20120427

Hi sentim, hi veiem via satel·lit

Data Estel·lar il·lustradanària Divendres 20120427

Informació de Servei Públic: Us anuncio que a partir del 20120501 les emissions alemanyes de televisió via satèl·lit deixen de funcionar en el mode analògic -el normal- per passar a ser digitals. Així que cal un nou aparell receptor nou digital per a rebre les coses del satèl·lit Astra. 

El LNB és la peça que sembla un micròfon o un lot o llanterna i que està posada al davant de la paella de l'antena parabòlica. Realment aquesta cosa és la que rep el senyal satel·liter. 

Si el LNB té més de 10-12 anys només rep uns quants senyals. Això significa que, amb l'aparell que va connectat a la tele que sigui nou però el LNB antic, rebreu força canals... però no tots: el LNB des del 2000l està preparat per rebre canals emesos en freqüències que estan fora de la gamma del LNB d'abans del 2000. Per exemple, la N-tv és possible que no es vegi. La tele del Nord: camps i mar. A canvi, un LNB digital permet rebre potencialment tots els satèl·lits... en realitat, Astra, Hispasat (que no val res perquè és Canal Plus de pagament, puaj) i part de l'Eutelsat o alguna cosa així.

Caldria canviar el LNB... no sembla difícil. El difícil és trobar una botiga on el venguin. 

Un aparell digital receptor de satèl·lit val entre 40-50€. 
N'hauria d'haver que, a més permetessin veure la TDT habitual... però a veure si tens sort, i el trobes.
El LNB pot valer entre 7 i 40€... Curiós. Però, en realitat, no es veu sol. 
Per tant, igual caldria comprar tot l'aparell paella-lnb-receptor-cables, que val el que vulguin. Entre 70, 80, 100e... i que te l'instal·lin. O es pot comprar, i només utilitzar el receptor i el LNB, i oblidar la moral ecològica de no comprar coses inútils... o igual es pot intentar instal·lar la nova paella mirant a una altra banda, a veure si es reben més satèl·lits.

El segon episodi aquí.

1 comentari:

Nani Blasco ha dit...

Ei Magin,
Soy Nani. Buena crónica, magníficos apuntes. Gracias por la alusión a la asociación. Tomo nota del descuento de Renfe. Vamos en tren y no lo sabía. También hay descuento en la entrada del Saló para los que tienen carnet de una biblioteca pública.
Un abrazo
Nani