20220223

2 i l'Astròleg: Mora, Escobar i Teixidor

 Data Estel·lar fanfenfin Dimecres 20220223

L'astròleg de TV3, de quan TV3 era una cadena guai, ha mort. Joaquim Teixidor era un astròleg amb pinta d'endevinar el futur, que sabia si guanyaria el Barça o l'Espanyol en els programas de Tres i l'Astròleg i de Filiprim, presentats per Josep Maria Bachs i duts, cosa que no sabíem, per mitja plantilla de la revista El Jueves: Tom&Romeu, el Perich, el mateix Bachs, etc... 

L'Astròleg tenia un ajudant, en Pep Guinyol... amb aquest nom i cognom només podia fer d'ell. Va ser una figura important a la programació infantil, al Fes Flash. Lògicament tot això ha estat oblidat. Fray Poker en els millors episodis de La Casa de los Líos.

A TV3 hi ha algun pintoresc enllaç al programa. 

A mi m'han dit que TV3 va destruir-ho tot cap el 2000 i poc... què significa? que suposadament havien deixat mitja hora diària. Per molt que ocupessin les cintes analògiques, segurament que to cabia en una petita nau industrial. 


Encara han deixat alguna cosa: 

Un programa amb en Victor Mora 03/08/1985 i un altre amb Josep Escobar dissabte 22/06/1985... lògicament de nou, no es poden insertar.Va ser al final de Editorial Bruguera o inicis de les aventures amb


Inclús potser, no ho he vist, aquest Cesc podria ser el dibuixant... 


En Victor Mora, per una vegada que surt a la tele, i és en un programa d'astrologia, quan els seus guions lluiten contra la irracionalitat sense parar.

El programa, si es veu al 2021, i tenint en compte que s'emetia dissabte nit, és com el Deluxe, amb allò del polígraf, el polideluxe. I fixin-s'hi, astròleg (antic) amb ordinador (modern).

Ja parla en Mora d'una "sèrie per a RTV", sense dir la cadena... ¿Quina seria? O TVE o TV3. Res de res. Ni sèrie ni pel·lícula, que era el que li preguntava el senyor Bachs.

"La Reina SÍGRID", plana, amb accent... 

Apareix el Capitán Trueno, empipat perquè "la pensió no m'arriba... al menys, m'haguessis ascendit a coronel".. "Naufragis, naufragis, quantitat de naufragis que tinc un reuma..." 


En Victor Mora respon que l'hauria fet "General Trueno" però això hauria provocat "una altra intervenció de censura" perquè, de general-íssim, ja n'hi havia un. "Pel meu gust, ja seria mariscal".

Es treu el cabell, fart de que en Mora li hagi pres el pèl durant 20 anys. 


El programa té un estil, en tranquil, al de l'exitós Un Dos Tres que feien els divendres a TVE-1. Inclús el presentació davant d'una escala que separa dos espais de públic, que surt a la tele (els veuen des de casa) encara que el presentador estigui a la seva esquena. D'aquí clarament ve que el presentador Josep Maria Bachs acabés com a presentador de l'altre, en substitució impossible de Mayra Gómez Kemp i, sobre, en el que deia que va ser un malson perquè les condicions de feina eren les oposades a les que ell va acceptar d'inici.

Plantegen que els concursants lluitin contra un drac com als tebeos del Capitán Trueno... anàvem massa bé. No tenen ni dea de que no surten dracs a les seves historietes.  



Compte! "Realització: Xavier Berraondo"... un nom que apareix a la sección Tintín Investiga de la revista Tintín que Editorial Bruguera va publicar al 1981. 

Com es diu la co-presentadora de la sección Tres Notícies?

Tanquem la paaaaredeta.