20141021

Escobar, mestre enfeinat

Data Estel·lar ho tenia per aquí Dimarts 20141021

Escobar, Mestre de dibuixants, que responia cartes dels lectors i els corregia dibuixos, era algú que estava molt enfeinat, no només per la feina de fer zipizapes cada setmana, sino perquè estem al 1987 o 1988, i els maldecaps venien pel tema dels drets d'autors, judicis i demés.





Escobar data la carta el 19881003, i torna a disculpar-se per haver trigat en contestar. Sembla que diu alguna cosa d'un homenatge que és el que li ha fet endarrerrir-se.

Podria estar relacionat amb una vegada que va aparèixer a TV3, al "Mag Magazine". Segurament formés part d'un programa d'actes i aquella aparició televisiva, on se'l veia molt envellit, tingués relació amb aquest homenatge: anar d'aquí cap allà durant setmanes. Això si no és que és una altra paraula.


Ara, en comptes de CEAC, parla de l'Escola Joso... diu que és estrany que no hagin contestat. Com que desconeixem la carta original, no sabem si el remitent deia alguna cosa d'haver enviat alguna sol·licitud allà, però no seria pas per la carta anterior que parlava de CEAC i no de Joso. Igual és un error, i diu una acadèmia per l'altra, o igual.

Compte al consell: dur en persona les mostres a "qualsevol redacció". És clar que, de redaccions, tampoc no n'hi ha tantes. Ediciones B i gairebé res més. L'altra és el Cavall Fort, que amb els seus quatre iaios ja en té prou, i El Jueves estava amb la plantilla en forma.

Què diu al final? "Perdona, vaig "acabant?" o "a acabar" o "acabalar" "alabalar" ¿?¿?¿?¿

Si diem que estava enfeinat, no només era per aquest presumpte homenatge. 

Donem la volta a la carta i trobarem una sorpresa:


El paper havia estat fer servir anteriorment per prendre notes de:

"los tantos por ciento que puedan corresponder al autor y al editor" ("y" o potser "o", i no és ben bé el mateix).

Per tant, estava amb el tema dels drets d'autor ben capficat.

Homenatges, tràmits legals i judicials, dibuixos... així i tot, l'enfeinat mestre Escobar té temps per respondre els seus lectors amb amabilitat.