Data Estel·lar ximpumambxampú Dissabte 20171230
Hem realitzat una quantitat d'articles equivalent a l'any anterior: 219, comptant el present.
Hem llegir i rellegit molts tebeos en poc temps, cosa que ens semblava impossible.
Cada cop que en llegíem un, trobàvem alguna cosa que podia servir per a la maginoteca. Vinga, a la saca: foto o escànner.
Hem pogut aprofritar una eina que és un escànner en A3, així que dos fulls confrontats o un poster té més possibilitats de veure's. No sabem quant de temps durarà això, així que...
També ha servit per insertar imatges de la revista Petete, les pàgines de la qual són massa grans.
Hem parlat sobretot de revistes Bruguera de cap a l'any 1983, seguramente que amb una certa evolució entre 1980 y 1984, perquè llegíem en ordre, trobàvem informació i, vinga, a la saca.
Tot i això, per primer cop en la Història de la Maginoteca hem anat més endavant, amb molts articles, cap al 1987 i 1988, quan s'inicia l'Era d'Ediciones B-Grupo Zeta.
Això dels blogs va com va. No és una feina. No es cobra. Es fa quan un pot i té ganes i funciona internet, i el telèfon i l'ordinador... i no té son ni gana ni ningú el reclama per tasques de veritat importants. Tot això significa que hi ha mesos sense activitat. De vegades, recuperem el to. Això ha passat el dia 29 i 30, amb moltes ganes i moltes idees acumulades de tot un any.
I ens en queden, de les acumulades.
Que no vol dir que s'acabin i adéu.
Això sobre tebeos.
Sobre la resta de coses del món: ens mosseguem la llengua o els dits per a no prémer el teclat però un voldria dir tantes coses i sap que té tan nul·la influència que, en fi...
La idea futura és fer canvis al blog però no tinc temps: per exemple, el rètol superior era provisional, i el volia treure però no trobo el moment.
Els enllaços de la banda no sé si algú els fa servir. I no tenen gairebé correspondència: jo els enllaço però ells no... En altres casos, hi ha webs que ja no funcionen, així que no val mantenir-los. M'ha passat amb una eina de comptar estadístiques i una que hi havia sobre el món que indicava d'on venia cadascú.
Les estadístiques internes que serveix blogger són poc fiables, amb mesos que ens feien creure que tothom llegia aquest blog, quan resulta que els moviments venien de Rússia i dels Estats Units: guerra cibernètica. I de Xina. Que hi estaran, molt, d'interesssat, tu, en tebeos de riure espanyols dels anys de la pera...
Els comentaris: pocs, com és habitual. Tenim un comentarista actualmente força actiu i poca cosa més. La resposta no és: "que ara hi ha el guasap el tuiter o el yútú" perquè abans ja passava tot això.
No crec que Internet siguin xarxes socials. Quan s'ha intentat, a ningún no li ha interessat... pot ser la gran eina però en una altra cultura, en un altra país, allà on hagi arribat la civilització, i no al país que m'ha tocat patir.
Crec que hem inserit com mai els continguts sociològics, d'explicació social del que passa a la historieta. Per quina raó surt això o allò. .De la sociologia només cobren els burgesos, així que res pot ser més friki.
Sempre sembla que hi ha més coses per dir, per explicar...
Bon Any Nou 2018.
2 comentaris:
Desde luego, lo tuyo es heroico. Es amor a la lectura, pero sobre todo a la escritura y a la divulgación, y al género humano, por últimas, ya que todo este trabajo ofrecido gratis. No puedo menos que admirarte.
No tan heroico. Me gustan los tebeos y me gusta escribir cosas sobre ESTOS tebeos, que suelen ser olvidados, no ahora sino siempre. Foros como latiacomforo o mangaclassics y poco más hablan de ellos. Sonrojo tuvimos cuando el mísero trato que le dio la revista de tanteo de mercado Dolmen Europa, eso ya entrado el siglo XXI y con foros, blogs y estudiosos varios en acción. Así que unos cuantos blogueros e internautas intentamos mantener ese vínculo con los tebeos de risa, aunque en la maginoteca se acaba hablando de todo. A nivel técnico o "soy un mago que enseña los trucos", es fácil hablar de algo que uno ha releído varias veces.
Publica un comentari a l'entrada