20231109

Els Comics Bruguera: un humor que dura i dura... Avui Diumenge 2005

 Data Estel·lar sotaquestítol Dijous 20231109


Els Comics Bruguera: un humor que dura i dura... Sota aquest títol presentava un ampli reportatge el suplemente dominical Avui Diumenge 20050116 del diari Avui  ... del dia... endevineu-ho, diumenge 20050116. 

És que el Magí El Mag només posa coses velles, del 1985. Doncs aquí teniu una d'antiga, però del segle XXI, del 2005.

NOTA: AVUI = HOY.  Y es un diario que aparece varias veces en historietas de Zipi y Zape por Escobar, publicada entre finales de los años 1970 y principios de los años 1980. No creo que sea casualidad que Don Pantuflo leyera el Hoy.



No diu res de nou... la típìca nostàlgia, unes imatges generalment estretes de la part fàcil... Va sobre aquelles exposicions de Factòria d'Humor Bruguera i aquells llibres de  la Colección Magnum d'Ediciones El Jueves escrits per Antoni Guiral. Interessants però massa centrats en voler fer una fitxa de personatge a uns que són receptacles d'acudits i per als quals casat, solter, feina d'un tipus o d'un altre no té cap més valor que el que el guió d'aquell lliurament li vulgui atorgar. És a dir, estarà solter, si convé a aquella pàgina. 

Quan vaig llegir els llibres, me'n vaig adonar que jo sabia tant com els que ho havien viscut en primera persona i portaven dècades de professió. Potser cal ser d'un partit, sindicat, patronal o d'un clan per cobrar d'aquelles coses que no siguin descarregar camions o fer fotocòpies.