20180927

Fes Flash y Matraca No van existir

Data Estel·lar piribiriripipí Dijous 20180927

Fes Flash va ser un dels primers programas de TV3 que valia la pena, tot i que llavors gairebé tot el que donaven a TV3 estava bé: senzill i guai. Això serie entre 1984 i 1986. Suposo que llavors van canviar al conseller i a tota la superioritat i es van carregar els primers programes xulos.

Va sofrir i vam sofrir unes quantes etapes. Allà vam descobrir al Doctor Soler qui després es faria famós a Persones Humanes però que ja havia fabricat el seu personatge entre professor i monologuista a un altre oblidat però no oblidable programa infantil de TV3: el Matraca No o Matraka No.


Era un contra-programa, veritablement contrakultural. El presentador maltractava el públic infantil, n'enviava un a una mena de presó congelador... sota l'aparença de l'Un Dos Tres, hi havia uns hostessos i no hostesses vestits de negre que eren rates (molts anys abans del Món d'en Beakman)... i que eren anomenades "les Maripilis".


També sortien dos o tres monòlegs o sketchos, un amb una actriu, per exemple, la Victòria Pagès (arrgh, he hagut de buscar el nom perquè no el recordava... quin desastre!) que sempre xerrava massa i que ho feia molt bé, això de donar la sensació de que xerrava massa, i que després va passar a l'etapa Tomàtic del Club Super3 i crec que després, com el presentador una mica, van acabar llençats a la tele-escombraria dels culebrots de TV3. Els vam perdre la vista, i de vegades algun, ell, surt dient que va viure en un barri dolent en alguna entrevista.


Per quina raó van decidir els de CiU emetre aquell programa és un misteri més senzill que entendre la raó de la seva eliminació. Si va durar entre 1989 i el 1990 ja va ser molt.

Al Fes Flash, el Doctor Soler i un Poltrona (però em sembla que l'altre, no el conegut, i que a mi m'embolicava perquè notava que no eren el mateix però igual sí, però el no tan conegut m'agradava més perquè em semblava més pallasso)... sortien empetitits, no recordo per què. Ara bé. això servia per veure trucs d'imatge que rarament o mai es veien a TVE... però que després ja ni a TV3 ni, molt menys, a les privades i cutres Tele5 o Antena3 o les que van venir després. El CanalPlus descartat del tot: malaguanyat ús de l'UHF.


I la pregunta sempre és la mateixa: són programes volgudament oblidats a can TV3. Ni reposicions (tot i que el Fes Flash va tenir una època de martilleig) ni records en forma de petits vídeos, i no ara sinó tampoc al 1996  o així, quan feien el Malalts de Tele i els presentadors (que eren dos-cents) i els guionistes es quedaven micos quan els hi demanaven sobre el Senyor Cordills.

Imperdonable oblit voluntari que ha malmès la nostra memòria televisiva col·lectiva.

¡No sabem ni els noms de la majoria d'actors!


2 comentaris:

Lluis ha dit...

Hola!
Bona tarda, un company de l'EGB m'ha preguntat recentment si recordo una sèrie infantil (no eren dibuixos animats) que feien a TV3 cap a l'any 1985 en la qual sortian un nen d'uns 11 anys amb un gos que vivien al costat d'un llac en el que passaven coses estranyes, hi apareixien cucs elèctric que sortien de l'aigua i coses d'aquestes. Em sembla que la sèrie era anglesa però no estic del tot segur, podria ser nord-americana.
Bé si algú recorda aquesta sèrie si us plau que ho digui.
Gràcies!

LLuís

maginelmago ha dit...

Podria ser Benji https://maginoteca.blogspot.com/2020/05/la-serie-del-gos-i-el-robot-de-tv3-benji.html
Si no: amb més pistes seguirem buscant.