20130502

Mapes interactius

Data Estel·lar vostè es troba akí Dijous 20130502

M'agrada això dels mapes interactius. De vegades són com trencaclosques.

De vegades permeten col·locar informació per part dels usuaris, com passa amb el del CCCB (El Gafapasta's Center). La idea és posar sobre un plànol de Barcelona esdeveniment que passen en obres literàries. Evidentment, es pot aprofitar per introduir fets de les vinyetes.


El Ministeri d'Educació té una web amb tot de mapes de diferents llocs, no només d'Espanya sinó també d'altres Estats: Colombia, França, etc., que permet familiaritzar-se amb les divisions administratives de nivell intermig (Comunitats Autònomes, Régions, Reggioni, Departamentos de Bolivia, Länder, etc.)

 També hom hi troba mapes de províncies o de rius. El més interessant, però, es trobar mapes comarcals... d'Aragó, Comunitat Valenciana, La Rioja, concejos d'Asturias, districtes de Madrid, ... ep, no trobo el de Catalunya!

Els crèdits d'aquests mapes interactius són per a Enrique Alonso i la seva filla.Gràcies.

El mateix però vist diferent, des de la pàgina Didactalia.

Em sembla fascinant aquest món dels mapes, dels plànols i de la cosa una mica interactiva. Ni idea de com es fa. "Amb Flash" no és una resposta apropiada.

Aquí en tenim un altre, que ens enganxa amb la mateixa informació però des del CEIP Joaquín Carrión, de San Javier (Murcia).

Ara bé, això em torna a plantejar el mateix de sempre: sembla que els focus de fabricació són molt reduïts. Sembla que Internet tingui una perillosa i ridícula tendència a la unificació i al monopoli: el buscador, el lloc dels vídeos, el navegador, el programa d'imatges en moviment, el format dels arxius d'imatge...