20221202

Els barrufets de la mascareta

 Data Estel·lar abarruf abarruf Divendres 20221202

Acabat el confinament mundial, va començar l'Era de les Mascaretes. 

2020-2021: L'aeroport de Brussel·les va fer aquest anunci amb els Barrufets de les Mascaretes.

El vaig traduir intentant mantenir la mateixa tipografia al màxim.

 

De tota la vida havíem vist a japonesos i altres asiàtics a les teles amb mascaretes mentre caminaven o agafaven el metro. 

Pensàvem que estaven malalts o que tenien alguna al·lèrgia... pero també era habitual considerar que eren uns maniàtics... fins que dècades després, cap a finals de gener i durant el febrer del 2020, es comença a dir que no hi ha mascaretes, que caldria fer-les servir en alguns ambients.

Un veí li'n va donar una a la meva mare... "Un cliente de Korea del Sur nos ha hecho el favor de enviar alguna a la empresa" on el veí treballava. Alguna cosa passava. 

Cal fer cas a Korea del Sud... és un dels països que més s'assembla a Espanya en algunes circumstàncies, en quantitat de població, en que són a una península, en què van desenvolupar les empresas fabricació de vaixells en competència contra Espanya, malgrat que a les notícies mai no es deia això als anys 1980-1990... amb fortes subvencions públiques. Korea del Sur desenvolupa la informàtica, les comunicacions, els mòbils... i els espanyols els compren. 

Així que aquell parell de mascaretes van ser una important indicació de per on anava el món... cap a la pandèmia d'una malaltia desconeguda... i sospito que, a finals del 2022, MOLT desconeguda. ¿Heu passat el Covid i heu tingut mesos després problemes d'orina? ¿Hi ha alguna explicació clara? ¿Són merament un negoci aqulles vacunes, que no han funcionat perquè tothom requetevacunat ha agafat una nova variant d'un virus que varia contínuament però ens diuen que fa pocs canvis? ¿On queda aquell Fleming de la penicilina?

Quedava clar, i ho vaig dir a tot arreu... que calia estar confinats més temps... potser també després més vegades però menys temps... cosa que també hauria ajudat al medi ambient... i també he dit sense parar que calia mantenir fins el 2023 les mascaretes i la resta de mesures de seguretat: tocar-se poc amb la gent que no se sap on ha estat abans, pocs petons, abandonar els bars... els bars han acabat envaint totes les voreres, tot l'espai dels viants, tota la superfície disponible. 

Va ser que tothom es treiés les mascaretes de cop, que les finestres tornessin a estar antihigiènicament tancades, que es fessin brometes sobre tossir a algú i que es vingués a treballar amb febre de 38ªC "perquè sóc molt responsable" i "perquè no em donen la baixa per Covid-19"... i quan la gent va creue's ¡encara més que abans! que eren immortals, insuperables, immunes a tot.

Els morts eren uns fracassats... és la idea que ningú no vol dir en veu alta però que tothom pensa, a a vista del seu comportament individual i col·lectiu. Darwin ho va dir (no és així, però la ideologia darwinista social és més fora que la ciència): el més fort sobreviu, el feble mor. 

Quan vaig veure l'allau de tatuatges postpandèmic, que s'havien fet durant el confinament o just en el desconfinament... és a dir, que molta gent va deixar-se tocar per desconeguts per jugar a fabricar-se una pell nova, en comptes d'estar lluny de mans forànies, lluny de les boques... quedaven clares molts coses. El fracàs del sistema educatiu no era la menor. I els diners públics i privats tirat en l'educació, tampoc.

Estàvem i estem en un context sense científics, sense esperit científic en gent que cobren com si fossin científics perquè han fet cicles formatius, formacions professionals i carreres universitàries de "ciències". 

Van contagiar gent vacunada que també van passar la malaltia als 3 mesos de la darrera dosi. La vacuna no servia. Potser els havia fet una mica més forts però van passar-se malalts setmanes, no poques hores ni pocs dies.

"Vostè és hipocondríac"... diu la infermera perquè no hi ha metgessa.

"Potser, però també estic malalt, amb febre alta, tos, vòmits de mocs, mal per tot arreu i cada dia amb síntomes diferents... quina solució em dona? ¿Com pot evolucionar, quins passos té? Dintre d'uns mesos, hi haurà alguna seqüela o reverdiment o alguna varietat? "

Cap resposta. Això passava durant el 2021-2022

Entretant, durant el 2020-2021, algú va tenir la bona pensada d'explicar amb BARRUFET el bon ús de la mascareta... 

Malarudament, ho van enfocar malament: CAP ELS INFANTS. 

Els nens i les nenes van saber des del principi el que calia fer. Els hi explicaren un cop i llestos.

El problema sempre han estat els adults: són els que solen matar, fer guerres, robar i mantenir les males decisions com l'energia nuclear...

 Un anunci important adreçat als nens és INVISIBLE PER ALS ADULTS. Els pobrissons adults no donen per més.