20161011

Cercador de Comics en Català CCC?

Data Estel·lar vinaixa Dimarts 20161011

He trobat un Cercador de Comics en Català
insertat (no he dit ni fabricat ni pensat) pel CNL que és el Consorci per la Normalització Lingüística, "allò d'aprendre català".

Clar: així se'n diria en cas que hi hagués alguna cosa al cap dels manaires.
Igualment, ¿no s'hauria d'abreujar com a CCC aquest Cercador de Comics en Català? Sí, com la famosa acadèmica de cursos. En un país ple de sigles, caldria que així es fes

Sembla una eina útil, que em recorda a aquell llibre ¿basat una web? i que Glénat va publicar abans d'esmicolar-se. Es podia trobar a 6€ l'exemplar.Sempre vaig pensar que malaguayada feina. ¿Publicar per escrit un catàleg no és antiquar-se immediatament? Glénat va ser l'editorial que, de la mà de Joan Navarro, va publicar més quantitat de tebeos en català. Tot i que era impossible trobar-los a cap botiga, ens ho hem de creure, i segurament Navarro va fer més pel comic en català que tots els altres editors presents i passats junts.

Nota: si algun il·luminat volia que el seu fill heretés el càrrec (ben cobrat) a coses de la llengua catalana i per això va eliminar els accents diacrítics, tan pràctics per entendre el que hi ha escrit, doncs també podem posar la molt pràctica obertura de la interrogació àlies "¿"



Ah, i una nota per als "responsables pedagògics" del CPNL: ni molt menys tots els personatges d'historieta tenen "habilitats o superpoders". Ja saben de què parlo.