20190520

F*Ibáñez al Tot És Comèdia

Data Estel·lar radiada Dilluns 20190520

Títol del Programa: Tot És Comèdia
Emissora: Ràdio Barcelona Cadena Ser
Dia: Dissabte 20190518.
Hora: migdia.
Presentadora: Rosa Badia.
Tema: Entrevista a Francisco Ibáñez.

Fa molts anys vaig sentir a Ibáñez saludant al veterà i esperat programa d'entrevistes Tot És Comèdia. Per alguna raó vaig pensar que igual feia alguna mini-secció. Les ganes!

Mira que Ibáñez ha estat desaprofitat: la quantitat de paraules i d'idees per segon que pot dir ens haurien fet gaudir al màxim.

El programa havia estat gravat cap a les 19h del dijous anterior, una dada irrellevant però que trenca la famosa idea de "la ràdio és en directe". Tot és en llauna menys la tonyina perquè ¿algú es creu que a les llaunes hi ha tonyina?

Va ser la típica entrevista amb les típiques respostes però sempre amb un toc addicional tant per la presentadora com pel ninotaire.

Entremig una colla de rics i famosos van fer promoció d'ells mateixos i es van carregar mig programa.

Va ser un greu error: cal deixar a Ibáñez i altra gent així, xerrant i xerrant i xerrant, amb anècdotes, amb explicacions llargues, sense que s'aturin.

Sobretot amb la gent gran, que sempre van ràpids a les teles i les ràdios. Primer els encalcen i després els abandonen, quan tenen tantes coses curioses per explicar. O tantes coses interessants potser alguna d'intel·ligent i tot.

Vam gaudir sentint a Ibáñez dient obvietats: "pongo a dos personajes porque siempre se ponía a uno y me parecía tonto que fuera hablando solo por la calle, como un tonto"... una idea molt típica en la mentalitat fins el 1998... "aunque ahora hay mucha gente que habla sola por la calle porque son tontos"... a partir del 1998 la pandèmia de la telefonia mòbil va acabar amb tota la població.


Va parlar l'editor Manuel de Cos: "Ibáñez té llibertat". Segons vaig entendre, parlen ocasionalmente sobre el tema, o l'argument i després, segons Ibáñez, l'editor el turmenta demanant-li les pàgines.

Ibáñez diu que segueix dibuixant perquè no li agrada ni la petanca ni el tute. L'esport i el joc de cartes, típics dels jubilats, sembla ser.

 A veure si es pot insertar l'àudio:

https://play.cadenaser.com/audio/370RD010000001501685/#