20200423

Ibáñez entrevistat per Jordi Basté perquè volia entrevistar-lo

Data Estel·lar nyoninyoioioioii Dijous 20200423


Tenen el costum d'entrevistar a Francisco Ibáñez el Dia del Llibre. 20200423. Malgrat el confinament i la manca de signatures, igualmente ho fan. 


Gran inici de l'entrevista.

Ibáñez diu que que viu al "Mi Alcatraz, mi Sing-Sing privado. Solamente veo un perrillo por allí (por la calle), y con mascarilla". Estem en ple confinament per la pandèmia SARS-Covid2 o SARS-Covid-19.


Ara bé, us haig de comunicar que hi ha autopistes que  duien el mateix 20200423 un cotxe/camió/camioneta/trailer cada 2 segons. En alguna zones, es podien comptar 50 vehicles per minut: per trobar-no en quarentena i amb tots els empresaris ploramiques plorant, no està malament.

El seu aniversari va ser el diumenge 20200315, data de naixement 19360315, va ser el primer dia de l'Estat d'Alarma i el va agafar "con la bola de hierro y la cadena atada al pie, cuando cumplía 48 añitos. Es muy fácil: giras el carnet y ya tienes 48 en vez de 84. El que no se conforma es porque no quiere".

S'apropia -ben fet!- de tot el que s'ha dit com si fosssin predicción: de la Grip U. Basada en la Grip A (H1N1) de cap al 2009.  Total, si l'hi han atribuït tant el públic general com els periodistes, no val la pena contradir-los dient: no, si això d'avui ja havia passat abans.

Aprofita i parla de l'11S, de la jubilació als 90 anys, dels sous més aviat baixets... ell fa acudits de l'actualitat. L'actualitat es repeteix. Periodistes i públic general no s'enrecorden. Ell sí, i acaba dient que això ell ja ho havia escrit... no voldran que ho torni a publicar... però que ho pot fer, que no serie el primer cop.

"Había una mascarilla que provocaría urticaría al monstruo de Frankenstein".
Ell ja oferia 8 tipus de vacunes... vinculable amb la idiotesa que duen els mitjans de comunicacions i el marketing hospitalari, de recerca biomèdica que cada setmana parlen d'una vacuna que no existeix.

"Todavía no". No vol fer tan aviat, tan proper a la catàstrofe un àlbum del Covid-19. Diu que cal que sigui com els acudits de la Segona Guerra Mundial, quan passi molt de temps. No sé si això és idea seva o, més aviat, del seu editor o assessor de comunicació, legal o familiar. 

"Que no es fiqui en embolics, que la gent té la ment més tancada que mai" (anys d'alfabetització universal i de refregar-se amb milers de persones juntes en grans densitats de població i amb recepció de milers de missatges de masses per tele, ràdio, twitter, whatsapp, powerpoint, sms, bar...).  Jo diria que, durant la Segona Guerra Mundial, ja n'hi havia d'acudits. I no et dic ja durant la postguerra, sobre la fam, sobre les mancances: aquí ja només cal anar-se'n a 1940, 1941, 1942... a les revistes Bruguera. Més encara, posteriormente a la Segona Guerra Mundial. To Be or Not To Be és una pel·li de cap a 1942. La tira italiana Strumtruppen és de 1968, 20 anys més tard del 1945. Potser vol referir-se més aviat als acudits de jueus i nazis... però, vagi vostè a saber.

Llàstima perquè pot voler dir que no farà el tebeo i li deixarà a gent amb poc talent però amb més xuleria dintre d'Espanya. Que amb 4 paraulotes ja tenen fet mig guió. "Tontente contra la Pandemia".

O deixarà que molts diguin que són genis i líders de la contracultura, els Simpson o una "SARS Movie" o una sèrie de Notefix.

El tema Josep Cuní, Núria Espert, Paco Ibáñez, Cadena SER havia d'aparèixer perquè, des del primer minut, el RAC-1 havia fet brometa

Diu que a ell li truquen quan s'estava despertant. Sent el programa i...

"¿De qué habla la Núria?" 
Parla d'ella com si es coneguessin. Que igual sí, i és el que jo pensava. 

Malament que el programa del Cuní hagi deixat passat 3 o 4 mesos sense una rectificació, sense una entrevista a Ibáñez en condicions i una disculpa a ell i als oïents, etc. Suposem que forma part de la caiguda lliure de la Cadena SER/Grupo Prisa (en mans de Telefónica)
Ibáñez sembla que no li dona importància però podria ser un episodio de les seves memòries. "No es la primera vez que ocurre, ya van dos o tres veces. En plena Transición, un grupo político le pidió ir a un acto. "Yo me iba poniendo gordo. No sabía que Mortadelo fuera tan importante para un partido político"... hasta que me dicen: "¿la guitarra la pones o tú la ponemos nosotros?" 

La pregunteta de la guitarra també marca el nivell d'incapacitat i d'ignorància del que havien de manar el país... Potser indica perquè al 2020 estem així... amb un president de Múrcia, és a dir, Partit Popular, Ciutadans i Vox, Fernando López Miras, que es puja el sou 3000€ l'any (encara li queden 8 meses per continuar apujant-se'l) i rebaixar la Sanitat en 57 milions d'euros: no hi ha res millor per resoldre el tema de la pandèmia. Si et poses una bandera molt i molt i molt gran d'Espanya, això ho soluciona tot.  


Murcia recorta 57 millones de euros en Sanidad mientras el presidente López Miras se sube el sueldo

La Asamblea Regional de Murcia ha celebrado el debate para la aprobación de los Presupuestos Regionales para 2020 y ha acordado entre otras medidas la subida del sueldo de su presidente López Miras en casi 3.000 euros y el recorte de 57 millones de sanidad.


PP, Ciudadanos y la abstención de Vox han permitido pese a la oposición de PSOE y Podemos que el recorte en sanidad y la subida de salario sea haga efectivo mientras la pandemia azota el país y más de quince mil Expedientes de Regulación de Empleo Temporal está en Murcia a la espera de tramitación.



De hecho, María Marín, portavoz de la formación morada en el Parlamento murciano, ya lo advirtió el pasado 8 de abril: "Utilizar la crisis del coronavirus como excusa para exigirnos votar a favor de unos presupuestos que contienen recortes en sanidad, no sólo es absurdo, sino que es una inmoralidad".

Marín también aseguraba el pasado 8 de abril que "la excusa de que el 80% del presupuesto está comprometido en sanidad y educación es completamente ridícula". La diputada señalaba: "Mientras que se recortan a la Sanidad Pública en material sanitario y en farmacia hospitalaria más de 57 millones de euros, continúan su vorágine privatizadora con externalizaciones, conciertos y privatizaciones".






El diario derechista, por tanto, único, de Murcia: no se ha enterado. Se llama La Verdad: eso dicen.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espero que aún pueda hacer su historieta sobre la pandemia... quizá la última (porque tema, hay tema: que si es cosa de Bacterio, que si es provocado por los chinos, el confinamiento "sinfinamiento"...¡Y que sea un canto del cisne genial
carlos