Amb això dels comentaris de Heroes Reborn m'ho estic passant molt bé. Com que encara ens en queden molts, i com que tenien ganes des de feia molt de temps de canviar l'encapçalament, l'anagrama, logoforma... creada com a provisional, basada en l'excel·lent logo de Panini (el groc i el negre és la millor combinació per llegir)... doncs que hem optat per fer un anagrama temàtic que, per ara, tapa parcialment l'anterior, i per això és una mica transparent.
No recordo como era el primer encapçalament. Potser era tot taronja i el títol: "La Maginoteca l'únic blog de tebeos que, a més, parla de tebeos".
El segon és el del 2007. He hagut de mirar-ho perquè no ho recordava però sí que intuïa -tampoc no ho recordava, ves per on- que hauria hagut de deixar constància a la Maginoteca. Doncs sí, i em serveix per entendre un acudit oblidat: "Mareless" volia dir "more or less", i fins aquí sí que arribo, i em sona que vaig acabar canviant pel més entenidro "Moreless"... però el que no recordava era que l'origen fos el mot "Marvel". La veritat és que "Mareless" semblava més el nom del blog que el de La Maginoteca. Vinculat al Chikilicuatre.
Ho vam explicar el Divendres 20070328 en A new beginning and the world will never be the same and so on.
Malgrat que sempre intentem ser rigorosos també és cert que anem molt pel "més o menys", donat que ens en falten, de dades que no hem aconseguit mai perquè, com dirien els politòlegs, no estem en llocs de poder. Així que tenia un cert sentit, però si, fins i tot el Gosset Pilot havia oblidat de què anava la cosa no valia la pena mantenir-la. Ocupava massa...
El problema és que són imatges que has d'insertar des de l'ordinador. No són cosetes que puguis alterar en forma, mida, color o aspecte.
I així és com he hagut de buscar el nom "Reborn" d'una imatge d'internet". Així m'assabento que van treure una mena de col·lecció en l'ordre que li va interessar a Marvel Comics, i que a veure si tinc temps i ganes i comprovo en què s'assembla a la proposta que nosaltres hem ofert a can Maginoteca.
Essent incapaç de trobar una lletra similar, ni amb el WordArt del Word, la insertem en una imatge de Libre Office Draw perquè sabem que té moltes coloraines, després de retallar-la amb el "nou" Paint del Windows 10, que funciona tan acceptablement que considerem que Microsoft ha traït les seves essències (i, a més, va eliminar el gosset i em temo que a Clippy i ens ha posat a la pesada i xafardera Cortana). Comencem a tapar el que no ens interessa, que són restes de la portada original. Tapem, esborrem, retallem rectangles, posem fons taronja, escollim òvals de diferents taronges...
Potser m'agrada més en taronja fosc:
...I aconseguim una lletra per a "Maginoteca", tot i que no ens en convenç: Liberation Sans, Linux Libertine... descartades, tot i que ens interessaven perquè, pel nom, semblaven fonts de codi obert... però no tenien el gruix de l'anagrama original basat en Panini. Aquelles lletres tenen potència però... és clar, Arial o Arial Black... si sempre acaben igual. Què hi farem! De totes maneres, mantindrem l'Arimo, que és compatible amb Arial. No em queda clar que sigui ni lliure ni res. No ho crec, perquè el seu dissenyador és Steve Matteson, qui treballar per a Microsoft. Ara, que us diré que no m'apareix de manera clara en el llistat de fonts l'Arimon... hum. En fi, que ens han agradat aquestes lletras perquè eren consistents, l'Arial Black o l'Arial amb negreta, evidentment, i l'altra li mantenia aquella separació com si "Magino" i "teca" fossin dues paraules i no només una i així el lector pot donar-hi voltes als significats i als significants. "Teca" de "menjar": mengem cultura...
Els colors: em diuen que el taronja és massa taronja... i que no destaca no fa destacar. Correcte: a partir d'aquí és quan decidim posar més taronges, una bossa plena si fos possible, i algunes mandarines el dia que ens doni la gana.
Pero en taronja clar tampoc no està malament. Les lletres que es mantindran seran les que tenen dos colors, sigui en aquests verd-blaus o en una altra combinació.
Els colors de les lletres estan sotmesos a canvis: un verd blavós com el del mar o com un que hi havia al Windows XP. El Windows 10 no és millor, no.
Però m'he trobat que la "teca" no acaba d'agafar més que un "blau clar".
Hem pegat sobre l'anterior imatge el nou rètol amb cel·lo: rectangles en gris transparent i vora blavosa.
La pegatina és transparent per ara perquè es vegi l'anterior. No sé si la mantindrem i la posarem en opaca, o si la substituirem del tot.
No recordava tampoc un problema del Libre Office Draw: deixa una doble vora al voltant de les imatges. Una per al lloc d'impressió màxima, com altres programes, com el Microsoft Office en totes les versions, com les pròpies impressores demanen... però una altra, no sé perquè, al voltant dels dibuixos. Ensurt el primer cop en veure el títol de l'esquerra en una zona blanca. Aquí ha jugat el "Foto" del Windows 10, que sí que té utilitat i que pot ser que tots aquells desastres de fer una foto de qualsevol manera, sense la llum adequada, amb reflexos, etcètera, s'acabin perquè es poden modificar fàcilment els error, millorar els color i les brillantor però també. com hem fet en aquesta ocasió, es pot retallar una imatge en els extrems, com el retallador del Libre Office del Microsoft Word.
Això va lligat a una renovació del blog. Segurament eliminaré enllaços i blogs oblidats, abandonats pels seus autors... o que ni jo miro perquè he canviat d'interessos.
Si algú considera que tal blog o web val la pensa que estigui aquí enllaçada que m'ho digui i en parlem.
Total: que podem enrotllar-nos amb mil temes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada