20200409

Un mes de adelanto: medicinas, residencias y salón virtual

Data Estel·lar plasplas Dijous 20200409

De las noticias o cómo los decisores que cobran son más lentos que la Maginoteca y no voy a aceptar excusas porque todos somos politólogos y otros serán cuñados:




-Novartis envía potingue contra el Covid-19: en 20200409... osea, que si la epidemia lleva activa desde enero y ya daba coletazos en España a finales de febrero (pero se callaba: la cantidad de neumonías falsas que han acabado en entierro, alguna de las cuales me dijeron: "que voy a un funeral porque X ha fallecido de neumonía") y, desde principios de marzo, Italia, España, Portugal, y Francia y Bélgica estaban en aumentos grandes... y hay Estado de Alarma y confinamiento desde la segunda semana de marzo... pues oiga, que más vale tarde que nunca pero que abandonad la palabras "sistema industrial", "producción en masa", "adaptación a un mundo en cambio" o "el capitalismo es eficiente":

Novartis dona hidroxicloroquina Sandoz para tratar a decenas de miles de pacientes hospitalizados con COVID-19 en España

Barcelona, 8 de abril de 2020 – Dentro del compromiso de donación de 130 millones de dosis de hidroxicloroquina formulado recientemente por Novartis, y en respuesta a la petición concreta de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS), la compañía farmacéutica suiza ha entregado este miércoles a las autoridades sanitarias españolas una donación masiva de este fármaco que produce Sandoz para tratar a varias decenas de miles de pacientes españoles hospitalizados por COVID-19.

Hablamos de un caso de una empresa... ¿y el resto? ¿Dónde estaban en enero, febrero, marzo y abril de 2020 y dónde están en abril y mayo de 2020?


Aun le oímos a una representante de otra empresa que el Estado ha tardados 2 semanazas en contestar a una oferta... no es que fabriquen, que eso de fabricar en este país está mal visto, que era de comprar... y el Estado, sordo.

Acuerdo con la India para importar hidroxicloroquina: eso es admitir que España no tiene industrias químicas ni farmacéuticas ni de ningún tipo. El pelotazo y lágrimas de empresarios para conseguir subvenciones.

-20200409: es un anuncio. Es limitado. Es parcial pero es algo. La Generalitat de Catalunya se hace cargo de las residencias privadas (todas las que son), siempre pasos por detrás y a rebufo del Gobierno de la Comunidad de Madrid, que lleva un adelanto de 2 semanas: 20200330.

Cuidado que todo eso no deja de ser un rescate como el de la banca morosa que no devuelve nuestro dinero ni en tiempos de coronavirus. Ese rescate a la residencias de ancianos tiene que se la pieza clave para una red pública de gestión pública con empleados públicos (limpiadoras, cuidadoras, enfermeras) con una residencia sociosanitaria, amplia, grande, luminosa, soleada y con patio y jardín por cada 500 habitantes.

Si a eso la ultraderecha catalana y española lo llama cambio de régimen: sea.

-La Generalitat retrasa el proceso de impuesto de sucesiones 2 meses tras el final del confinamiento. La Maginoteca pedía más pero algo es algo y lo pedía desde el primer momento. Ellos piensan más tarde y actúan con lentitud, porque solamente son muchos, solamente tienen el DOGC a su disposicion y solamente tienen un ejército de técnicos superiores (grupo A) y medios (grupo B) y abogados... en cambio, en La Maginoteca somos muchos y tenemos muchos recursos... pero al menos van haciendo algo como ajornar tributos:

20200409 (també altres impostos i taxes)- En el supòsit de fets imposables de l'impost sobre successions i donacions en la modalitat de successions meritats abans del 14 de març de 2020, i per als quals no hagués finalitzat, en aquesta data, el termini de presentació i ingrés en període voluntari, el termini comprendrà el temps que restava en cada cas per exhaurir el termini d'autoliquidació en aquesta data més dos mesos addicionals.


-No fueron dos días de retraso, como llorábamos en La Maginoteca, si no semana y media lo que la estupidez de la Generalitat ha llevado a más muertos y más hacinamiento (¿más del que había en el Taulí en el año 2003, 2004, 2005, 2008?) . El hospital temporal de Sabadell de la pista de atletismo se acaba con sus paredes blancas en una noticia del 20200409 : la semana que descienden los contagios, por el confinamiento. Suponemos que lo quitarán en cuanto se acabel el confinamiento total y así poder colapasarlo todo en julio, en septiembre... porque la pandemia no se acaba porque nos envíen a a trabajar fuea de casa. Lógicamente, tendría que haber un hospital por cada 20000 habitantes pero hay uno para 6000000. Así que, paliativamente, debería haber habido un hospital temporal ya el 23 de marzo, pero la Generalitat solamente miraba hacia los empresarios que les decían: "de cerrar, ni hablar" y solamente pensaba en "¿qué hacemos con la estelada?". Llegó el Ejército "español" (que si la Policía "Espanyola" es malísima, imagínate el Ejército "espanyol") y les hicieron perder su tiempo y el de los enfermos. 7+3= 10 días o 7+4=11 días, eso es semana y media, Quim Torra y todo su gobierno de listos. No montaron ningún hospital desde 1980 y tampoco desde enero de 2020 pero se quejaron de que otros lo hicieran. Al menos pide que no se levante el confinamiento general, que no es tal: porque todo el que lleva un coche o una camioneta va a trabajar, con sus jefecitos escondiditos, como toca. Así que exijamos a los presidenttes que se pongan firmes con los Amazons y con todo tipo de empresas que van pidiendo a la gente que vaya a trabajar, o que despiden sin papeles ni subsidio de paro a los de ETTs, a los ladrones de Correos que tienen explotados a los de Correos Express que son trabajadores de ETTs, que se militarice toda empresa con un matraz o un labortario para fabricar potingues vulgo medicamentos y productos de limpieza, dado que son inútiles en la fabricación salvo excepciones (al menos que trabajen los que tienen que aportar algo a la lucha contra la pandemia) como la empresa de Santa Perpètua de Mogoda (donde habrá 8000 industrias) que se pone a trabajar en abril (tampoco en enero ni febrero: y eso hay que repetirlo y machacarlo cuanto sea posible cuando nos digan: "es que te tienes que adaptar a un mundo en cambio, a unos clientes con nuevas necesidades).

 La notícia arriba després que dilluns l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) donés el vist i plau al projecte. L’empresa ja ha començat a fabricar les primeres unitats a través d’un acord amb la companyia MAM de Santa Perpètua de Mogoda. GPAInnova calcula que inicialment es fabricaran 100 unitats diàries i entre 700 i 1.000 setmanals quan la producció estigui plenament industrialitzada.

INCISO: LA PICOTA SE ACERCA A LA AMPLÍSIMA CÚPULA DIRECTIVA DE LA AEMPS: un organismo que se demuestra inútil pero peligroso por cuanto su lentitud mata a los ciudadanos.

 Presidente: Faustino Blanco González 
 Secretario General de Sanidad y Consumo del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.

Órganos de Gobierno

Órgano Ejecutivo

Estructura administrativa

Otras unidades con rango RPT

Órganos Complementarios


Esperemos que despidan a esa cúpula y que LOS SUSTITUYAN POR TRABAJADORES DE ETT, acostumbrados a trabajar rápido en trabajos que desconocían de antemanos con eficacia. TODOS JUNTOS COBRARÍAN COMO UNO DE ELLOS.

¿Trabajan 24 horas en 4 turnos en la AEMPS? Es que no se entiende que tarden 15-20 días en resolver expedientes urgentes de vida o muerte.
El nombre de pacients atesos pel Taulí amb la Covid-19 segueix baixant, com passa des que el 3 d’abril es va arribar al pic de 631 persones. A hores d’ara, entre els que hi ha a la corporació sanitària i a l’hotel Verdi, el Taulí atén 542 persones amb aquesta malaltia, 29 menys que el dia anterior.
A planta del Taulí hi ha 372 pacients, una xifra que no era tan baixa des de fa pràcticament dues setmanes, quan el 27 de març hi havia 399 persones ingressades en aquesta àrea.
Paral·lelament, continuen augmentant lleugerament els casos de l’UCI. Actualment n’hi ha 70, tres més que el dia anterior, 7 més respecte al mateix dia de la setmana passada.


Copipego el reportaje de Jordi de Arriba:
Enllestit l’hospital temporal a la Pista Coberta d’Atletisme. Després de setmana i mitja d’obres, a partir d’aquest divendres estarà a disposició de la Corporació Sanitària Parc Taulí per derivar pacients aguts de Covid-19 de tota la comarca, també de la Corporació Sanitària de Terrassa. [POBLACIÓN:  900000 ciudadanos potenciales] Entre les finalitats de l’espai hi ha recuperar lloc al Taulí per a altres dolències i facilitar llit hospitalari a pacients amb coronavirus de les residències de gent gran. 
Aquest dijous a la tarda encara es donen els darrers retocs [usease: k no'stá acabado] es fan visites per als professionals que començaran a treballar quan es derivin els primers pacients. No hi ha data per a les primeres arribades: pot ser qualsevol moment a partir de demà 10 d’abril, tot i que poden passar uns dies. De fet, les estimacions farien allargar els primeres ingressos després del pont de Setmana Santa. En tot cas, l’equipament està enllestit.
L’hospital temporal funcionarà com una extensió més de l’hospital Parc Taulí. Té una capacitat de 210 llits ampliables fins els 225 segons ha precisat la directora assistencial de l’hospital temporal, Pepi Rivera. Acollirà pacients estables de Covid-19 que no precisin ventilació mecànica però necessitin estar ingressats. Els crítics es mantindran dins el recinte hospitalari. Rivera ha assegurat que el número de professionals variarà en funció dels pacients però que si calgués hi treballaran fins a 300 professionals. Tots els llocs estan ja coberts. El Parc Taulí coordinarà tot l’operatiu, que pot servir també per a pacients d’altres àrees del Vallès Occidental fora del seu àmbit (Sabadell i el seu entorn). És a dir, és un hospital d’àmbit comarcal, incloent-hi també tota l’àrea coordinada pel Consorci Sanitari de Terrassa.

La doctora Rivera, responsable de l'hospital temporal. Autor: David B.
La doctora Rivera, responsable de l’hospital temporal. Autor: David B.
L’hospital temporal té diverses finalitats. En primer lloc descongestionar de pacients Covid-19 els hospitals de Sabadell i Terrassa. En segon lloc, començar a recuperar espai per a la resta d’especialitats. Ara per ara, el Parc Taulí destina el 85-90 per cent dels espais i professionals al nou coronavirus. Es vol reduir aquest percentatge, per exemple, derivant els ingressats amb Covid-19 de l’Albada o el VII Centenari per recuperar aquests espais a altres hospitalitzats. Finalment, també donar lloc per hospitalitzar persones de les residències de gent gran, un dels principals maldecaps ara mateix de les administracions.
Farrés: “no ens sobrava ningú”
L’operatiu s’ha organitzat en prop de 10 dies, no sense polèmica política (més info: ‘Conflicte per l’hospital temporal‘), amb ajuda de personal municipal, de l’exèrcit de terra (que un cop finalitzades les seves tasques van marxar aquest dimecres; l’Ajuntament ha estat qui els ha pagat l’allotjament en un conegut hotel de la ciutat), del Servei d’Emergències Mèdiques, del CatSalut o de Bombers. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha agraït la tasca dels professionals i ha assegurat que “vam necessitar ajuda i vam aixecar la mà, tenint en compte que no ens sobrava ningú. Hem tingut ajuda de totes bandes i s’ha d’agraïr”.

Vista general de l'hospital temporal. Autor: David B.
Vista general de l’hospital temporal. Autor: David B.
En la primera fase que es posarà en marxa a partir d’aquest divendres, els metges seran majoritàriament de l’atenció primària, segons ha precisat Rivera a aquest digital. Hi ha dues files amb un total de 15 mòduls amb 14 llits cadascun. Ara per ara, estan a plena disposició, els tres primers, és a dir, tot llest per a 42 persones. Els lavabos i dutxes van ser instal·lats per l’exèrcit en les zones comunes. L’Ajuntament ha habilitat una petita biblioteca per als pacients. Al passadís central hi haurà els ordinadors i altres estris de l’equip mèdic.
Malgrat que en principi no caldria fer-los servir, hi ha dos espais amb sales de reanimació amb capacitat per a quatre persones i dos espais més de cures pal·liatives. A nivell de proves, es dona prioritat a l’ecografia i no tant a la radiologia. Segons Rivera, s’ha demostrat que, pel que fa al Covid-19, tenen “equivalències molt importants” i per tant no caldrà tenir radiòlegs ni equips a l’hospital temporal.
Per l’alimentació s’emprarà el mateix sistema que es fa servir des de fa dues setmanes a l’hotel Verdi. S’ha contractat una empresa de càtering que portarà menjar diversos cops per setmana. I a l’hospital temporal s’acabarà de preparar i serà servit. El servei donarà de menjar pacients i professionals (més info: ‘Així s’ha convertit l’hotel Verdi en un hospital‘).
Soterrani per als professionals
A la planta soterrani de la Pista Coberta s’ha habilitat espai (canviadors, menjador, sales de reunió o també de relax) per als professionals que hi treballin, amb material municipal com taules i cadires, microones, cafetera, butaques de les biblioteques o material dels equipaments esportius. També hi ha un centenar de dutxes, que corresponen a les de la Pista Coberta.
Carpa informativa per a les famílies
Fora de la pista coberta, al costat de la Bassa, s’ha habilitat una carpa del SEM per informar les famílies dels pacients ingressats a dins de l’hospital temporal.


https://www.isabadell.cat/coronavirus/enllestides-les-obres-de-lhospital-temporal-de-sabadell/

-También La Maginoteca se adelantó con propuesta pública en este blog y correo a Ficomic para la realización de un salón del comic virtual: de eso también hace semanas. La respuesta fue vaga. Ahora llegan con un "zoom" y parece que han pensado.

Realizamos toda una batería de propuestas en la maginoteca.

Aunque seguramente no fuimos los únicos, tampoco a nosotros no han dicho: "hey, tú, que mira el saloncito virtual que hemos montado":




Ahora ya podemos decir: TAMPOCO  nos han acreditado en este salón del comic Comic Barcelona.