20141027

Saló del Manga participatiu 2014

Data Estel·lar dilluns 20141027

Com ja vaig voler deixar caure darrerament, les activitats de Ficomic mai no estan establertes fins el darrer moment. 

Durant anys he pensat que era desorganització. 

Potser, però, hi ha una mena de gradació, de voler captar el públic amb flashos intermitents fins el moment del saló. 

Segurament és una barreja d'ambdues impressions.

Ara llegeixo que els lector podran fer preguntes a Takehijo Inoue, autor d'Slam Dunk

Que vingui un autor japonès hauria de ser la gran notícia. 

Els japonesos en tenen prou, amb Japó, per promocionar-se i vendre, perquè el seu mercat en el seu idioma pot ser de desenes de milions de lectors efectius. Europa se'ls fa petita. 

Si us hi fixeu, el Saló del Manga acaba sent el saló d'algun mangaka japonès i de molts dibuixants espanyols professionals, aspirants, autoeditats, fanziners... acaba sent aquest un dels seus fascinants trets.

Potser més implicació del Consolat de Japó, potser l'adveniment de Barcelona com a ciutat turística que es ven tot a qualsevol amb molts diners, potser la veterania del propi Saló del Manga i la seva afluència de públic (de les més altes d'Europa, inclús en l'any de crisi econòmica 2013), potser tot plegat i encara més són puntets que provoquen que més mangakes japonesos passin per Catalunya un cop l'any.

Sí... però resulta que la notícia no és aquesta, no. La notícia és que el propia Takehijo Inoue, segons el Saló del Manga, ha demanat la PARTICIPACIÓ dels lectors perquè li preguntin:

Takehiko Inoue demana la col·laboració de tots els seus fans i seguidors. Com sabeu, el creador de Slam Dunk visitarà el XX Saló del Manga de Barcelona en els propers dies. Entre les activitats que tindrà, figura un Taller del Còmic per al dissabte 1 de novembre de 19:30 a 20: 30h (Escola Joso. Palau 2. Planta baixa) on l'autor ens explicarà alguns dels secrets i tècniques que l'han convertit en el gran artista que és avui. Aquesta serà la primera vegada que Inoue viurà aquesta experiència i ens ha demanat que vosaltres li formuleu les vostres preguntes a través del seu compte de Twitter @inouetake. Podeu escriure en japonès o castellà. Ell mateix s'encarregarà de seleccionar les preguntes més interessants i que respondrà al taller del proper dissabte. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 A mi em sembla un sa exercici de participació, just en moments on es parla tant d'això, de la participació ciutadana en els afers públics, i també quan més s'intenta que no es participi o es tapen les negociacions com passa amb el dur Tractat TTPI que vol fabricar una dictadura de les multinacionals euroatlàntica deixant-nos fora, alhora que hi ha hagut més gent que mai demanant més participació (15M, DRY, Podemos, Guanyem, referèndums, consultes...).


Generalment a la maginoteca ens agrada destacar algunes activitats però aquest cop preferim que les descobriu vosaltres mateixos, tret d'una, que no cal esmentar per als otakus sinó per a la gent que no entén tot això del manga i l'anime i es pensa que només són puntades peu a la cara en lluites ridícules amb bombes nuclears de fons:

DIJOUS 30 D’OCTUBRE
18.00  INAUGURACIÓ ANIME D’ORO:
EL BOSQUE DEL PIANO: EL MUNDO PERFECTO DE KAI
(V.O.S.E.) Apta per a tots els públics.
En Shuuhei ha estudiat música des de petit i vol ser pianista. En Kay té el do de la música però mai no ha estudiat piano. Un company de classe, en Kinpira, decideix gastar una broma a en Shuuhei i li insisteix perquè toqui un piano estrany que hi ha amagat al bosc; el que no li diu és que l’instrument no emet cap so. En Kai descobreix la broma, però en Shuuhei insisteix en anar al bosc i intentar-ho. En Shuuhei no serà capaç de fer sonar cap nota, però, en contra de la lògica, en Kai ho aconsegueix.
Director: Masuyuki Kojima
Duració: 90 min

Entre poesia, broma, màgia i l'afany d'autosuperació dels personatges de l'anime i el manga.