20230502

El escándalo de las oposiciones de la Generalitat se llama PRIVATIZACIÓN

 Data Estel·lar res de nou Dimarts 20230502

Cuando dicen: "EMPRESA ADJUDICATARIA DE OPOSICIONES" significa "PRIVATIZACIÓN DEL ACCESO A LA FUNCIÓN PÚBLICA". El neoliberalismo, el clientelismo, y la habitual ineficacia e ineficiencia del Sector Privado clavan sus colmillos en la Administración Pública por culpa de los quintacolumnistas con forma de políticos y de altos funcionarios y asimilados.

Eso, que va de Catalunya, lo escribiremos en castellano, para que lo entiendan en ERC.

[CONTINUARÁ EN  20230504 Escándalo oposiciones: el anuncio de la ETT con el anuncio de la oferta laboral]

 

Que se hagan unas oposiciones convocadas en el fin de semana previo a un día de fiesta entra dentro de la estupidez cotidiana de los que mandan, que se pueden ir de farra en el momento que les da la gana y a donde les de la gana, independientemente de si están confinados y se quieren ir a correr, a un banquete con unos desconocidos para hacer negocios o a hacer surfing a la costa de Portugal.

Que todo el proceso sea un desastre: un examen retrasado hasta las 11 por no desconocidos errores... con unos examinandos convocados a las 9 de la mañana, lo que implica salir a las 7 porque un sábado no hay trenes, es decir, aún hay menos trenes que el resto de la semana, que la confidencialidad esté en entredicho (te ponen una pegatina con un presunto número aleatorio, que luego habrá trampas, ya lo sabemos pero ni esa formalidad se mantiene. Ninguna preparación.


A eso se añadirá, sin duda, el habitual desastre de avituallamiento: el mejor lugar para morir de hambre y sed en la Diagonal un sábado por la mañana en unas oposiciones que duren de 9 a 13, porque el lugar más cercano para comprar un donut está a un cuarto de hora, en la estación de metro. No voy a recomendar que la gente se lleve agua y comida porque de lo que se trata es de quitarse de encima competidores.

Cuando salió en las noticias del 324, no les quedó más remedio que comentar que se tenía que retirar el contrato a la empresa adjudicataria de las oposiciones: EL ESCÁNDALO ESTÁ AHÍ. ¿ALGUIEN HA OÍDO QUE HUBIERA ALGÚN CONCURSO PÚBLICO PARA MONTAR UNAS OPOSICIONES? Yo no... pero sí me consta que han pedido a personal trabajador de las Administraciones Públicas para que vayan a trabajar los días de oposiciones... ¿acaso les pagará una empresa subcontrata a los funcionarios que supervisarán las oposiciones? Osea, que hasta la selección de personal de la empresa adjudicataria viene regalado.

QUEREMOS CONOCER LO IMPOSIBLE: 

A) EL NOMBRE Y VÍNCULO DE LOS AMIGOS DEL RÉGIMEN con los políticos y altos técnicos (a su vez, amigos, en su mayoría) que se llevan estos contratos tan suculentos. Y sus titulaciones: quiero saber cuántos politólogos sin escrúpulos están metidos en eso.

[un parell d'hores després d'escriure això, han destituït -és a dir, li buscaran una altra xollo- a la Directora de Funció Pública, Marta Martorell... ex-alcaldessa d'ERC i, evidentment, Llicenciada en Ciències Polítiques. No és l'única però implica que el paràgraf anterior és vàlid, massa vàlid per a l'Ètica:   https://www.ccma.cat/324/el-govern-cessa-la-directora-general-de-funcio-publica-pel-desgavell-de-les-oposicions/noticia/3226699/

El govern ha cessat la directora general de Funció Pública, Marta Martorell, pel caos de les oposicions a funcionari de la Generalitat que s'han celebrat aquest cap de setmana i que es podrien haver de repetir per les múltiples incidències que s'hi van viure. La seva substituta en el càrrec serà Anna Maria Molina, fins ara subdirectora general d'Anàlisi i Planificació Estratègica.

Dades de https://www.wikiwand.com/ca/Marta_Martorell_Camps

Marta Martorell Camps va néixer el 30 d’agost de 1978 a Barcelona. Es graduada en Ciències Polítiques i Relacions Internacionals el 2001 a la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Estratègia i Comunicació Política a l'Institut de Ciències Polítiques de Barcelona i Doctorant en Ciències Polítiques a Governes ciutats complexes.

Es creadora de Civis Govern Obert al 2003 (servei d'assesorament, consultoria i formació en l'ámbit de polítiques públiques i models de gestión pública, dirigida a agents públics) una consultora que treballa amb els agents involucrats en el desenvolupament de la democràcia participativa i en la nova cultura de la governança >Ex-alcaldessa de Tiana per ERC. On està involucrada en diversos processos de participació, posant en marxa el Consell dels Infants i el Consell dels Adolescents. També és delegada del Club Esportiu de Futbol de Tiana.

Forma part de la junta de govern del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya. Concretament, és Vocal i Comissionada per a les Consultores.  [PERÒ AQUESTA DADA SEMBLA O ERRÒNIA O ANTICUADA DES DEL 2021 https://www.colpis.cat/junta-govern/]

 B) EL DINERO ESTABLECIDO EN ESTE CONTRATO, EN ESTA MARTINGALA DE PRIVATIZACIONES CONTINUAS OPACAS.

C) PER QUINA RAÓ EL DEPARTAMENT DE FUNCIÓ PÚBLICA, que només es dedica a això, escolti, ni tan sols té capacitat per fer gestió directa de les oposicions.

Cuidado porque todo el proceso de funcionarización está viciado de origen: se están regalando puestos  de trabajo vitalicios a un montón de gente que entró a dedo. ¿Te han puesto alguna vez a ti de interino en un puesto A1 o A2? ¿A que no? Pues eso... así que el vicio y la corrupción de origen, con una sentencia muy conveniente  y que se está aplicando para legalizar o re-enchufar, deviene en corrucón total de las Administraciones Públicas catalanas. Ahora ya están los ayuntamientos como en el Franquismo, con gente adicta al régimen, al alcalde, al partido, metidos a dedo durante años y a los que les han asignado el gran puesto para siempre, y eso mismo sucede en no poca parte de la Generalitat. 

De la meritocracia, de saber cosas y aplicar conocicimientos, a la nada. 

Eso no lo quisieron preveer las sentencias judiciales europeas. Grave error.

Voy a copiar el mensaje de Comisiones Obreras porque es bastante descriptivo. Señalaremos claramente aquello con lo que estamos en contra: que es con que CCOO y otros sindicatos admiten el enchufismo y el dedazo como forma de provisión de puestos de trabajo, validados por un proceso selectivo adulterado, por el cual solamente pueden ser funcionarios aquellos a los que llamaron hace años y, en no pocos casos, miren quiénes son sus familiares en tantas y tantas Administraciones Públicas (gentes de partidos, de sindicatos, familiares de los allí colocados... hay ayuntamientos que desde la madre en limpieza al sobrino empresa proveedora e hija en algo de Servicios Sociales]:

INFORMA
29.04.2023 52/2023

Via Laietana 16, 7è- 08003-Barcelona●Telèfon: 934812 773
Gran Via de Jaume I, 9 3r -17001-Girona●Telèfon: 972 224 070
C/ Enric Granados, 5- 25006-Lleida●Telèfon: 973 263 666
C/ Ramón y Cajal 52, 1r - 43005-Tarragona●Telèfon: 977 232 119
gene@ccoo.catfsc-generalitat.ccoo.cat/

VERGONYOSA I INDIGNANT REALITZACIÓ DE LES
PROVES DEL CONCURS-OPOSICIÓ D’ESTABILITZACIÓ

AL TITÀNIC VA HAVER
-HI MÉS ORDRE I RESPECTE A LES PERSONES
QUE A LES PROVES D’AQUEST DISSABTE

La llista dels fets ocorreguts aquest dissabte 29 d’abril és llarga però alguns d’ells CCOO us els
volem relacionar:

- Demora d’entre 1h i 2’5h per a poder entrar i absència d’indicacions i cartells de les aules on es realitzaven les proves, don hi havia lavabos, i don sales per persones amb especials necessitats o alletament...

- WC, si o no? Les instruccions eren clares: un cop identificats/des, res de sortir. Però davant la important demora, ens hem trobat amb dos tipus de respostes, segons bufés el vent: la negativa total sense tenir en compte la quantitat d’hores que es portava esperant, o gent entrant i sortint, sense ser identificats ni al sortir ni al entrar. No ha quedat garantit qui ha fet realment la prova al final, no?

- Instal·lacions: Una imatge val més que mil paraules [taula bruta am boli

INFORMA
29.04.2023 52/2023

Via Laietana 16, 7è- 08003-Barcelona●Telèfon: 934812 773
Gran Via de Jaume I, 9 3r -17001-Girona●Telèfon: 972 224 070
C/ Enric Granados, 5- 25006-Lleida●Telèfon: 973 263 666
C/ Ramón y Cajal 52, 1r - 43005-Tarragona●Telèfon: 977 232 119
gene@ccoo.catfsc-generalitat.ccoo.cat/

VERGONYOSA I INDIGNANT REALITZACIÓ DE LES
PROVES DEL CONCURS-OPOSICIÓ D’ESTABILITZACIÓ

AL TITÀNIC VA HAVER
-HI MÉS ORDRE I RESPECTE A LES PERSONES
QUE A LES PROVES D’AQUEST DISSABTE

La llista dels fets ocorreguts aquest dissabte 29 d’abril és llarga però alguns d’ells CCOO us els volem relacionar:

- Demora d’entre 1h i 2’5h per a poder entrar i absència d’indicacions i cartells de les aules on es realitzaven les proves, don hi havia lavabos, i don sales per persones amb especials
necessitats o alletament...

- WC, si o no? Les instruccions eren clares: un cop identificats/des, res de sortir. Però davant la important demora, ens hem trobat amb dos tipus de respostes, segons bufés el vent: la negativa total sense tenir en compte la quantitat d’hores que es portava esperant, o gent entrant i sortint, sense ser identificats ni al sortir ni al entrar. No ha quedat garantit qui ha fet realment la prova al final, no?

- Instal·lacions: Una imatge val més que mil paraules
[taula bruta, 2 bolis, 1 tipp-ex per a centenars de persones]
- Durant la lectura de les Instruccions: contradiccions, rialletes de les persones que les llegien,confusions... A algunes aules, els/les controladors/es al passadís i la gent xerrant durant la prova.

- Exàmens sobre la taula sense cap vigilància i gent entrant i sortint sense tornar a identificar-se.
Sort que el personal és més honest del que es diu!

- Cap recompte de persones i exemplars, ni a linici ni al final. De fet, serà difícil saber si s’ha perdut algun examen, per exemple.
- EDUCADORS SOCIALS: aspirants que havien de fer només la part general a la mateixa aula amb els que només feien la part específica. I com que faltava l’examen de l’específic, tothom esperant per començar a la vegada. A Lleida, després de dues hores, han arribat i les han fet.
Com que a Barcelona encara no les tenien, 6 hores esperant mentre es rebien filtracions de les preguntes, i al final, cap a casa sense poder fer la prova.

- AGENTS RURALS: A Lleida s’han hagut d’esperar 4 hores perquè no hi havia impresos en català, només en castellà. Hi ha persones que han marxat. A més, durant tota aquest estona també s’han filtrat preguntes provinents d’altres províncies.

Davant tota aquesta situació, CCOO volem;

Manifestar la més enèrgica protesta pel menyspreu amb el que s’ha tractat als/a les treballadors/es que porten anys prestant un servei públic i molt de temps estudiant, pagant taxes, esperant llistes...

AQUÍ DEMANEN UN REGAL TOTAL DEL LLOC DE TREBALL PER A TOTA LA VIDA: ESTIC TOTALMENT EN CONTRA, PER DESCOMPTAT.  :

Manifestar el nostre enuig (per dir-ho amb bones paraules) per com un procés, el d’un concurs-oposició que, per primera vegada, totes i tots volíem més assequible, amb temari reduït, més pes dels mèrits [cosa que ha passat tant en tantes Administracions que hi ha centenar de proves d'ajuntament que han marcat: "només serveixen les hores treballades en aquell ajuntament, amb els cursos d'aquell ajuntament" i faltava el nom y cognom de la filla de l'amic de partit a qui van col·locar feia 10 anys], exercicis no eliminatoris, que ha costat hores de protestes de les persones afectades, hores de negociació per arribar a acords sobre els nombre i quins temes, barems....Funció Pública va i es carrega la fase més costosa per les persones: les proves.
Deixar clar al Govern que, encara bé que els /les treballadors/es de la Generalitat no tractem les persones que atenem, de la mateixa manera que la Generalitat ens tracta a nosaltres !!!
Això sí, quan arriba l’avaluació de la productivitat encara hi ha responsables de Funció Pública que s’atreveixen a parlar de competències, resultats... Comenceu donant exemple!!!!!!!

Preguntar...Al personal se li obren expedients,....i aquí no passarà res? Ningú assumirà responsabilitats?

CCOO EXIGIM :

Disculpes i explicacions públiques. Però no només això...algun tipus d’acció ni que sigui simbòlica per la gent com podria ser la devolució de taxes, usant els diners que no s’han de pagar a l’empresa externa a la que s’ha encarregat l’organització. Un exemple més de com les externalitzacions devaluen la qualitat del servei públic.

Reunió urgent, on Funció Pública exposi quines accions i solucions pensa donar a la situació creada, sobretot per aquella gent que no ha pogut realitzar les proves.

Assumpció de responsabilitats per part de Funció Pública.