20120302

Concurs comic Els Robots del Futur

Data Estel·lar malqueempesi Divendres 2012032

Sembla que no, però no tinc gaire temps.No ho discutiré.

Així que fa dies que intento decidir-me per posar aquesta informació al blog. Sí. S'ho val. Un concurs per a alumnes de Cicle Mitjà (8-10 anys),  de Cicle Superior (10-12 anys), de 1r i 2n ESO (12-14 anys) i 3r i 4t ESO (14-16 anys) sota el títol Els Robots del Futur. És una col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Ficomic en el marc del 30è Saló del Comic de Barcelona. Aquí teniu les bases del concurs, a les quals es diu que cal fer:
un còmic en el qual apareguin robots tal com el alumnes imaginen que seran dintre de 30 anys, és a dir, el 2042.
Una frase per a la polèmica: Els textos dels còmics poden ser en català, occità o en les altres llengües curriculars.

L'occità fa referència a l'aranès.

"Les altres llengües curriculars" són bàsicament el castellà i l'anglès. Algun cop el francès. És clar: no és gaire elegant adreçar-se al castellà emmarcant-la com a una altra llengüa curricular, més encara quan Artur Mas era dels que parlava castellà en el seu grup de referència social (els riquillos de Barna), amb jutges perseguint el català i torpedinant usos lingüístics que segurament ningú no en feia esment però que es fan servir de focs d'artifici, quan tens al Parlament un partit polític (C's, Ciutadans-Partit de la Ciutadania) que està a l'aguait de tot això, quan governes amb el Partit Popular més anticatalà que hi ha hagut, amb el catet del Rajoy, -programa TVE Tengo una Pregunta para Usted, cap el 2008- , que no volia saber res del català, gallec o euskara, amb aquesta línia de pensament que parla de potenciar l'anglès (com si fos molt important per a res,. cosa que refuso i que refusen totes les ETTs, oficines públiques de feina, consultores de feina, categories de sous i empreses d'ençà que tinc memòria laboral el 1997). Em pregunto qui assessora els assessors.

Digueu-m'ho vosaltres que us fixareu: al final les històries guanyadores seran mudes. I no és ni molt menys l'únic cop que passa això en un concurs de comic català.

S'ha d'enviar la historieta a:

Departament d'Ensenyament
Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics
Concurs Els robots del futur
Via Augusta, 202-226, planta 2C
08021- Barcelona

I aquí entro de nou en el mateix: Immersió Lingüística, coordinadors LIC i tot això... són per a potenciar l'ús del català. ¿No hauria estat llavors més intel·ligent haver dit només que l'idioma dels textos fos el català -occità a Era Val d'Aran?

Per descomptat, més d'una dècada d'arribada d'alumnes amb altres llengües -amazight, àrab dialectal marroquí o darija, urdu, mandarí, quítxua, etc.- però no s'han incorporat mai aquestes llengües al currículum, per no dir que mai no hi ha hagut cap interès perquè els servidors públics, funcionaris de finestreta, dependents... aprenguessin aquests idiomes. Lògicament, hi ha districtes sencers de Barcelona on aquestes feines són en mans de xinesos o pakistanesos, que poden xampullar en idiomes diversos. Gràcies per res, gestors públics de la immigració, polítics que no heu fet més que atiar la por a l'estranger, catets i analfabets que cobreu molta pasta per dir que no tots sou iguals.


Algú ho havia de dir.