20200316

El virus de sempre

Data Estel·lar resdenouversió19 Diluns 20200316

Faro al Diari de Tarragona del 20200316



Res de nou. Només que afloren gairebé tots els defectes dels que ens queixem des de fa 20 anys, o uns 10 en aquest blog. 

La brutícia amagada rera contractes de FCC a municipis, transports públics, etc.
La insolidaritat.
La precarietat laboral i el fet que només es parli d'empresaris i mai, o molt secundàriament, de treballadors... el resultat són metros farcits a Barcelona i Madrid.
I els transportistes o repartidors.
I les retallades que es remunten, no a avui, sinó al 2003 o 2004, quan ja sabíem que el Taulí de Sabadell tancava PLANTES SENCERES per estalviar. 
I allò que repetim: les castes, les dinasties, el nou règim feudal de gent que són fills i filles, nebots i nebodes dels que es van ficar en partits, en empreses, en llocs de cobrar molt i fugir ràpid. 

I el mal de les vaques boges: quan sortia la ministra dient que ella es feia un brou la mar de bo amb carn de vedella i es protegien els empresaris, una altra cop, a base de dir: si no és res, això és a fora que mengen vaques velles.

I un indepedentisme sectari que ha perdut el rumb i que tenia més la idea de fer una independència per la porta del darrera tancant fronteres pel virus amb Espanya que altres coses... 

I un espanyolisme ridícul que malpensa de qualsevol debat.

El fracàs de tot el que explicaven a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UAB: que era molt bo això de distribuir els recursos al lloc on fossin més barats. Ara no hi ha producció industrial de res a Espanya. Una empresa basca que fa mascaretes, sense capacitat suficient i prou. Merkel ja advertia a principis de març de 2020 que els principis actius de molts medicaments es fabricaven a Xina.

Itàlia és del G-7... de fet, és del G-7 o G-8, els 7 o 8 països més industrialitzats, gràcies a la part Nord. Malpensem, vinga: quanta gente de Benetton i altres empreses del Veneto i de la Lombardia va anar a Xina a fer tractes i va dur el virus a Itàlia, malgrat que ja existien els advertiments. La subcontractació, la ultraespecialització, l'externalització... es demostren, sempre i en ple SARS-Covid19, eines només útils per a reduir costos de manera dràstica per als empresaris pollosos.

 ¿No us fa mal saber quants aturats hi ha a Catalunya i quantes empreses te cada empresari català dels que es mou per Xina? ¿D'on van treure aquells diners per estar a Wuhan, que ningú no sabia que existia? ¿Quan van arribar-hi? ¿Per què no se'n parlava? ¿Per què tanta opacitat i tanta foscor? 

No, l'excusa dels costos laborals ja no serveixen.
Potser l'excusa de no tenir drets democràtics sí: i això parla molt de la mentalitat dels empresaris, financers i socis empresarials. No he vist cap document "marxistoide" que en parli. I dels oficialistes, encara menys.

Tornem a la Itàlia nord, a la Padània o més aviat Pamplinàlia: s'ha desmostrat que NO TENEN CAPACITAT PRODUCTIVA INDUSTRIAL per a fabricar mascaretes ni guants ni cap element de protecció.

Quina utilitat té la industrialització? D'això sen'ns parla a Història de la Primera Guerra Industrial, també a la Guerra Franco-Prussiana de Napoleó III envaït i derrotat però viu (no com els seus súbdits) per part de Bismarck. També se n'ha parlat amb la Segona Guerra Mundial. Bismarck guanya per la seva capacitat industrial de fabricació d'armes. La Primera és considerada el primer conflicte industrial i no només un xoc d'imperialismes hiper-nacionalistes: la capacitat industrial permet fabricar armes, uniformes, verins, avançar ràpidament en el disseny aeronàutic i automobilístic... i que es fabriquien els avions i els canons o primers tancs (vehicles terrestres) de manera ràpida. La 2GM ja és plenament una industrialització de la capacitat mortal en tots els sentits: economies de guerra industrializada, amb camps de concentració pensats de manera industrial, amb moviments de milers de soldats o de presoners en temps record, amb fabricació d'armes a cabasssos.

Doncs bé, res d'això ha servit en temps de pau per a resoldre temes mèdics al 2020 com estem veient: no hi ha capacitat ni a Xina ni a Itàlia ni a Espanya, ni l'aspirant ni el membre del G-8 (G-7+Rússia) ni el que sempre vol ser a un G-9 (sense tenir la capacitat real com es pot comprovar), no han tingut cap capacitat industrial per inundar el mercat de mascaretes i guants o altres estris més pràctics i novedosos, en 15 dies...  Per descomptat, tampoc no tenen material per fer les proves, que haurien d'haver estat a poblacions senceres d'empreses, centres comercials, centres educatius: mostres immenses que haurien servit per actuar.

Hi ha empreses com les de gots de plàstics i coberts d'un sol ús que podeu trobar arreu dels supers: Nupik, per exemple. No té capacitat ni inventiva per a això. 

Les empreses de farmàcia, de plàstics, de química, de disseny, de fabricació en 3d... ningú no ha tingut en 7, 8, 15 dies llestos un carregaments de material. La industrialització ha fracassat. No ha servit. S'ha esvaït. No existeix a Espanya, a Catalunya, al Vallès, excepte pel que fa a que es contamini o explotin fàbriques (ja van 3 a Catalunya al 2020: una al Vallès Oriental, una a la Petroqúimica de Tarragona, una a entre la Verneda de Barcelona i Sant Adrià del Besòs). Els gremis d'industrials farien bé de reflexionar sobre aquest gravíssim fracàs i de posar cap a la agulla, i no preocupar-se només de que la gent vagi a treballar contra vent o marea o d'amenaçar amb despatxar (ERTEs, EROS, tancaments patronals, tancaments d'empreses). 

ELS GOVERNS CATALANS I ESPANYOLS, amb la POR ALS EMPRESARIS, COM SEMPRE:  el català que no s'hi vol enfrontar i que vol que la part negativa la posi l'espanyol dolent (el mateix amb les altres comunitats autònomes). El xantatge empresarial és brutal: sempre l'és. Fa massa anys que dura, com a mínim de manera clara, des del 2007, però ja als anys 1990 quan enviaven acudits contra la Seguretat Social, Iberia o Telefónica: per poder-les privatitzar amb poca oposició popular, cosa que van aconseguir en gran mesura gràcies a les portes giratòries de les bandes de Felipe González i José María Aznar: els acudits feien èmfasi en elements negatius, generalment exagerats o falsos: la Sanitat pública no funcionava, els avions d'Iberia arribaven tard, Telefónica era un desastre. 



Coronavirus: Estemos a la altura

Queridos miembros de Avaaz:

A la humanidad le está pasando algo importante, mucho más que una simple gripe.

La OMS acaba de declarar pandemia el brote de coronavirus, lo que significa que muchos de nosotros podríamos contagiarnos -- y, aunque la mayoría estaremos bien, para los más vulnerables podría suponer la diferencia entre la vida y la muerte. Todos tenemos un ser querido que podría enfrentarse a ello.

Ahora, nuestra misión es movilizarnos para FRENAR su propagación, porque cuanto más lento avance, menor saturación habrá en los hospitales y más vidas se salvarán.

Con países como Italia, China y España enfrentándose a confinamientos, la humanidad está a punto de verse frente a serias adversidades - y eso podría o bien dividirnos a causa del miedo o bien unirnos en torno al amor y a un propósito común. Nuestro movimiento podría ayudar a determinar lo que suceda a partir de ahora.

Firma este compromiso con un solo clic para ayudar a frenar el virus, y comparte con todos tus conocidos -- si llegamos a 100 millones de personas la próxima semana, podremos ayudar a salvar innumerables vidas:

SÍ, HARÉ MI PARTE


NUESTRO COMPROMISO COLECTIVO

Nos comprometemos a ayudar a que la humanidad se una en torno a un propósito común para frenar el avance del virus, dando tiempo a que los hospitales puedan hacer frente a la emergencia y a que se desarrolle una vacuna, así como a procurar que esta crisis saque lo mejor de nosotros mismos. Para poner cada uno nuestro granito de arena, nos comprometemos a:

🏠DETENER EL VIRUS en la puerta de casa - lavándonos las manos de forma regular, evitando el contacto innecesario con los demás, permaneciendo en casa si no nos sentimos bien y consultando al médico rápidamente.
👵 PROTEGER A LOS MÁS VULNERABLES - ofreciéndoles cariño y asistencia a aquellos que más lo necesiten, y respaldando la implementación de medidas humanas para mantenerlos a salvo.
💬DIVULGAR CONOCIMIENTO - compartiendo información fiable y objetiva con amigos y familiares, y contrarrestando las voces del miedo y la demonización desde el amor y la conexión.

SÍ, HARÉ MI PARTE


Sabemos que las medidas que todos tomemos colectivamente marcarán una diferencia ENORME en la rapidez con la que se propague el virus y en lo mortal que sea.

En Corea del Sur, un país que se vio sumamente afectado muy pronto, la gente se unió en torno a un propósito común: dejaron de asistir a grandes reuniones, se quedaron en casa cuando se sentían mal y se hicieron las pruebas rápidamente. ¡Hasta hubo personas con trajes frente a las estaciones de metro para recordarle a las demás que se lavaran las manos! Y está funcionando -- el país ha visto una reducción significativa de casos nuevos y una baja tasa de mortalidad.

Pero no se trata solo de contener el virus. Si todos nos comprometemos a proteger a los más vulnerables y a difundir información fiable durante esta crisis, podemos salir de ella reforzados y más conectados que nunca. Ya estamos viendo historias remarcables de esperanza y liderazgo: desde ciudadanos y ciudadanas de Wuhan entregando suministros de emergencia a los afectados en primera línea, hasta valientes doctores y doctoras arriesgando su vida diariamente para salvar la de los demás.

¡Ahora es nuestro momento!

Firma ya este compromiso, y trabajemos juntos para frenar la curva de propagación de la epidemia y unir a la humanidad como nunca antes:

SÍ, HARÉ MI PARTE


Esta crisis significará que, por primera vez en la historia de la humanidad, muchos de nosotros tendremos que quedarnos en casa. Tal aislamiento social podría ser el caldo de cultivo perfecto para que el miedo y el odio se apoderen de nosotros. O, si escogemos afrontar esta adversidad con amor y determinación, podemos lograr que sea un momento sin precedentes en el que la humanidad se una. En el que nos cuidemos los unos a los otros y estemos disponibles para los demás. Ahora tenemos un propósito común, una causa común. Estemos a la altura.

Con esperanza,

Ricken, Luis, Chris, Bert, Sarah, Marigona, Joseph, Nana, Anneke y todo el equipo de Avaaz


Recomendaciones sanitarias oficiales nacionales e internacionales:

Organización Mundial de la Salud (OMS)
https://www.who.int/es/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

España
https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/home.htm

Chile
https://www.minsal.cl/nuevo-coronavirus-2019-ncov/

Costa Rica
https://www.ministeriodesalud.go.cr/index.php/centro-de-prensa/noticias/741-noticias-2020/1532-lineamientos-nacionales-para-la-vigilancia-de-la-infeccion-por-coronavirus-2019-ncov

Argentina
https://www.argentina.gob.ar/salud/coronavirus-COVID-19

Ecuador
https://www.salud.gob.ec/coronavirus-covid-19/

México
https://www.gob.mx/salud/documentos/nuevo-coronavirus

Panamá
http://www.minsa.gob.pa/destacado/coronavirus-covin-19

Perú
https://www.gob.pe/institucion/minsa/campa%C3%B1as/699-conoce-que-es-el-coronavirus

Colombia
https://www.ins.gov.co/Noticias/Paginas/Coronavirus.aspx