20111202

Llibres descarregables

Data Estel·lar mirada Divendres 20111202

Un dia vaig descobrir edu365.cat, un portal educatiu per a alumnes catalans. Suposo que n'hi ha de similars a altres comunitats autònomes, perquè aquí ningú és ni exclusiu ni original (més que un cafè per a tothom hi ha un vessament de cafè arreu). Malauradament, no conec aquestes altres pàgines i és que no sé ni quins mots posar per buscar-les. Està prou bé perquè hi ha enllaços d'altres webs, blogs, jocs, notícies o activitats, relacionades amb temes escolars de manera tangencial, és a dir, que de vegades són realment interessants donat que no són ben bé escolars.

En aquest sentit em trobo amb llibres digitals, una pàgina amb llibres gratuïts en català.

Això em deriva a Projecte Gutemberg, que a mi em sona com a un, per a mi, famós, intent de digitalitzar textos perquè tothom en pugui disposar.

La Biblioteca Digital Mundial... sembla que el nom és més espectacular que el contingut, però té imatges de textos antics.

En castellà esbooks aporta enllaços. En gallec.
Librear.


Així mateix, acabo enllaçat amb La Viquilletra, sobre Literatura Catalana a Internet.

Teatre (d'una web educativa d'Extremadura): complet i interactiu.
Potser l'equivalent extremeny de l'edu365 sigui: Educarex

I el Museu de l'Art a la pàgina de la Junta d'Andalucía.

Totes les cadenes de ràdio del món de Música Clàssica. Tan simple i tan atractiu.

Curiosament, si els vídeos de caigudes i els powerpoints plens d'autoajuda de pa sucat amb oli s'escampen també arreu com el cafè d'abans o l'oli d'aquesta mateixa frase, en canvi aquestes iniciatives, com més interessants, legals, gratuïtes i transformadores de la Societat i la Civilització en un sentit positius són, més amagades queden.

Que no quedi, però, per mi: els 2000 o 3000 lectors que té aquest blog, ocasionals la majoria segurament, tenen l'oportunitat de conèixer aquesta iniciativa LEGAL, GRATUÏTA i CULTURAL. I segur que més d'una d'aquestes paraules és inconvenient per a cert personal.

D'altres enllaços interessants, si és que funcionen:

Eduland per aprendre francès amb vocabulari com aquells contes que tenen noms als dibuixos: aquí l'alumne els ha de vincular.


Eduland per aprendre anglès... innecessari donat que tothom en parla, com bé sabem. Tant útil com és l'anglès per a tot... per a la feina sobretot... hui, sí.

Una micona friki: el karaoke de cançons catalanes.

I, per descomptat, el món de l'ensenyament sempre té un racó per als tebeos: Tintín.

Una mà de contes. Suposo que l'heu vist a la tele algun cop.

Figuretes de paper, que estan molt de moda en la vessant artesanal de l'entorn gafapasta.

Per a gent que faci guions: càlcul de l'impacte d'un meteorit.

Per als que no s'hagin llegit el Livi-Bacci: heus ací una història mínima i mòbil de la població mundial.

Per als lectors de Superlópez: El Patio de Mi Casa: una de guerres carlines.

No m'ha agradat mai Vilaweb perquè sempre l'he vist com la típica cosa catalaneta que, com que és catalaneta, ja no li cal contingut perquè el mercat és captiu. I deu ser de les primeres webs que vaig veure... Ara bé, aquí tenim un cert resum sobre Líbia i sobre les Primaveres Àrabs.

Igualment, Vilaweb fa propaganda sobre la Bola de Drac kai del 3XL, que es vendre de nou el mateix... i la gràcia és que enllacen amb un documental sobre la influència , i un altre enllaç sobre els dobladors (sense ells, els dibuixos animats no serien el mateix... si ens agraden més en català que en castellà és perquè

Per a fer estadístiques sobre mapes virtuals. Massa.