20110506

Locales eleccions

Data Estel·lar enstrobemaquí Divendres 20110506

Eleccions Municipals o Locals a Catalunya i altres llocs. A més, autonòmiques a la majoria de CCAA. 

Ha de guanyar el PP. Total, ja ha demostrat què és el millor que sap fer el PSOE: polítiques d'ultra-dreta plaents al PP però que aquest partit mai no gosaria de fer. També sabem que els que denunciaven la corrupció tenen una base electoral creixent, és a dir, de gent que sap que voten a corruptes i corruptors, i que en reben els beneficis, per tant, també els votant en són, de corruptes. 

Arribem al Vallès... les localitats ja fa molts anys que van caure sota el jou d'un partit hegemònic, el PSC (PSC-PSOE). I es va perdre la varietat ideològica a les localitats; els alcaldes, tret d'un parell potser són del mateix partit. Sembla que continuarà així, fins que totes les localitats acabin al sac del PP.

Les localitats, els municipis actuen amb una hipocresia brutal: com si fossin independents o aïllats de la resta, sobretot dels veïns. Tots fan el mateix, amb una diferència de potser 3 o 4 anys, però sembla que tots són únics a l'hora de fer-ho. Els alcaldes i els equips de govern i inclús els regidors de les oposicions o partits minoritaris hi són d'acord: volen aquest estúpid aïllament.

Pregunta: ¿de què em serveix està empadronat?
Pregunta: ¿de què em serveix està empadronat a tal localitat?
Pregunta: ¿de què em serveix votar a tal localitat a la qual hi dormo però no hi treballo perquè ningú no hi treballa a la mateixa localitat on dorm? Potser per decisió, però molts cops perquè l'Economia local ha estat ineficient en l'assignació de recursos i un troba feina a una localitat veïna o a una de veïna de la veïna, a 20 minuts, a 40, a 90 minuts... per fer la mateixa feina cobrant el mateix i amb les mateixes condicions de feina i de sou que es podria tenir a la pròpia localitat. 

¿De què serveix votar a un alcalde que no veuré mai? Ni que sigui una ciutat de 200000 habitants, ni que sigui una de 30000 ni una de 15000... On s'amaguen els Alcaldes? ¿A quin cau són els regidors i les regidores? ¿Per què s'amaguen? ¿Per què no caminen pels carrers? Per què viuen sempre allunyats de tot? Per què sovint només se'ls veu en sopars amb una mena d'empresaris o d'ideòlegs dels empresaris que ningú no coneix tampoc? O en alguna tele local fent somriures mentre els hi fan entrevistes-massatge?

Per què NO es pot votar a les altres localitats on un hi viu? Allà on un s'hi passa 8 o 10 hores al dia... on un ensopega sempre amb la vorera mal col·locada... 

Pregunta: si voto, ¿posaran per fi llum als carrers del meu barri? Per què els Alcaldes només posen llum a les zones tot just urbanitzades? Per què només posen llum i fanals a les zones de nova construcció, de nous pisos, de nous barris, de noves urbanitzacions o de nous polígons industrials? Per què odien els Alcaldes les zones amples, assossegades, verdes, les places, els camps? Per què tenen tanta por del veïnatge a dintre dels Ajuntaments? Per què només parlen bé dels Alcaldes els seus amics i endollats?

És clar: també ens podríem preguntar: per què hi ha tanta apatia? Aquí hi tinc una, de resposta: perquè els Ajuntaments i els polítics han treballat força per aconseguir una ciutadania que deixa de ser ciutadana, que esdevé apàtica.

Per què hauria de votar un Alcalde si qui mana és el Gremi de Fabricants o la Patronal de Terrassa? Per què no puc votar al cap de la CECOT? A algú a qui jo li pugui dir: miri, de jubilació als 67 anys, res. De contracte-escombraria, res... De gent formada que no cobra ni mil euros, res. I ara, vagi a negociar. 

De què em serveix votar un Alcalde si quan vagi a l'Ajuntament em diran que no tenen diners, o que no tenen competències, o que aquestes pudors o aquests sorolls de l'altra localitat i cal denunciar-ho a la seva policia local i no en aquesta, quan resulta que aquelles pudors i aquells sorolls són al capdavant de casa meva, a l'altra vorera? 

De què em serveix votar un Alcalde que diu que tenir quatre estacions, o cinc, en una localitat, és tenir un Metro de Sabadell?

De què em serveix votar un Alcalde si resulta que, una altra cosa que tampoc no és de la seva competència, ai caram, una vorera és d'una localitat i l'altra és d'una altra... i l'escola més propera és en aquella altra vorera.  Però el meu fill no té punts perquè és d'una altra localitat... però els xiclets sí que arriben a la meva vorera... els beneficis no... Si entro, és per l'atzar i la sort... I no seria rar que l'escola a la qual l'alumne/a sigui assignat es trobi a 2 kilòmetres, lluny... I recordem que la gent dorm a un lloc i treballa a un altre en una gran proporció... i recordem que l'alcalde o el regidor d'Economia o d'Educació tampoc no pot fer res sobre els horaris laborals... 

I a qui cal votar si a les localitats hi ha uns quants que són els que remenen les cireres entre amics, coneguts, saludats, botiguers, empleats de l'Administració Local i endollats del partit... Vull dir: si la meva veu no existeix i queda silenciada...

Apart d'aquestes reflexions i preguntes... i, sabent que no tindré paciència per completar-ho, inicio una petita sèrie de candidatures i coses electorals locals. 

Començo per una que m'ha cridat l'atenció... precisament perquè, essent candidatures locals saben que el contingut ultrapassa la mera concepció local, i es van agrupar fa un temps en les CAV: Candidatures Alternatives del Vallès

La veritat és que convindria que els partits merament locals, per tenir presència als mitjans públics i d'ampli abast, en prenessin exemple. Que s'unissin amb partits o candidatures similars de la seva zona o comarca, per similitud ideològica, de tal manera que poguessin donar una visió més general, tot i mantenint la centralitat en l'apartat local... però atorgant una sensació de més fortalesa i presència, davant dels grans partits (PSC, CiU, PP).


I no tinc temps per a mi.