20200329

Carta Oberta al Gremi de Fabricants de Sabadell

Data Estel·lar nofabriquen 20200329

A/A Gremi de Fabricants de Sabadell: 
Acabo de revisar la seva pàgina web. 

Em constava que el gremi duia la data de creació de 1558, en un bonic edifici no tan antic pero amb aparença antiga, al Centre de Sabadell.

Us demano respectuosamente LA DISSOLUCIÓ. 


No cal ni que m'ho agraïo ni que us molesteu per la sol·lictud.

Us explicaré la causa: 

NO HEU FER UN EXHORT ALS VOSTRES SOCIS, A LES INDÚSTRIES I FABRICANTS DE SABADELL I LA COMARCA DEL VALLÈS OCCIDENTAL PER TAL QUE POSIN TOTA LA CAPACITAT PRODUCTIVA PER A LA FABRICACIÓ DE TOT TIPUS DE MATERIAL SANITARI, HOSPITALARI I HIGIÈNIC (químic: peròxid, etc.)

Només veig frases i frases demanant diners pel tancament de l'activitat o la caiguda de beneficis. 
La veritat pensava que, després de tants anys demanant una re-industrialització, no dic que ho haguéssiu aconseguit però que hauríeu assolit la fita d'obtenir una resposta ràpida d'adaptació a les noves condicions del mercat en comptes de deixar-ho tot a la fabricació en països amb menors costos de fabricació (laborals, medioambientals, de qualitat). 
Hom pensava que, potser, el Gremi hauria tingut l'habilitat de teixir la confiança suficient per mantenir una estructura productiva latent per a casos de necessitat.

No ha estat així. Des del desembre o gener, en què s'albira una nova situació econòmica, industrial i comercial, cap empresa a Espanya, Catalunya o, el que pertoca, Sabadell, no ha pogut ni ha volgut fabricar en massa el material que demanava la societat. L'exemple típic són les mascaretes però sabeu que hi ha moltes més coses.

El cas és que, entrat el març, entrada la tercera setmana de confinament, ni així el Gremi de Fabricant ni els seus agremiats no han estat capaços de donar una resposta satisfactòra FABRICANT el material de manera industrial, en massa. S'ha perdut la capacitat industrial, fordista. Sabadell ha oblidat la Revolució Industrial.

Em pregunto quina hauria estar la resposta dels fabricants en dècades anteriors, durant el segle XX. 

Segurament, el tancament d'empreses no hauria arribat si la producció hagués canviat cap allò que està demanant la societat sabadellenca, vallesana, catalana, espanyola. ¿Sabadell, fàbrica espanyola? Es veu claramente que no. Ni en temps de necessitat. 

Només importació. 

Inclús l'article que enllaceu, de la secretària del Gremi, Núria Aymerich, és insuficient i trist, per no dir inadequat: hauria d'haver estat un clam als fabricants per posar-se al capdavant i fabricar allò que hospitals, sanitaris, ajuntaments, departament de Salut, Ministeri de Sanitat... demanaven. 
 
Passo a copiar el que heu posat a la vostra web en l'apartat Covid-19 i marcarem en verd el que té relació amb demanar diners a l'Administració i en groc el que té a veure amb la fabricació d'estris necessaris per a lluitar contra el SARS Covid-19: 

He estat molt generós marcant el que són subvencions de les Administracions Públiques com si fos que el Gremi de Fabricant de Sabadell demana a les empreses que fabriquin productes necessaris contra el Covid-19. 

No hi ha cap voluntat ni de participar a la Societat ni d'exercir un lideratge empresarial. Es pot dir que només hi ha l'actitud de parar la mà a veure què cau, sempre amb la llàgrima per no pagar impostos i coses així. 

Podria ser d'una altra manera.

Aquí el que hi ha la vostra web:
En el nostre objectiu de mantenir a les empreses informades, us oferim informació actualitzada amb relació a l’impacte de la crisi sanitària del Covid-19 a les empreses. També podeu mantenir-vos informats a través dels llocs web de Foment del Treball i de Fepime.



LOGOS_FOMENT

Foment demana a l’Estat que assumeixi el 75% dels costos del permís retribuït recuperable

Foment ha demanat a l’Estat que assumeixi els costos del permís retribuït recuperable i ha advertit que les empreses no podran atendre els costos laborals de les dues properes setmanes quan la seva activitat i facturació caigui a mínims.  En aquest enllaç podeu veure el vídeo amb les declaracions del president de Foment, Josep Sánchez Lliure.
La Vanguardia-Foment-estat-75-costos permís retribuït
Logo Gremi

Reial Decret-llei: llista de les activitats essencials


A través de RTVE, consulta el Reial Decret-llei que regula el permís retribuït recuperable amb el llistat complet de les 40 professions que sí són essencials i que mantenen l’activitat econòmica.
RTVE_Reial Decret-llei_Permís Retribuït Recuperable

Logo Gremi

Reial Decret-llei: Permís retribuït recuperable


Reial Decret-llei pel qual es regula un  permís retribuït recuperable per als treballadors de les empreses no essencials, que no s’hagin desplaçar als seus llocs de treball entre els dies 30 de març i 9 d’abril (Consell de Ministres 29 de març)
Reial Decret Llei_ Permís retribuit recuperable_29032020

NAymerich

“Posem el comptador a zero. Es temps de valors” Diari de Sabadell


“Posem el comptador a zero. És temps de valors”. Article de la Secretaria General del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich al Diari de Sabadell.
Posem el comptador a zero_Nuria Aymerich

LOGOS_FOMENT

Revisió de les projeccions econòmiques a nivell global Covid-19


Foment del Treball ha elaborat una síntesi de les projeccions econòmiques que ha fet el FMI, la Comissió Europea i la FEDEA.
Nota-Economia-Revisió-de-les-proyeccions-econòmiques

LOGOS_FOMENT

Mesures fiscals dels països de la UE i EFTA Covid-19


Aquest extracte és un resum d’un ampli document elaborat per la CEOE en el que s’exposa el conjunt de mesures econòmiques i fiscals que s’apliquen als paisos de la UE i de la EFTA.
Mesures-fiscals-dels-països-de-la-UE-i-EFTA-arran-de-la-crisi-del-COVID-19

Mesures Econòmiques 27 març

Actualització Mesures Econòmiques Sabadell Covid-19 (27.03.2020)


En aquest enllaç pots accedir a la nova actualització, a data de 27 de març, de les Mesures Econòmiques elaborades per l’Ajuntament de Sabadell i consensuades amb els principals agents econòmics de la ciutat.
Mesures-Autonoms-Empreses-27032020.pdf

LOGOS1

A continuació marquem dos colors perquè són diners públics (ah, el mercat que tot ho pot empre que vaig l'Estat amb calerons) però també va vinculat amb productes necessaris per a la lluita contra el Covid-19: 

Cuando la actividad de I+D+I esté relacionada con los productos considerados de emergencia por el Gobierno en relación con el COVID-19, la minoración de garantías se verá ampliada a los siguientes límites:Exenciónde garantías hasta 1.000.000 euros para pequeñas empresas.Exenciónde garantías hasta 2.000.000 euros para medianas empresas.Exenciónde garantías hasta 6.000.000 euros para empresas de mediana capitalización.Actualmente, estos productos de emergencia son de los tipos referidos en la Orden del Ministerio de Sanidad SND/233/2020, de 15 de marzo:Mascarillas quirúrgicas, de tipo II y IIR.Mascarilla protección FFP2.Mascarilla protección FFP3.Kits PCR diagnóstico COVID-19 y sus consumibles.Kits de diagnóstico rápido (detección de antígeno).Hisopos.Gafas de protección.Guantes de nitrilo, con y sin polvo.Batas desechables e impermeables.Solución hidroalcohólica (biocida y cosmético) y sus materias primas.Dispositivos ventilación mecánica invasiva (VMI).Fungibles o consumibles de equipos de VMI.Alcoholes sanitarios. Clorhexidina.

Aprovada la primera línea d’avals de l’ICO per empreses i autònoms

S’han aprovat les característiques del primer tram de la línea d’avals de l’ICO per un import màxim de 20.000 milions d’euros. Consulteu en aquest document les condicions i requisits per optar a aquests avals.
Condiciones primera linea avales_ COVID_19

Logo Gremi

El Ministeri de Ciència i Innovació posa en marxa mesures urgents per donar suport al manteniment de les activitats d’alt valor afegit i la creació de capacitats per a la reactivació de l’economia en l’àmbit de la innovació empresarial.
NdP CDTI Mesures urgents Innovació Empreses

LOGOS1

En aquest enllaç podeu accedir al formulari publicat per la patronal tèxtil europea, Euratex, perquè aquelles empreses que així ho desitgin puguin presentar la seva oferta/demanda per produir mascaretes.
Euratex capacidad productiva mascarillas_ COVID_19
Vinga, ja poso jo l'enllaç directe al formulari perquè, ni això, escolti, ni això.