20230222

Imagina't que... es fa autoajuda per a gestors

 Data Estel·lar llegida Dimecres 20230222

M'he llegit Imagina't que... El poder de crear un futur per a tothom per Ken Robinson i la seva filla Kate Robinson, editorial Rosa dels Vents ¿resulta que també és de Penguin Random House? 

Doncs el llibre va de que tu pots canviar el món. Son una pila de llocs de comuns amb hams del tipus: "hi ha més que 5 sentits"... com si aixó ens ho haguéssim inventat i no ens ho haguessin col·locat a les escoles (enllaç xtec aquí), cosa que el duet d'autors calla perquè el llibre a fer clarament auto-ajuda a docents (professors, docents, educadors, gent que sol cobrar bastant per donar classe), gestors educatius (gent que mana, direcccions de centres, acadèmies, empresaris, etc.) i apunta a tu, el darrer mico o mica, estudiant, antic estudiant que no saps que hi ha més de cinc sentits perquè no vas saber aprendre bé en un context d'educació industrial... babau! 

Al Racó Català parlen d'onze o més: 

Albert Cebrián: D'entrada en tenim onze. Però, podem considerar que hi ha més? 

Vista, Oída, Olfacte, Tacte, Gust... i Reflexió, Comprensió, Imaginació, Psicomotricitat, Previsió i Memòria)

 

Al llibre s'assembla més a això altre:

I no es compten sentits d'altres animals o que vagi vostè a saber: sobre magnetisme, etc.

 

La resta són paraules encadenades típiques d'aquella gente que contracten empreses i cenacles per evitar que la gent, els empleats, pensin... M'havia tocat anar a alguna reunió d'aquesta, amb algun cantamañanas vivament aplaudit pel públic, que solen viure en llocs idíl·lics, parlar-te de bona vida amb poques coses i aparèixer amb motarrones que cal aparcar en parkings dintre de Barcelona, baratet, agafar AVEs i tot això. 

En fi, per un cop, un llibre curt però que no he hagut de pagar i del qual ja me'n puc desfer.

Per unes pàgines, havia fins i tot pensat que hi hauria alguna cosa rellevant, alguna palanca de canvi perquè "tu ets el canvi" i "imaginar només no és útil" sino que cal "imaginar creativament" i blablabla. 

Al final, parlen de qui pot canviar les coses i són d'altres, per tipus de feines i circumstàncies. 

Diu una mentida que he localitzat via cnn: tots els països importants han legalitzat els matrimonis homosexuals... al 2023 hi ha uns 30, la gairebé tots d'Amèrica (sense Perú o Venezuela), mitja Europa (sense Itàlia ni Grècia ni Polònia), Sud-Àfrica (i és perseguit a uns 30 Estats africans, entre ells, el modern Marroc), Taiwan (país que no consta com a Estat a gairebé cap fòrum internacional, inclosa l'ONU), Australia i Nova Zelanda. No Rússia, no Xina, no Índia, no Pakistan, cap país àrab ni musulmà ni d'escriptura no llatina. Ni Japó (per bé que diu la notícia que ja veuran), ni la Korea bona ni la dolenta. 


Només ho indico com a dada si en això menteixen, pífien o manipulen, com creure's la resta d'un llibre buit, com tants. Dos autors, cap editor i un lector crític... perquè això ho ha comprat la Diputació de Barcelona (Rosa Sensat, PSC) i ha arribat a biblioteques públiques, com aquelles que tenien kilos de llibre de tarot i similar i res de contingut cultural.