20200401

Quim Torra: dos dies perduts... quantes vides perdudes? Sabadell

Data Estel·lar arrahonica Dimecres 20200401

La Generalitat de Catalunya no ha fet un hospital en 30 anys... ha tancat serveis d'ambulatoris/CAPs a dojo. Ha anorreat el CAP Sant Fèlix durant 15 llargs anys... i sabem que, en zones turístiques va aixecar uns espais ridiculs d'assistencia primària que tancaven al setembre i que ja no tornaven a obrir ni a l'agost. Exemple el "CAU" de Roda de Berà.



Aquesta és la Generalitat que tots aquest calerons els va emprar en comprar banderes i banderes... són molt útils les banderes: posades davant dels morros, tapen boques.

La Generalitat no ha fet ambulatoris (CAPs, centres d'assistència primària) més que puríssima obligació i esperonament ciutadà.

La Generalitat no ha fet escoles ni instituts. Ha tingut i té a alumnes d'EOI, d'instituts i d'escoles en barracons, de vegades a la llera de rius, de vegades en zones embassadas amb fang. De vegades, són edificis millors que els definitius, qui sap.

Aquesta Generalitat s'espanta i fa tirar enrera l'hospital de campanya que no va ser capaça d'aixecar l'inútil fi de raça Joaquim Torra i tot el seu govern d'ineptes banderils, seguidors d'altres governs de la ultradreta catalana banderil (sovint, els ultres diuen ser democràtics, sensibles al poble i coses així).

El 20200331 la web Sabadell.cat, oficial de l'Ajuntament vallesà anuncia:

Efectius de l’exèrcit ja han arribat a Sabadell per contribuir a l’adequació de la Pista Coberta d’Atletisme com a nou hospital temporal

El 20200401, CatSalut, la Generalitat ordena desmantellar el que ha fet l'Exèrcit perquè l'ha fet l'exèrcit, que és espanyol.

Des de dins, no es veu com n'és de gran Sabadell. Des de segons quins llocs, com que és una ciutat en crisi i decadència, tampoc. Te n'adones quan veus grans rètols lluminos des de la sortida de Barcelona  que indiquen: "Ronda Ibèria Tallada per obres"... Caram, aquest anunci que ha durat anys cap Ciutat Meridiana i altres llocs parla d'un carrer gran de Sabadell. Però, pensem, gran per a Sabadell...

Després mires xifres: 200000 habitants... Igual aprox que Terrassa: 220000. Comarques, províncies o inclús Estats no tenen tanta població.

Aquí trobem la doble clau:

1.-La Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya es diu amb aques darrer complement nominal perquè la paga la Generalitat. De boca, com a mínim, perquè l'alcalde Bustos ja es queixava de que no amoquinaven i que no li tremolava la mà de canviar-li per un nom més lògic: "Pista d'Atletisme de Sabadell", Sense deixar de sospitar la seva corrupció (família de constructors, cunyats, especulació Ikea amb destrucció paisatjísica, mediambiental i històrica -granja i església Sant Pau de Riu-Sec, i tot el que es podia veure), potser aquest va ser un detonant per tal que algú investigués: treure-li el nom a la pista... què s'ha cregut... busqueu-li que té alguna cosa... com tothom... i fora de combat.
 En definitiva, la Generalitat té alguna cosa a dir sobre la Pista perquè va al seu nom però ha tingut des del gener i febrer i princips de març per posar-hi llits. No els ha posat el Quim Torra perquè no ha volgut... total, si ni el voten, si voten independentisme...

2.- Ciutat molt gran com per demostrar que l'Exèrcit Espanyol arriba a ajudar i mostra al món les vergonyes i mancances de la Generalitat de Catalunya.
Això no es podia permetre.

El que sí que es podia permetre era perdre el dia d'arribada, d'aixecament de les tendes i de desmantellament.

L'alcaldessa, massa fluixa, amb por del president i del govern català, només sap dir: "que facin tendes o prefabricats o unicorns però que facin el que sigui". És un altre moment en la decadència de Sabadell: hauria d'haver ofert aquella pista amb insistència o qualsevol nau industrial com les que hia al Polígon Industrial del Sud-Oest, total, a tocar de la zona més morta pel Covid: Campoamor-Espronceda-Creu de Barberà-Les Termes, amb població envellida i amb població immigrant que encara estarà treballant en telefonies, en assistència a ancians, de cara al públic... i la població autòctona (és un dir: immigrada dels seus avis o pares o ells fa dècades), assalariada.

El Covid-19, pel que es veu, també prefereix les vides de les rendes baixes, com la fam i com tantes malalties que, lògicament, són negligides en investigació i tractament per les rendes altes, pels empresaris que no han volgut tancar.

En canvi, sí que permeten Quim Torra i Pere Aragonès (Pdcat, JxCat, ERC) que vagin a netejar residències d'ancians de pobles petits.

Ciutats grans: compte.

L'alcaldesa accepta la degradació de Sabadell i la mort de sabadellencs, sabadellenques, santiquirzencs, santquirzenques, badiencs, badienques, barberencs, barbereques, perpetuencs i perpetuenques, polinyanencs, polinyaneques, castellarencs i castellarenques, entre altres... potser és hora de replantejar-se si Sabadell ha de deixat de ser la capital de la comarca o la cocapital.

Li direm a l'Exèrcit, per un cop que venen en so de pau, que no marxin lluny, Que duguin el bàrtuls pe Ronda Bellesguard, girin a l'esquerra per Sol i Padrís, creuin el pont i segueixin amb el carrer convertit en Ronda Santa Maria. En cinc minuts arribaran a Barberà del Vallès. Segueixin recte: hi ha una escola anomenada Miquel Martí i Pol. Aturin-s'hi. Si la Generalitat va poder-hi celebrar referèndum antidemocràtic il·lega i inconstitucional amb introducció de persones en hores prohibides per al comú dels mortals, no hi ha cap problema en que entreu allà a posar un hospital de campanya.

Si us donen problemes no discutieixi, allà recte a un parell de carrers hi ha un poliesportiu, el Maria Reverter. Monteu allà l'hospital: seria l'hora de que Barberà del Vallès tingués un hosptital en comptes de ridícules fotos d'alcaldes en un descampat llunyà per un projecte que mai no existirà, a menys que els ajuntaments posessin els diners (el famós inexistent Hospital Ernest Lluch). Si tampoc, requisseu algunes de les desenes de naus industrials abandonades que hi ha en aquella zona.

Si no, doncs aneu a Badia: ja us trobaran lloc allà, sense problemes. Per anar a Badia, cal girar a la dreta i no té pèrdua.

En tots aquests llocs es podria tractar per proximitat de 5 minuts en cotxe als molts malalts que hi ha a la zona Sud de Sabadell. Es tracgta de barris expressament abandonats pels diferents alcaldes. Com a exemple, els duet d'alcaldes del Tallaret només coneixien el seu bar okupa. La Generalitat ha esquivat, odiat aquestes zones: els pisos d'Adigsa només van tenir un tracte digne (Espronceda) amb la llei de barris de Pasqual Maragall, qui ja no tornarà mai, evidentment. No hi ha infrastructures adients. Mai no hi ha hagut interès per part de ningú. Ara l'alcaldessa Farrés busca un pelotazo urbanístic en l'únic lloc que no tenia pisos salvatges disfressat de "fer un teatre" que ningú no ha demanat. I, a més, parlem d'una zona amb un barri amb les ferides de l'especulació urbanística, amb solars abandonats on viuen negres dels carros (l'ajuntament no ho sap o no l'importa, a la Generalitat, menys), solars a l'espera de grans fons voltors que s'ho carreguin tot quan acabi de morir el barri... ajudat pel Covid-19 potser i sense cap ajut de cap Administració. Diners en impostos: malaguanyats, malaperduts.

A quants llocs deu estar passant això?

Quim Torra, Pere Aragonès, Alba Vergès... alts càrrecs posats a dit, alts funcionaris i funcionaris mitjans del Règim: doneu fàstic.

La meitat de morts d'avui al Taulí i els que no han pogut arribar, seran culpa vostra. I marxareu tranquils a casa a dormir.

Suposant que estigués construit tot el dijous, s'haurien perdut 4 dies... i en marxa estaria ¿el dissabte? Dubto que doneu d'alta contractes en dissabte... El dilluns... Heu fet perdre una setmana. Assassins. [editat: al final van ser més de 10 dies; editat 20200417: pel que he interpretat de l'entrevista a l'alcaldessa a Radio Tele Taxi encara no funciona: des de 1999 la Generalitat fa aigües i nomé ha pogut posar banderes però no fer tasca necessària per a la societat]

Dubto molt que arribi cap paret prefabricada: heu tornat a abandonar Sabadell, la segona ciutat més malalta perl coronavirus, amb Sabadell Sud com a No ho heu fet la setmana passada ni l'anterior, ni en fa tres, ni quatre... no teniu ni idea de gestionar, només de ficar la pota.

Heu enganyat amb el número de morts a Igualada i de malalts a Can Ruti des del febrer.
No esteu comptant tothom.
No teniu tests ni ganes.
¿On és la famosa i falsa indústria catalana tan emprenedora? No a Catalunya. Però sí amb diners subvencionats pels catalans: fent el playboy a Xina, i duent-nos els virus.
Cada cop que miro altres comunitats autònomes més veig que qualsevol d'elles està més capacitada per ser una REPÚBLICA independent que no pas la inane, esgotada, acaba Catalunya, amb líders, gestors i empresaris que no volen ni saben ni poden ser líders, gestors ni empresaris. Segurament sempre ha estat així però la propaganda contínua ens havia fet veure visions.
Heu fet uns requisits impossibles per salvar de la mort els ancians d'aquella gran claveguera anomenada "residències d'ancians": a Catalunya no hi ha residències públiques i els vostres amos, els Pujol, els Mas, els Puigdemont, els Torra, amb els d'ERC, porten governant des de 1980. Quin fàstic doneu! Això no és respectable perquè no ens heu respectat mai.
 Tothom que treballava... que era tothom podia veure les iaies caminant per Sabadell Sud en plen confinament. Ni policia ni mossos ni ningú avisant, assessorant o ordenant. Barris abandonats.

Això sí: als empresaris no els molesteu, eh? Que segueixin, si volen seguir fent pelleteria a la comarca de l'Anoia ("Conca d'Òdena". nom adient per no cremar el nom de la comarca)... que si volen fer tele-trucades de Vodafone que segueixin... això és molt important. Total, només moriran els pobres garrulos que no voten el que han de votar per ser catalans.

A la llista seguent marquem, entre els primers exemples, en verd els BARRIS POBRES ENTRE ELS PRIMERS.
Les diferències econòmiques entre el Centre i la resta de barris no són un fenomen sabadellenc. Totes les ciutats catalanes d’una mida similar –Terrassa, l’Hospitalet del Llobregat i Badalona– mostren grans bretxes en termes de nivell adquisitiu. A Sabadell, un ciutadà del districte 1 guanya 15.704 euros l’any, un 79,9% més que en el districte 7 –Poblenou, Torre-romeu–, on es registren els ingressos més baixos: 8.727 euros. El mateix es pot observar a Terrassa, on les diferències entre el Centre i el districte més humil són gairebé idèntiques de les de Sabadell –una escletxa del 77,6%, en el cas terrassenc–.
En groc marquem Sabadell, Terrassa i resta del Vallès Occidental  en groc clar: Vallès Oriental. 
En magenta clar: Igualada i potser altres localitats de l'Anoia anomenat ara Conca d'Odena, una mancomunitat de municipis el nom de la qual està servint per salvaguardar la marca "Anoia" el qual sembla que deu existir o, si no, quin sentit té separar la capital de l'Anoia del nom de la seva comarca.

Passo a pegar les dades de positius de Coriv-19 segons la Generalitat de Catalunya per Àrees Bàsiques de Salut amb dades

El Covid-19 aixeca totes les mentides i mostra al món que afecta més als barris abandonats des de 1980 per una Generalitat i els seus polítics de les élites burgeseses, hereus tots i totes del Franquisme, qui també tenia abandonats aquells barris.

Àrea Bàsica de Salut de residència Casos positius

El Prat de Llobregat 2 - Sant Cosme I 171 BARRI POBRE La part sud de Sant Cosme és la zona amb una renda mitjana més baixa, a diferència de Bellamar, Gavà Mar o barris d’Esplugues y Sant Just, amb xifres més altes.
Terrassa E - Rambla 166
Barcelona  8L - Prosperitat-Verdum 165 
Barcelona 7E - Sant Rafael 159
Sabadell 6 - Sud 155
Barcelona 9C - Congrés 154
Barcelona 7G - Guinardó 153
Barcelona 8F - Guineueta 149
Viladecans 3 145
Terrassa A - Sant Llàtzer 144
Sabadell 1A - Centre 141
Sabadell 3A - Ca n'Oriac 141
L'Hospitalet de Llobregat 6-S.Eulàlia S. 133
Barcelona  7D - Lisboa 132
Igualada-2 131
Barcelona 2A - Sant Antoni 130
Terrassa F - Nord 129
Igualada-1 128
Viladecans 2 126
Barcelona 2C- Esq.Eix.-Comte Borrell 125
Mollet del Vallès 2 - Oest 123
L'Hospitalet de Llobregat 1 - Centre 120
Barcelona  9H - CAP Sant Andreu 119
Barcelona 8C - Turó de la Peira 119
Barcelona 8J - Cotxeres 118
Montornès / Montmeló 118
Sant Boi de Llobregat 1 - Montclar 117
Barcelona 9I - CAP Casernes 116
Barcelona 3D - Bordeta 112
Barcelona 6A - Joanic 112
L'Hospitalet de Llobregat 5-S.Eulàlia N. 112
Vic 1 - Nord 112
L'Hospitalet de Llobregat 12 (Bellvitge) 111
Sant Quirze del Vallès 111
Barcelona 7F - Lisboa 110
Gavà  2 108
Badalona 6 - Llefià 107
L'Hospitalet de Llobregat 2 -S.Josep 107
Olot 107
Sabadell 4B - Can Rull 107
Barcelona  8K - Porta 106
Barcelona 2B - Via Roma 106
Barcelona 9A - Sagrera 105
Balaguer 104
Mollet del Vallès 1 - Est 104
Barberà  del Vallès 103
Viladecans 1 101
El Prat de Llobregat 1 - Ramona Via 100
Salt 100
Sabadell 1B - Sant Oleguer 97
Sabadell 2 - Creu Alta 97
Girona 3 - Montilivi 95
Santa Coloma de Gramenet 4-Riu Nord-Riu Sud 95
Sant Adrià  Del Besòs 1 - Dr. Barraquer 94
Cerdanyola del Vallès 2 - Canaletes-Fontetes 92
Barcelona 8G - Roquetes 91
Barcelona 10F - Camp de l'Arpa 90
Parets del Vallès 90
Cerdanyola del Vallès 1 - Serraparera 89
Sant Cugat del Vallès-2 89
Barcelona  3I -  Badal 88
Santa Coloma de Gramenet 3 - Singuerlín 88
Barcelona 2E - Esq.Eixample-Casanova 87
Sabadell  5 - Gràcia-Merinals 86
Badalona 11 - Bufalà -Canyet 85
Barcelona 6E - La Salut 85
Barcelona 8I - Xafarines 85
Barcelona 2K - Sagrada Família 82
Barcelona 4A - Montnegre 81
Barcelona 4C - Les Corts-Helios 81
Castelldefels 1 - El Castell 81
La llista segueix però amb valors molt més baixos en data 20200401.