20181210

Esteve Polls a TV Sant Cugat

Data Estel·lar panyupanyu Dilluns 20181210


Esteve Polls és un dibuixant de tebeos de Sant Cugat del Vallès que ha treballat per a l'estranger. No és anecdòtic que, després d'una llarga experiència, el posessin amb el grup de novells: no el coneixien perquè la seva feina havia estat per a Dinamarca (Disney: Mickey), Estats Units... res de nou si un coneix una mica el món de la historieta, de les agències que feien contactes entre dibuixants i editorials estrangeres les quals enviaven contractes i guions i rebien les pàgines dibuixades. Efectivament, ja dibuixava per a Thomson cap el 1965

La tele de Sant Cugat del Vallès emet una entrevista de la presentadora habitual... m'ha costat trobar el nom: Laura Pou. Cada cadena local, quan funciona, tenen entre zero i un presentadors, així que distingeixes la cadena pel locutor més que per l'anagrama.



Esteve Polls ha estat dibuixant del Genet Solitari.

Diu que el dibuix d'una pàgina ha evolucionat en el sentit que cal ser més "artista", més saber quin tipus de vinyeta posar, com compensar la pàgina, etc.

Aquesta entrevista, des del meu punt de vista, és la continuació dels crits i cops al pit que es donaven a un programa mil cops repetit de mantinada anomenat Sant Cugat Parada i Fonda presentat pel polític Francesc Carol: "aquí tenim el dibuixant del Llanero Solitario i ningú no el coneix!!



Doncs no és casual: volen fer una mena de museu de la historieta, i el faran perquè hi ha diners a Sant Cugat, i una mica d'enginy i empenta, i tindran més facilitats que en llocs sospitosos com Badalona.

Després us posarem el vídeo de la tertúl·lia...