20190507

Paper de Ceba número 1

Data Estel·lar llarg Dimarts 20190507

La tarda del 20190423, vam intentar fugir de la realitat, i ens vam apropar al centre de Sabadell. Convertida en un poble mitjà, l'antiga ciutat era un niu de parades de partits polítics que venien llibres vells. Entre les poques coses interessants, una sobre una fundació sabadellenca, un tema del qual no parlarem... i la revista Paper de Ceba.

De lluny sospito allò que, efectivament, és: una revista d'historietes feta a Sabadell... ¡i de temàtica sabadellenca! per bé que, per ara, una mica atrotinada però que pot estar bé... el millor és que tenen un índex de números a publicar amb dates aproximades i temàtiques... si, lluny de la tontuna habitual, saben sortir del "Centre" o de "la Creu Alta" pot ser un interessant experiment, pot ser el segon d'historietes creat a Sabadell. L'altre és el de Chito, revista dels anys 1970 de la qual fa molt que intentem de parlar en aquest blog... 

5 euros... 4.95€... ens sembla car. Hem voltat per molt salons, per molts fanzines, i publicacions de petites editorials... sabem que, en color, pot ser més barat... però l'important és el contingut i la continuïtat.

Al darrera hi ha Rafel Sabater de Sabadell Comics (antiga Norma Comics Sabadell: si era lògic el canvi de nom, per la no existència d'una llibreria de nom similar). I el nou Diari de Sabadell (contingut... ¿parlem de contingut? fiuuuuufouuufiuuuu). 

Dades tècniques, que sona molongui: 

PAPER DE CEBA és una publicació de Novapress Edicions, SL, editora de Diari de Sabadell.
Editor: Marc Basté Alujas
 Director: Ricard Efa 
Coordinador: Guillermo Altarriba
Direcció d’art: Jennifer Waddell
Autors: Marina Vidal, Joan Marín i Hernán Migoya, Ricard Efa, Guillermo Altarriba
Consell editorial: Jaume Barberà, Rafel Sabater, Manel Camps Bòsser, Ricard Efa, Guillermo Altarriba, Albert Solé i Marc Basté Alujas.
REDACCIÓ i ADMINISTRACIÓ: TEL.: 937 275 545 | hola@paperdeceba.com | administracio@diaridesabadell.com | Les Valls, 10, 2n pis, 08201 Sabadell 
DIPÒSIT LEGAL: B-11745–2019 
ISSN: 2604-7594
EDITAT PER NOVAPRESS EDICIONS, S.L. 
B67186866 | Carrer Les Valls, 10 2n 08201 Sabadell.


Tot i que ens prenguem com a "sabadellenc", més interessant seria vallesà... i la seva continuïtat o no podria estar vinculada a un sabadellenquisme que no sabem si existeix o que, potser, sigui una avançada d'un nou localisme que doni lloc a revistes similars en altres localitats: mes dibuixants i més guionistes. En aquell moment caldria analitzar-ho sota un nou prisma: més oferta però no competitiva i potser arrelada i ancorada en tics localistes que només "els de tota la vida" podrien entendre. I seria per plantejar-se si el comic és un mitjà de masses o no... però mirar el futur no sol servir per preveure gairebé res.