20180401

Que algú m'expliqui això:

Data Estel·lar uhoh Diumenge 20180401

Llegeixo això...



COMUNICAT
Col·legis professionals en defensa de les llibertats,
els drets civils i la democràcia
Els Col·legis sotasignants manifestem el nostre rebuig a la judicialització de la política a Catalunya i a la vulneració de llibertats i drets civils que estem vivint, que suposen un afebliment de la democràcia al nostre país.

Ens sumem al dolor col·lectiu pels darrers empresonaments, per l’exili al qual s’han vist abocats diversos diputats i diputades i legítims representants de Catalunya, i per la detenció a Alemanya del president Carles Puigdemont. Reiterem també la nostra preocupació per l'impacte que aquestes actuacions poden comportar sobre el benestar emocional de la ciutadania.

Aquests greus moments requereixen serenor, establir ponts entre les diferents sensibilitats de la nostra societat que permetin donar resposta als problemes socials que té la nostra societat. Cal recuperar els drets i les llibertats polítiques sense ingerències policials, el Govern de Catalunya i les institucions catalanes –avui controlades des de l’Estat— i reprendre l’activitat legislativa i executiva per tal d’avançar en la consolidació de polítiques de benestar social i en polítiques educatives.

Els col·legis professionals de l’àmbit social i educatiu sotasignants ens sumarem a les iniciatives encaminades en aquesta direcció i a la recuperació de l’autogovern per part de les institucions catalanes.
 
  • Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
  • Col·legi de Pedagogs de Catalunya
  • Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya
  • Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
  • Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya
  • Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya
Barcelona, 27 de març de 2018


 ... i ens preguntem ON ESTAVEN els/les sotasignants el juny (per voluntat pròpia de la majoria parlamentària final de l'activitat legislativa) , juliol, agost, i, per exemple, els dies 6 i 7 de setembre, 1, 3 d'octubre i la resta d'octubre o novembre... no van veure llavors aquests col·legis professionals l'afebliment de la democràcia exercit pels que després van fugir de Catalunya, i que van abandonar a la seva sort o dissort i amb gran impacte contra el benestar emocional de la ciutadania, tret que pensem que la ciutadania només són uns quants, idea que s'ha tractat d'innocular entre el 2017 i 2018. Els Felips Cinquens independentistes han assolit el seus objectius: han destruit l'autonomia, després d'esforçar-se durant anys i sobretot entre setembre y novembre de 2017. No els convertiu en herois. Gasteu les forces en resoldre els problemes de la població, que hi ha barris sencers en ruïnes a les àrees metropolitanes i pobles a punt de caure al terra per la resta de Catalunya.

¿Exili o fugida de la justícia? Por a defensar-se en un tribunal sigui de forma legal o de forma política?  Només els seus pensen que és un exili... però va ser la típica traïdoria (deixar enrere els altres). Francisco Camps o Manuel Chaves no van marxar a l'exili. I tampoc no van posar en marxa campanyes tan brutals a les teles i ràdios públiques i privades amb portamveus dits advocats xerrant tot el dia mentre, oh, sí, no es parla, quina casualitat, dels temes socials que, de boca, preocupen aquests Col·legis professionals.

Així doncs, que els col·legis professionals que sotasignaven el manifest, sense participació dels seus col·legiats funcionen més com a plataformes de partit que de país.

  ¿Consolidació de polítiques de benestar social i en polítiques educatives. ¿Lo cualo? Els governants catalans, els "exiliats" i els anteriors i el anteriors dels anteriors, van tenir oportunitats a kilos per dissenyar, executar, implementar i avaluar políticas de benestar social.. en un 90% dels casos van optar per no dur-les a termes, així que res no ens diu que la tornada al poder de qui sigui o la supressió dels seus judicis o de les investigacions ens portessin a una situació sempre inexistent. Es pot dir que les Administracions funcionen tan mediocrement com quan han governat els escollits, els fugits, els exiliats, o els seus amics i familiars, els seus catedràtics i doctors de les seves universitats... potser es funciona amb menys rètols ridículs, que igualmente n'hi ha.

 En polítiques educatives: no s'ha fet res des de mai. I sense polítiques socials no cal que hi aboqueu més  tecnobrossa a les escoles, feu el favor, i sense adobar els edificis i sense controls de qualitat de veritat i sense voler saber els nivells educatius de docents i d'alumes, no cal que feu res. Estigueu quiets.
 
 Potser caldria per comencar a VOLER conèixer la societat catalana i els seus problemes tapats durant dècades i dècades. Menys banderes i menys mobails i menys coses que no donen pa i més resoldre greus i gravíssims problemes socials que existeixen, enquistats, a barris, districtes, ciutats i pobles... però això no fa subvencions al burgesos, és clar. Això cal esforç, és clar. 

Establir ponts... potser l'únic rescatable d'aquest text... considereu que ja es poden establir ponts amb un milió de votants que són el partit amb més vots i escons, ens entusiasmi o ens horroritzi.


Si haguéssiu defensat els pobres com defenseu els rics... hauríeu acabat amb el color groc fa dècades. Si alguna vegada us haguéssiu mogut per a protegir les classes baixes i no només els alts col·locats...