20200513

La sèrie del gos i el robot de TV3: Benji

Data Estel·lar heiheihei Dimecres 20200513


Llegeixo el següent comentari: 

Hola!
Bona tarda, un company de l'EGB m'ha preguntat recentment si recordo una sèrie infantil (no eren dibuixos animats) que feien a TV3 cap a l'any 1985 en la qual sortian un nen d'uns 11 anys amb un gos que vivien al costat d'un llac en el que passaven coses estranyes, hi apareixien cucs elèctric que sortien de l'aigua i coses d'aquestes. Em sembla que la sèrie era anglesa però no estic del tot segur, podria ser nord-americana.
Bé si algú recorda aquesta sèrie si us plau que ho digui.
Gràcies!

Jo recordo una sèrie de nen amb cabell ros i gos... ¿Benji? Podria ser... Però jo diria que el nen o era robot o extraterrestre. No sé si els cucs serien d'un episodi. 
 
Efectivamente, hi va haver un gos-actor anomenat Benji que va sortir a la tele dels Estats Units.

 La que jo conec era això: Llegeixo que va ser rodada el 1983 i emesa el 1987. I oblidada tot seguit...
Surt un gos, un nen i una mena de robot. El nen seria un príncep que ha fugit d'un altre planeta. En parlarem el poc que recordem i el poc que trobarem:




Que jo sàpiga no hi ha vídeos en català
Benji, Zax & the Alien Prince es una serie de ciencia ficción para niños de Hanna-Barbera creada por Joe Camp, el creador de la franquicia cinematográfica del perro Benji. La serie se emitió por primera vez un sábado por la mañana de 1983 en el canal estadounidense CBS. El primer episodio de la serie fue emitido bajo el título Benji por TV3 el jueves 17 de septiembre de 1987 a las 20:00.1

IMDB no aporta gaire info: Far distant from Earth on a red planet of Antars, a tyrant Zanu has killed their king and imprisoned the queen. The crown prince, their son, named Yubi (Christopher Burton) has escaped to Earth in a company of the droid Zax (voiced by Ric Spiegel), where they have become friends with a stray dog named Benji.



El gos Benji és una mena de gos-actor o de gossos que fan del mateix gos-actor des de 1974 i entrat el segle XXI. 

Benji is a fictional character created by Joe Camp. He has been the focus of several movies from 1974 through the 2000s. It is also the title of the first film in the Benji franchise.
The eponymous canine character is a small, lovable mixed-breed dog with an uncanny knack for being in the right place at the right time, usually to help someone overcome a problem.

Films and television specials

Television series

Documentaries

  • Benji's Life Story (1976)
  • The Phenomenon of Benji (1978)

Video games

  • Benji: Space Rescue (1983)

Collections

  • Benji's Film Festival (2001)
 Suposo que és una versió "nova" de Lassie (anys 1960-1970, etc.). Lassie es va poder veure molt a l'era del Primer Telecinco.

Vagament em sona haver sabut o sospitat d'altres pel·lis d'aquells anys amb el gos Benji.

El llibre TV3 10 Anys, p227, primera i única edició: setembre 1993, considera que era "producció aliena" de l'any 1985 però veurem tot seguit que La Vanguardia el posa a la programació de 1987. Aquest llibre és confús: no apareix El Capità Harlock, per exemple. A TV3/CCMA sempre han menyspreat i menystingut la seva pròpia programació infantil, com es va fer notar molt a finals dels anys 1990 al programa de Toni Soler, Malalts de Tele. I ha continuat posteriorment: Matraca NO no existeix, com no existeix Fes Flash ni el primer Club Super 3 ni el Poltrona Express ni els Pel-i-Uts ni el Senyor Cordills. Es veu que els hi fa vergonya però bé que ho van facturar i bé que hi van haver empreses i productores i negocis derivats que no han arribat mai a tota la ciutadania. Que una cosa és que ens entretinguem i altra que estiguem a l'aguait.

La Vanguardia 19870917. Poso la programació ampliada perquè igual ens fa tornar la memòria: 

19.00Carta de ajuste.Europe: “TheFinal Countpown”.
 19.25Comienzo de emisión.19.30Avanç informatiu.
 19.35Hércules el torçut.Cap. 9.
20.00 Benji. Cap. 1 . Un joven príncipeextraterrestre, el Princep Yubi, esenviado junto con un guardaespaldas, el robot Zax, a la Tierra paracrecer y prepararse hasta el momenfo en que tenga que reclamar su trono a las fuerzas demoníacas que hanocupado su planeta. En la Tierra seencuentran conBenji”, un perritoque ayuda fielmente al Príncep Yubien su aprendizaje en la Tierra y seencuentra en cómicas situaciones.El Príncep posee un brazalete que leotorga poderes extraordinarios,como el de volver a su planeta
.20.30Telenoticies vespre.
 21.00Gent del barri.Cap. 56. Cuan-do Debs llega se encuentra conAndy y Stuart, el niño del hospitalque tiene un eczema, jugando conunrobot que le ha comprado aAndy, pero lo trata amablemente.Hannab y Kelvin aparecen en el caféy Tony está pintando: se ha olvidadopor completo con la cita que teníacon el asesor del colegio. Arthur en-gañe a la Lou para que vaya al bm-go. Cuando llega a la casa se en-cuentra con Lou, que lo echa sin ningún reparo.
 21.30Ródio Cincinnati.“Una amis-sara en alca”. A Andy parece noafectarle la noticia de que el í

Va ser l'any que els diumenges per la tarde les pel·lícules eran cicle: "Tarda de... Western" (jo prefereixo "de l'Oest" però jugaven molt a l'elitisme que s'ha instal·lat tontament) o "Tarda de... Terror". També hi va a haver "Tarda de... Musicals" i algun altre. Els títols són aproximats.

TV3 emitirá películasde terror los domingospor la tarde TV3 estrenará a partir deoctubre un nuevo espacio ci-nematográfico que se emitirálos domingos por la tarde (apartir de las 17 horas), y queofrecerá durante octubre unminiciclo dedicado al “western” y durante noviembre ydiciembre —como mínimo—al cine de terror,con títulosmás o menos populares de di-ferentes épocas.Este nuevo espacio de losdomingos por la tarde co-menzará el día 1 1 de octubrecon “Calainity Jane” (1963); seguirán “El pas del NordOest” y “Camí de la forca”(1951). Desde el primer do-mingo de noviembre, por orden cronológico, se emitirán:“La llei de la força” (1952),“Turons ardents” (1956), “Elrastre de la pantera”(1954),“La vall de Gwangi” (1968),“Drácula, príncep de les tenebres” (1965), con ChristopherLee; “Lamáscara el diable”(1960), “Frankestein i l’homeilop” (1943), “La cambrá delshorror” (1966) y “DoctorTe-rror” (1965), filme protagoninado por Peter Cushing.

2 comentaris:

Elay ha dit...

Us cal 1 corrector urgentment.

maginelmago ha dit...

¿Quin tipus de corrector? I sé que la pregunta desencadenarà una guerra mundial.