20190429

Can Verdaguer: especialització en comics

Data Estel·lar cívicocívica Divendres 20190426

Centre Cívic Can Verdaguer és la masia que hi ha cap a Nou Barris:  




Centre Cívic Can Verdaguer
Carrer Piferrer nº 94-100
08016 Barcelona
És la masia blanca a un quart d'hora des de Sant Andreu Arenal (Renfe R3 vermella, R4 taronja...) i Fabra i Puig (metro L1 vermell) passant la Meridiana.

 Sembla que s'està especialitzant en comic.

Nota tristona: tothom ho hauria d'haver fet quan jo tenia 14 anys...

Tenen una quantitat aclaparadora d'activitats sobre tebeos, dibuix, tècniques... i gratuït, que significa que només ho pagues amb els impostos i no dos cops (impostos + taxa o preu públic d'accés).

I, escolti, això sembla molt atractiu:

Iniciem aquesta convocatòria per engegar el grup motor de CÒMIC al centre cívic Can Verdaguer, amb l'objectiu de donar un pas més de qualitat des de la coparticipació de les persones.
Pretenem crear un espai de reflexió i d'intercanvi d'opinions amb la finalitat de crear conjuntament  la programació estable del Cicle de Còmic a Can Verdaguer.
Si ets expert o gran coneixedor del món del còmic, la il·lustració, la caricatura, etc. Si pertanys a algun col•lectiu, organització, fundació, associació, editorial, dins de l’àmbit del còmic, o ets un jove il·lustrador emergent, et convidem a formar part d’aquest espai de reflexió.
Si estàs interessat contacta amb caterinaharo@lleuresport.cat
 
Com que no deixem de tenir problemes a la connexió des de fa molts dies: MovistarMovistar, quin desastre de privatització y de no nacionalització... doncs copipegarem de la página sense comentar, que va ser el primer esborrany esborrat.




Aquest any estem de celebració, i és que el Concurs de còmic de Nou Barris arriba a la seva vintena edició! Hem preparat diverses activitats durant el trimestre relacionades amb el món del còmic, des d’activitats de qualitat a càrrec de dibuixants professionals i col·lectius especialitzats, exposicions i xerrades fins a activitats per a escoles i instituts. De moment, us ensenyem el cartell d’aquest any, fet per Marisa Martínez, guanyadora de la categoria 2 de la passada edició.
Consulteu les bases aquí.


DE L’1 D’ABRIL AL 4 DE MAIG
Inauguració el dissabte 13 d’abril a les 18 h
A càrrec de Laura Endy A l’Espai expositiu golfes

En aquesta exposició, l’artista Laura Garcia exposarà part de les il·lustracions i pàgines de còmic, inclosos els esbossos del còmic en què està treballant actualment, que publicarà Jumbo Press.

DE L’1 D’ABRIL AL 4 DE MAIG
A càrrec de Pilar González
A l’Espai expositiu 1

A través dels dibuixos es busca visibilitzar la figura femenina que durant anys, en la trajectòria del còmic, ha estat en segon pla i com a personatge de no protagonista. L’exposició mostra una sèrie d’il·lustracions i pàgines de còmic interpretades per la dona, com a protagonista principal de la història, on s’enfronta a diverses situacions reals de la vida i diferents emocions, representada com una heroïna.

DE L’1 D’ABRIL AL 4 DE MAIG
A càrrec d’ Héctor Márquez
Inauguració el dijous 4 d’abril a les 19 h A l’Espai expositiu recepció

Aquesta exposició és un recull d’algunes de les pàgines d’històries curtes on a l’artista, Héctor Márquez, li agrada treballar  les masses de negres i les  llums amb tinta i pinzell. En aquestes pàgines, l’Héctor intenta transmetre les seves grans influències, provant tècniques noves i barrejant els seus  gèneres preferits: els superherois i el gènere negre.

DILLUNS 6 DE MAIG A les 19 h
A càrrec del Palomar – Club de lectura de novel·la gràfica de Nou Barris

El Palomar és un punt de reunió, propulsor d’activitats per a lectors de còmic. En cada sessió es comenten obres del novè art, escollides entre totes les persones assistents. Si vols saber quin títol es comentarà en aquesta sessió, consulta els esdeveniments de la pàgina de Facebook de Can Verdaguer.



DEL 9 DE MAIG AL 8 DE JUNY
Inauguració el dijous 9 a les 19 h
A càrrec de Jordi Minguell i Ernest Priego
A l’Espai expositiu golfes

Els il·lustradors caricaturistes Ernesto Priego i Jordi Minguell retraten els rostres més famosos del setè art, plasmant-los amb diferents tècniques tradicionals. La inauguració anirà acompanyada d’una xerrada amb taula rodona sobre caricatura.

DIJOUS 9 DE MAIG A les 19 h
A càrrec de Jordi Minguell i Ernest Priego

Aprofitant la inauguració de l’exposició ”Cares de cine”, Jordi Minguell i Ernest Priego, caricaturistes professionals, oferiran un col·loqui sobre la seva feina, la caricatura en general i una pràctica per començar a caricaturitzar.

DEL 10 DE MAIG AL 8 DE JUNY
A l’Espai expositiu 1

TBO va ser una revista d’historietes espanyola de periodicitat setmanal que va aparèixer l’any 1917 i es va publicar, amb interrupcions, fins a 1998. La revista va tenir una gran importància en la història del còmic espanyol, i va popularitzar el format, fins al punt d’originar el terme «tebeo».
En aquesta exposició, que forma part de l’arxiu del Museu del Còmic i de la Il·lustració de Catalunya, es podran veure reproduccions de l’obra de grans
dibuixants com ara Coll, Benejam, Tínez, Muntayola, Moreno, Nit, Salvador Mestres, Urda, Serra Massana…

DIVENDRES 10 DE MAIG A les 19 h
A càrrec de Sara Soler, Maribel Carod i Rocío Vidal

En aquesta taula rodona es parlarà sobre l’evolució de l’autoria femenina i noves masculinitats en el còmic amb la Sara Soler, autora de Red and blue, la Maribel Carod, de El Jueves, i la Rocío Vidal, autora del recentment publicat Machistadas i dibuixant de El Jueves.

DIJOUS 23 DE MAIG A les 17.30 h
A càrrec de Arkaitz González. Places limitades. Cal confirmació d’assistència presencialment o en línia a partir del 4 de març


Aquest monogràfic està enfocat a aquelles persones que els agrada el còmic però no saben per on començar. Durant les tres hores i mitja que dura el
monogràfic, es parlarà de diversos temes, tant de manera teòrica com pràctica, com ara el disseny de personatges, com fer story boards, com enfocar
el guió... Si vols endinsar-te en el còmic i no saps com fer-ho, aquesta és la teva oportunitat!

DISSABTE 25 DE MAIG A les 18 h
A càrrec de Laura Endy
Places limitades. Cal confirmació d’assistència presencialment o en línia a partir del 4 de març

Començarem per aquí: donant la volta a allò que ens passa per a convertir-ho en el punt de partida d’una historieta més o menys fantàstica, imaginant situacions i personatges basant-nos en elements del nostre dia a dia. Agafant el que ens interessi de la nostra realitat per a convertir-ho en una nova narració. Aquest monogràfic es dividirà en dues parts: una d’introducció, exemples i posada en comú d’idees, i una altra de creació d’un minicòmic propi.

DIVENDRES 31 DE MAIG A les 19 h
A càrrec de Gemma Villegas

Fer un fanzín és un acte de rebel·lia, i més encara si l’edita i l’autoprodueix una dona. Les grrrls d’avui en dia els utilitzen per a inspirar infinitat de joves de tot el món... FANZINE GRRRLS. The DIY revolution in female self-publishing (Monsa, 2018), de Gemma Villegas, és un recull meravellós del fenomen fanzín, que transcendeix la reivindicació feminista, el punk o el candent debat sobre si és obsolet el gènere, amb més d’una quinzena d’artistes contemporànies. El fanzín és més viu que mai!

DE L’1 AL 29 DE JUNY
A càrrec de l’alumnat del taller de còmic de Can Verdaguer
Inauguració el divendres 7 de juny a les 19 h
A l’Espai expositiu recepció

Un cop més, l’alumnat del taller de còmic de Can Verdaguer mostrarà el resultat de tot un any dibuixant. Aquest cop, els i les alumnes exposaran  diversos treballs amb el medi ambient com a temàtica central.
Pàgina 1 de 2