20120727

Demoparanoia

Data Estel·lar potser no Divendres 20120727

Quan escric coses sobre els perills contra la Democràcia a casa nostra i tal, al blog o per altres llocs, o quan en parlo amb algú amb qui es pugui conversar, que no és ni tothom ni qualsevol, sigui dit de passada, i una estona més tard hi reflexiono, uns dies més tard... penso en dues coses: 

-vaig de cap a la presó perquè no volen ni que hi hagi cap suggeriment, queixa, debat, pregunta o estirament de la màniga per demanar algun aclariment. En aquest sentit, jo sol·licito formalment una presó ben feta, la d'Alhaurín El Grande estaria bé, perquè hi ha participat tota la plana major dels constructors corruptes, l'elite de la delinqüència de gamma alta, i estic segur que les seves instal·lacions i tracte serà immillorable. 

-però també penso que igual estic una mica paranoic. 

Lamentablement per a la Societat i excel·lentment per a la meva salut mental i autoestima, llegeixo part del butlletí de l'estiu 2012 de Greenpeace, entitat ecologista que no sol ficar-se gaire en temes que no siguin estrictament els seus, cultura de pau i medi ambient.



però permeteu-me copipegar exactamente el que diuen. 

Incís vinculat: El Rei Joan Carles I de Borbó i Borbó, Cap d'Estat del Regne d'Espanya, va anar al juliol del 2012 a fer una visita oficial a la Federació Russa... i va coincidir (ha!) amb la posada en marxa de la legislació antidemocràtica russa, que converteix les ONGs en potencials espies, sota el nom d'"agents estrangers", amb un registre oficial i la possibilitat legal de suprimir-les en qualsevol moment, no com a acte de força injustificat sinó emparat per la legislació. 


Todos a la cárcel

El 26 de mayo de 1976 el derecho de reunión fue el primero en regresar a España tras 40 años de exilio. Dos años después lo recogió la nueva Constitución, tal y como ya lo hacía desde 1948 la Declaración Universal de los Derechos Humanos.
Pero parece que va a tener que volver a hacer las maletas. El pasado 11 de abril, el Ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, anunció su deseo de considerar “delito de pertenencia a organización criminal” a las protestas que “alteren el orden público” y que hayan sido convocadas por internet y las redes sociales. Además, también pretende incluir “como delito de atentado contra la autoridad la resistencia activa o pasiva grande”.
Estas medidas, casualmente anunciadas un mes antes del primer aniversario del 15M, afectan de lleno la labor de Greenpeace: nuestras Acciones Directas No Violentas tienen en la resistencia pasiva su principal arma para alertar sobre delitos al medio ambiente y la paz.
Veremos la resolución final. De momento, una cosa parece evidente: Fernández Díaz no ha entendido todavía el funcionamiento de las redes sociales. Y lo que es peor aún, tampoco ha entendido todavía el funcionamiento de la democracia.

Torno a recordar les paraules antidemòcrates i anticonstitucionals que li va dir a Jordi  Évole, àlies el Follonero, un oficial de graduació de Mossos d'Esquadra-Policia de Catalunya, a la  macrocomissaria situada entre Sabadell i Terrassa: un individu assegut que no s'aixeca però que no colpeja contra la policia és un delinqüent i com a tal se'l tractarà.

Caram! Busco això per Internet i em trobo que youtube ha autogenerat un canal maginoteca que NO hem demanat amb vídeos enllaçats en aquest blog... que no són meus, que són trobat i propietat d'altre gent. A mi que no em mirim, que jo no he fet res!

Caram! El text de l'article que parla sobre el programa de l'Évole també parla sobre el Rei... Curiós! Ni jo m'ho esperava.


20121214: Felip Puig, després de tant de temps fent practiques de coses molt lletges que un no gosaria de dir de di.mi., fa dimitir un capitost de la policia. La meva primera impressió ha estat: ja hi som... se l'ha carregat el porter... Però llegeixo al diari que és el mateix "oficial de graduació" del que vam parlar temps abans, i que ara sabem que té un nom, Sergi Pla, i un càrrec d'un organisme rimbombant: Comandant de la Comissaria General de Recursos Operatius dels Mossos d'Esquadra (aixó anomenen als policies pegons, els antiavalaots, la BriMo). Ha dimitit ara, però no em dóna pena. Hauria d'haver estat cessat al juliol com a molt tard. I Felip Puig, també. No m'ha fet cap gràcia que els sindicats [llegit a El Periódico però ara no ho trobo allà] que s'autodenominen de classe facin d'irresponsables sindicats corporatius en dir que "huihuihui... ens calen les pilotes de goma per arrencar ulls a la gent perquè  a la manifestació dels pelagats dels 14N -eurovaga 20121114- hi havia gent molt dolentota perquè es queixava". Tampoc m'ha agradat que diguessin que "cal el sistema alemany de posar tants manifestants com policies"... per tant, dos-cents mil manifestants, dos-cents mil policies". Prou de ximpleries, que bé que quan els policies es manifesten no volen que els altres policies els emprenyin. Policia: democràcia, transparència i sotmetiment a l'imperi de la llei i dels drets humans, i si cal que fora la meitat de la plantilla perquè això no ho entenen, no vindrà de 10000 aturats més, però tindrem més seguretat real als nostres carrers i cossos. Vull saber que ERC diu el mateix: si callen i estan a favor de Felip Puig (per tant, contra els habitants de Catalunya) i a favor, per tant, de les pilotes de goma, bales i resta de tècniques de gatell fàcil i poc pensament, ja sabrem quin país volen.

Ara cal més transparència: què vol dir dimissió d'aquest alt càrrec. ¿Torna a ser un funcionari de policia? El tindran allunyat de temes de decisió, on s'ha vist que no serveix? ¿El tindran allunyat de les pistoles i altres armes? ¿Marxa fora de l'Administració? ¿No tindrà pensat fer una empresa de seguretat pel seu compte? Aquest nivell de transparència és necessari, no sigui que al 2030, el trobem en la policia privatitzada de barri com a gran emprenedor, que això ja ho hem vist abans en altres sectors.