20190321

L'anunci de l'escola pública que NO farà la Generalitat

Data Estel·lar caralaparet Dijous 20190321





La FAPAC o Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, mitjançant l'empresa àudiovisual de comunicació política Metromuster, produeix l'anunci sobre l'Escola Pública per a l'època de Preinscripció i Matriculació que mai no faria la Generalitat de Catalunya. 

I això ens fa sospitar: ¿no seria lògic que l'empresa matriu promocionés els seus productes, serveis i les seves empreses subordinades? Per tant, que la Generalitat, com a empresa matriu, promocionés el seu sistema educatiu, el seu o seus models escolars i les seves escoles, instituts i centres educatius...?

Se sol dir -Carlos Alsina, Onda Cero, dijous 20190321 cap a les 8h del matí- que la Generalitat no govena, que està bloquejada, que Quim Torra no governa...

Ajuntem aquelles coses: la Generalitat mai no faria aquell anunci amb l'excusa que sigui... per exemple, "no perjudicar les escoles concertades"... 

Quim Torra sí que governa perquè no ha de governar. Quim Torra és un agent d'un oligopoli global, d'una empresa d'assegurances que, junt amb les mútues, volen fer-se amb tot un mercat que encara no existeix del tot i que, tant de bo, no esdevingui mai i sí que es redueixi. 

En termes de Ciència de l'Administració o de Gestió Pública: mercantilitzar. 

Tot el que no sigui promocionat, exercit, fabricat, posat en marxa des de la gran eina que és el Sector Públic, 35% del PIB... passa a mans d'un mercat, i això és mercantitilitzar: convertir qualsevol servei públic en mercat, en compravenda... i sonaria inclús bé quan li fiquen paraules de "gestió eficient", però sona malament quan es tradueix en "fabricar aturats i enfonsar el servei, pujar preus i expulsar clients que ja no són ciutadans i que no tenen drets ni de queixa fins que són totalment envaïts"... Veieu el que ha passat amb el gas natural, l'electricitat, la telefonia.. i les trucades molestes, invasives... contra la febla posició de l'usuari que només pot canviar a una altra empresa similar.

Per tant, Quim Torra, amb el PDECAT, Junt*Cat i els seus aliats en el neoliberalisme, els d'ERC i la CUP.

Per això no es fan anuncis ni de l'escola pública, ni de la miserable xarxa pública d'hospitals (potser que n'hi hagi 3), ni de res de res que sigui públic.

¿Algú recorda els acudits dels anys 1980 i 1990 sobre "un metge del Seguru" o sobre "com de malament que va Iberia"...? Rèiem... però tenien una funció de comunicació política clara i una ideologia espantosa: servien per crear una opinió pública contrària a la Sanitat Pública, a l'empresa pública d'avions o del que fos.

Doncs se segueix, no igual, pitjor: els llaços del color que siguin, posem que siguin grocs, són taques de marea negra que no ens deixen veure l'esclavitud neoliberal ni les seves decisions contra els ciutadans i en favor de grans empreses que tenen col·locats els seus peons en llocs de poder polític clau: Quim Torra és un element clau de les empreses d'assegurances i de mútues... el negoci de les quals no necessita a tots els habitants, sinó a una petita part que paguin i a uns altres que no tinguin alternativa pública a les pensions privades, als plans de pensions, a hospitals i escoles privades, a seguretat privada, a urbanitzacions privades... i privades és que TU NO HI ACCEDEIXES.