20151126

Biblioteca d'usar i llençar

Data Estel·lar llegir i oblidar Dijous 20151126

L'antiga Biblioteca de la Caixa de Sabadell valia el que el seu bonic edifici. El contingut era espantós, antic, brut, atrotinat en un espai mal il·luminat que resulta -ho he sabut al 2015- que dóna al parc del darrera, a la verdor i la llum solar. Així va ser durant els anys 1980-1990. Un dia vam decidir de no tornar-hi.

Ells van decidir eliminar-la.

El 20151125 llegim al Diari de Sabadell per internet: L’antiga biblioteca de la Caixa reviu a la Fundació Bosch i Cardellach Per JOSEP ACHE / ESTEVE BARNOLA (FOTO)

Citem:

Els àlbums de Tintin, com els de Mortadelo i tot el que fos còmic, els van llençar. Quan al 2007 van tancar la des de llavors antiga Biblioteca de Caixa Sabadell, caixa que va acabar de fer fallida no gaire després, els llibres han anat de «rodes a pilans», i bastants al femer o al drapaire. Una història abans trista que fosca, però no oblidada. Però ‘Ratolins de biblioteca’, l’exposició que la Fundació Bosch i Cardellach (Indústria 18) inaugura aquest dijous (19 h), i tindrà oberta fins el Sant Jordi de l’any entrant, recorda la secció infantil que, com el fons històric i la secció local o les exhaustives adquisicions d’entre el 1965 o el 1980, van destacar entre les joies d’aquella enyorada institució sabadellenca.

Ni sabia que tenien tebeos de Mortadelo. Només vaig veure de lluny els de Tintín. I els van llençar, és clar. Total, què més dóna.

Recordem que només podies treure llibres amb un compte a la caixa d'estalvis de Sabadell perquè a Sabadell durante el Franquisme i l'era Farrés i mitja era Bustos no hi havia biblioteca pública: una de municipal a Can Puiggener em penso i prou.

No hi ha cultura pública (1970-2000) i cal passar pel compte corrent de l'empresa privada que al capdavall (2000) va decidir-se per l'especulació immobiliària abans de ser destruida pel PP i empassada pel BBVA (2010).

I els tebeos es tiren a les escombreries abans de veure si algú els volia de gratix.

Uan altra cosa sabadellenca.