20181017

Horari d'estiu tot l'any SÍ

Data Estel·lar horagreu Dimecres 20181017

Nova amenaça del govern català: volen imposar-nos l'horari d'hivern tot l'any. 

Una cosa xunga, opaca, no democràtica (¿t'han trucat a tu?) anomenada Consell assessor per a la Reforma Horària recomana l'horari d'hivern tot l'any.

En aquesta tecnocràcia antidemocràtica, una élite de llestos (resum de la ideologia política de Plató) ho sap tot, fan sopa entre ells i ens ho fiquen als morros.

Els horaris són tots artificials: creats per humans.
Estem en una societat amb institucions presumptament democràtiques... l'adverbi cal perquè només la pràctica contínua ho demostraria; en canvi, tenim massa exemples de no democràcia, inclús amagada amb paraules que ens parlen de "mandat popular" en molts camps. 

L'horai d'hivern que l'elite ja ha plantificat, i el govern de Catalunya ha acceptat significa tardes de nit des de les 17h (la nit més d'hora) i els matins amb més llum diürna.

L'horari d'estiu significa tarda amb llum diürna (es fa de nit més tard) i matins sense llum diürna (es de dia més tard).

¿T'interessa més que sigui molt de dia al matí o que sigui molt de dia a la tarda? Doncs aquí està la pregunta que un s'ha de fer.

A La Maginoteca tenim claríssim que una tarda nocturna, que es faci de nit d'hora és nefast per a la salut mental i física. La sensació de brutícia s'accentua. 

Que es faci de dia més d'hora, altrament, no ens ha servit de res mai. Sortim igualment de nit o amb les pampallugues d'un dia que no arriba fins estar a la feina o al col·le o a la uni. T'hi estàs allà tot el moment de llum diürna, sota bombetes elèctriques i surts quan comença a enfosquir o quan ja es fosc (tardes amb horari d'hivern a l'hivern). Tot el dia i nit esdevé un gran regal per a l'antiecologia: per a donar llum artificial i beneficis a les empreses elèctriques. 

Ara començarà la gran campanya publicitària per convèncer tothom de les bondats de l'horari d'hivern, de viure de nit i a les fosques (ara que els ajuntaments i les autopistes com l'AP-7 ja no engeguen les llums si no és sota amenaça... durant les grans pluges de 20181012, AP-7 no va engegar ni les llums habituals de les entrades i connexions amb altres vies, i els ajuntaments, ja ho sabeu, que només engeguen els fanals a les 19h.)... Ara bé, la llum elèctrica d'origen nuclear es fa servir intensivament amb l'horari hivernal.

Tarda llarga: surto de dia inclús... podria ser que fos així fent segons quins horaris de tarda (ah, l'experiència dels que no hem tingut tothora un horari de burgès d'oficina...)

Tardes llargues amb llum per poder fer coses amb la llum del sol o del dia, que estem farts de viure de nit i no volem que el Govern de Catalunya ens robi tota la llum, totes les hores solars... no volem ser morlocks. Que els neoliberals i els falsprogressistes ja han campat massa amb els nostres cossos.

Que reflexioneu i que nos us prenguin ni el pèl ni el rellotge.