20181102

A Sabadell el Saló del Manga és el mateix que el Saló del Comic

Data Estel·lar es fa llarg Dimarts 20181102

Fa anys vaig demanar informació sobre activitats al voltant del comic i similar a un grapat de biblioteques. De Sabadell, només la Vapor Badia (la del Centre) es va dignar a respondre. De les localitats del rodal, res. Això ja indica, diguem'ho clar, el nul grau d'implicació dels responsables. 

Un dia parlarem de biblioteques que són adossats d'un bar que és el lloc on hi ha les cadires perquè a dintre no n'hi h de cadires... Vapor Badia és un cas d'aquests. La de Barberà, un altre: recordem que el bar va ser, a més tancat... i un pensa... doncs millor, perquè aquell espai i aquelles cadires podrien servir per seure a llegir. Doncs no: tancat. 

I no cal que sigui un altre dia per preguntar-se per biblioteques que fan pudor a claveguera o alguna cosa similar. Un cas és la de les Rambles de Barcelona i un altre del "Sud", aquell nom inventat des de dalt per suprimir els noms populars dels barris i eliminar la necessitat de posar una biblioteca per barri.  N' hi ha més, de biblioteques amb pudor de tancat, d'humitat o de bàter (en recordo un cas d'una amb la mateixa pudor que els bàters de l'estació de la Plaça Catalunya; va amb "b" perquè té el so i la forma de l'inodor). 

I llavors un llegeix activitats sempre alienes al món de la lectura i del llibre a les biblioteques que, dic jo, si no es vol promocionar la lectura, doncs passeu de tot, com heu fet sempre, però no ho amagueu sota una falsa biblioteca, que ja sabem que som poquets els que llegim per gust. Que si bebeteca, que si pallassos, que si ioga... 

El cas és que un dia arriba que un s'enfada i passa quan l'Ajuntament de Sabadell, el mateix que està permetent la més gran destrucció de terreny d'aparença natural prop del Riu Ripoll, amb alcalde pressumptament ecologista... "parc arqueolític"... Can Roqueta, Torre-Romeu. Torre-Romeo, las Neveras, allà on el canvi de rasant i gir s'ajunta amb un camí de cabres ple de trailers i un stop impossible...  Per aquesta gent, natura només vol dir "el torrent de Colobrers" i prou. La resta és especulable.

També és quan un llegeix això: 

BENVINGUTS AL SALÓ DEL CÒMIC. MOSTRA BIBLIOGRÀFICA

expos mensualsNovembre 2018
De l'1 al 5 de novembre es celebra a Barcelona el Saló del Còmic i és per això que a la Biblioteca del Sud treiem de la prestatgeria una selecció dels nostres millors còmics i novel·les gràfiques per a què les fullegeu, les gaudiu i us les emporteu a casa en préstec. Apropeu-vos a la biblioteca i doneu-li un cop d'ull a tot el què us hem preparat!!



Telèfon: 93 720 51 74 | Lloc: Biblioteca del Sud. Veure Plànol

Organització:
Ajuntament de Sabadell.


Si que hi ha comics PERÒ AL SALO DEL MANGA que és l'activitat que se celebra del 20181101 al 20181104. El Saló del Comic de BCN es fa cap a la primavera. I fa dècades que és així.

Sabem que els ajuntaments són coneguts per passar de tot, per no estar informats, per desinformar... però tot hauria de tenir un límit. 

No és un error. Fa dies que em ronda haver llegit això, pero la ment intenta estalviar-li a un tantes fatigues... fins que un dia... 

Perquè suposem que això ho hauran cobrat a preu d'or... o potser ho han fet gratuïtament, com tantes pàgines web, i que no tenen aquests errors. 

Apart de l'error hi ha la superioritat etnicista i cultural: la paraula "manga" s'elimina sempre que es pot perquè el "català subcorrecte" diu "comic" i així anem, que això del manga cal amagar-ho sempre que es pugui... "Novel·la gràfica", en canvi, aixo sí que està bé. Fins que NetflixHBODisneyGoogle ordenin una altra cosa, és clar.

Nota: això no canviarà el sentit de Ficomic que pensa que no està acreditat que la maginoteca i el seu equip siguin membres actius de tot això de la historieta.