20190425

¿Només hi ha dues alternatives?

Data Estel·lar polisèmica Dijous 20190425

Rebo propaganda electoral. Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes (ERC-Sobiranistes). Ja saben: els dels 155 tuits.

Al díptic llegeixo una frase vulgar d'Oriol Junqueras, premi Nobel de Literatura: "La independència no només és legítima, sinó que no és delicte". La frase segueix però passo de copiar-la perquè l'heu llegit a la propaganda que us ha arribat a casa. Cal saber el que hi ha al darrere: el paio va amagar-se darrera d'un fanal i va obligar a Puigdemont a declarar una independència ilegítima, antidemocràtica, il·legal i amb un embolcall dictatorial en les seves institucions que invalidaven de fet i de dret qualsevol aspiració democràtica i legítima que hi hagués hagut.

Però fa més mal la mentida que escriu Raül Romeva, "candidat al Senat": 

"Al final has de triar: decidir de quin costat estàs. Només hi ha dues alternatives sobre la taula, una és acceptar la repressió, l'altra és votar".

Flipant la puntuació del text. Evidentment, a un altre amic del règim li van regalar el certificat C, el D o el K.

Al final has de triar: decidir de quin costat estàs. Nlomés hi ha dues alternatives sobre la taula: una és acceptar la repressió; l'altra és votar". Així seria més adient. Amb punt i seguit en comptes del nostre estimat punt i coma.

El contingut també fa molt de mal.

Un altre cop cal posar el personal sobre antecedents: Raül Romeva va acabar l'EGB (suposem) i el van col·locar de profe de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Fins aquí, tot normal dintre del món pseudo-meritocràtic de la burgesia endollada i enganxada, a més, als partits. Romeva era de la plana major d'Iniciativa per Catalunya-Verds. 

Després es va veure que era de dretes: es va passar a ERC, un partit de dretes per molt que tinguin a quatre o cinc fent proclames socials.

El cas és que, per poc que sapigués sobre Ciència Política, Romeva sabria que NO HI HA NOMÉS DUES ALTERNATIVES gairebé mai. I ara, a la Catalunya i l'Espanya del 2019, tampoc.

Que ha fet un text falaç, és a dir, amb voluntat d'engany (per tant, ¿en la línia del procés de la independència?): Si nos els votes a ells, als independentistes, o si no votes en general, acceptes una suposada repressió col·lectiva que ens vol fer passar, ell, els seu partit, la seva ideologia tal i com s'ha conformat, els seus mitjans de comunicació (bàsicament, els nostres, els que paguem els contribuents) i els seus intel·lectuals com una repressió en el sentit de "és un atac a la tribu índia catalana" pel Setè de Cavalleria o és una varietat de la Shoá o Shoah (això són deures: ho busqueu). 

N'hi ha moltes, d'alternatives.  I unes quantes no passen ni per la independència ni per la suposada república establerta fent fora la meitat del Parlament i dels seus votants i contribuents.

Romeva ens ha tornat a decebre. 

A veure quan es fa un cens de gent col·locada en bons llocs de l'Administració, els Ajuntaments, les fundacions (aquelles clavegueres de diners negres) i en universitats. Gent que es molesta molt quan li duen la contrària perquè han manat i han cobrat per manar des dels inicis dels temps. 


No crec que parli de la resta de dretes i ultradretes catalanes i espanyoles en propers missatges.