20181017

Onada de robatoris a Sabadell

Data Estel·lar dit i comptat Dimecres 20181017

Setembre-Octubre 2018: onada de robatoris a la Creu de Barberà.

Això és Sabadell, tot i que es diu allò de "anem a Sabadell" per anar al Centre (20-30 minuts de caminada per si algú encara camina).

Resum: ens diuen que han robat en una pila de botigues en qüestió de 3 setmanes. Ens fan el recompte, inclosa una històrica botiga d'alimentació i arribant a Barberà, però és que són mil metres. centre de Barberà és més a prop que el de Sabadell. Recordem que la Creu de Barberà formava part de la localitat de Santa María de Barbarà fins que Sabadell es va cruspir la zona més gran de la veïna localitat.

Però què hi ha per robar? ¿Caramels, ous kinder, taronges, un matalàs, dues bicicletes, mitja dotzena de rebeques o toreres...? Diners... pocs, perquè per això hi ha targetes de crèdits, camionetes de transport de diners o viatges continus a les entitats bancàries. Dubto molt que hi hagi gaire efectiu en tancar les botigues i actuen les empreses de robatoris,

Doncs em diuen que igual les caixes registradores. Per aquella zona hi ha un Converters... i altres botigues de segona mà a les quals hom aprèn que tot és brossa que val quatre rals i i que te'n donen dos. 

Al carrer, als carrers, a tot el districte, per descomptat ni un policia, ni ara ni mai, que no és que sigui una regla d'eficàcia però potser dissuassòria o potser tranquil·litzadora. 

Marxem a veure diaris digitals: Diari de Sabadell: res; 
Isabadell: que la policia municipal estrena uniforme, es veu que perquè ho vegin les seves famílies.

 ¿I botigues o també habitatges? Doncs no ho sabem...

Potser ens van enganyar els que ens van dir això dels robatoris, però vam veure algun indici en forma de bony a una porta, y també ¿per quina raó ens haurien de mentir? 

L'altra cosa és per quina raó la premsa local no hauria de parlar d'allò que passa. Aquí trobo respostes múltiples no excloents: des de la manca d'efectius fins a no voler crear una onada de por o de tontàs com "allunyar inversors". El cas és que, segles de lectura de premsa local ens sembla lògic que els mitjans locals només parlin de les seves coses, de tonterietes facilones de l'ajuntament, de propaganda d'alguna empresa o club de futbol i poca cosa més. 

El mateix amb la Ràdio Sabadell que s'hauria de dir "Ràdio Puigcerdà" perquè sembla estan parlant del trànsit llunyà o de coses rares de llocs que ni són Sabadell ni són Vallès. 

Si voleu us en dono una altra solució: engegar els llums del carrer quan es fa fosc, no a les 21h sinó a les 18h, que és quan no hi ha llum... i mantenir la llum a les 8 o 9 del matí i quan està molt ennuvolat i emboirat... Això ajudaria una mica a la seguretat.