20170718

Percepció de politòlegs i sociòlegs sobre la situació política i social

Data Estel·lar i a dinar Dimarts 20170718

Un baròmetre que ha fet el COLPIS, Col·legi Oficial de Llicènciats/des en Ciències Polítiques i Sociologia.

És molt dubtós el que es diu, en quant a estendre-ho arreu. Tingui's en compte que són els i les politòlegs, politòlogues, sociòlegs i sociòlogues col·legiats i col·legiades que ja són una minoria en si mateixos. Fixeu-vos que, d'aquesta minoria, encara un 80% diuen que treballan d'allò que han estudiat. A partir d'aquí, gràfiques per entretenir-se una estona però sense gaire més valor.

Potser és el primer pas per a una cosa més afinada.

De totes maneres, tingui's en compte que és un baròmetre interessant en tant que es tracta d'un grup professional, etc. molt concret, que, a més, tenen al cap aquestes qüestions sòciopolítiques de manera habitual, per contraposició amb la resta de la població, per tant la seva visió ja pot quedar alterada, maximitzada, marcada per aquesta situació.

Copio només un bloc de conclusions, a veure què en penseu.
 La meva opinió és que aquest grup no té ni idea del país on viu, cosa força greu perquè, el 80% en diu treballar sobre temes de politologia i sociologia:

La situació social de Catalunya  està més ben valorada que la  de l’Estat espanyol. L’ocupació, les condicions laborals, el poder adquisitiu i la pobresa són els  inputs més mal valorats de  Catalunya,mentre que la sanitat, l’educació, la convivència i el civisme són els més ben valorats


Si valoren bé la Sanitat és perquè ignoren que no existeix la Sanitat Pública a Catalunya.
Si valoren bé l'Educació és perquè no han trepitjat un centre educatiu mai.
Si valoren bé el civisme és perquè mai s'han trobat amb un automobilista que no posa l'intermitent, o amb ciclistes assassins o amb cap llauna al terra o amb barris sencers atufats de pudor de marihuana o amb...