20181123

Engegueu la ràdio que parlen dels tebeos d'Stan Lee

Data Estel·lar krsskkkekkeuduudefeeme Divendres 20181123

Programa de Montcada Ràdio El fanalet - dl 22h + dg 09h emès el 20181118


El periodista Jesús Abad va fer un programa especial sobre el traspàs d'Stan Lee i, a més ho va connectar amb el Pla de prevenció de drogues i pantalles de l'Ajuntament de Montcada i Reixac perquè, recordem, la Trilogia de les Drogues d'Spiderman, feta per encàrrec del govern però censurada pel Comics Code Authority, tema que sempre treia a col·lació el guionista de Marvel a les seves entrevistes.


Es va parlar de Daredevil, per cert:




Hum...  aquí un tebeo amb el Fanalet... i una frikada... perquè això no pot ser el que crec que és ¿una comissaria de policia? ¿una cabina de telèfons?


 
Segur que hi havia moltes més coses a dir i més acurades però té gràcia sentir coses de tebeos a la ràdio.







L'entrevista no oblida a Jack Kirby. Una entrevista a Kirby.

I esmenta a Steve Ditko.

L'Univers Marvel: una creació literària col·lectiva, malgrat el que diguin el copyrights. Només cal llegir tebeos. Amb Stan Lee al mig fent d'amo de pista, donant idees, ordenant-les  i guiant els lectors i els prescriptors, tot fixant-se en la importància de la promoció i de la premsa per vendre el producte.

SEMPRE CAL RECORDAR que, potser sempre, però sobretot a partir de la industrialització i del segle XX, és gairebé impossible trobar un invent fet per un sol inventor ni un descobriment fet per un sol descobridor... el capitalisme mal dut portar a abusos del tipus que, qui primer enregistra la propietat o la patent esdevé l'inventor i propietari. Fals. Trist que la llei ho ampari però és que és una llei d'una societat burgesa en un entorn capitalista, basada en una ideologia de l'individualisme del segle XVII, que pretenia, exactament, grapar amb força els substrats del capitalisme, en la teoria filosòfica i econòmica del liberalime. Passat de moda. Ara roben plantes a tribus de l'Índia i en patenten els principis actius usats des de sempre per guarir-se. O roben paisatges. O roben idees. I són d'un de sol. O un invent no es pot construir perquè l'ha inventar un altre (vol dir: l'ha patentat un altre) i la humanitat no progressa adequadament.

Es parla d'un dels darrers missatges del twitter TheRealStanLee amb referència als veterans de guerra, cosa molt present als comics:





I, per cert: entrevistes i aparicions a la tele a per Alex Grand.


Excelsior, diuen que escrivia al final.