20160407

Escola i manga

Data estel·lar bum Dijous 20160407

Ens interessa l'arribada de la historieta a diferents sectors.

Cada cop més hi ha activitats del món de l'ensenyament sobre els tebeos, als quals generalment anomenen comics (i accentuat, malgrat ser un préstec lingüístic de l'anglès). 

Per tant, encara és més pintoresc que parlin sobre el manga: el que va fer l'Editorial Text-La Galera en data 20151030, relacionat amb el Saló del Manga.

Són activitats realment senzilles. 

Ja no sé si alegrar-me o no en trobar que hi ha gent a la qual li permeten fer aquestes propostes.


 Entre les activitats, la mes curiosa és la de trobar el radi, la massa i el volum del planeta Kaito de Bola de Drac Z.

La resta d'exercicis són tan fàcils de pensar (i pensar què cal induir la ment dels docents per a això ens sobta molt!): dibuixar alguna vinyeta, passar-la a dibuix animat amb el vídeo del mòbil (perquè és obligat fer servir el mòbil com si l'alumnat no en sabés). Per a Socials, només cal buscar alguna informació sobre Japó i el manga. 

L'exercici de Matemàtiques té a veure amb el pensament lateral. 

El cas és que hi ha algú a la pesca de noves formes de motivar l'alumnat, cosa que està bé.

És un clau més, per a la nostra sospita de que això dels tebeos està esdevenint un gran negoci però on no hi ha ni dibuixants ni guionistas ni plan editorials propis del país. Polítics, gestors culturals, empreses editorials de didàctica, docents, biblioteques i la fauna que s'hi mou (¿qui hi entra a una biblioteca a fer una conferència o una exposició? I en moltes?), etc, etc., etc.