20110715

Pour écouter

Data Estel·lar presque copipegué Vendredi 20110715

Copipego de la pàgina edu365.cat alguns enllaços interessants relacionats amb fer pràctiques d'oïda en diferents idiomes:

COMENÇO AMB L'EXCEPCIÓ: LLIBRES GRATUÏTS EN ANGLÈS: Books should be free: Literature Classics. Could it be possible to get any IPC comics?

Segueixo amb una altra excepció: un joc que m'ha costat carregar des de fa dies... però que ara veig que funciona força bé: el joc d'en Peratallada, un alquimista medieval (protocientífic, sembla que li voldrien dir). No el coneixia però sembla un personatge històric real. Des dels anys 90 s'està posant èmfasi en descobrir o redescobrir personatges històrics o situacions històriques no vinculades a la historiografia tradicional, de caràcter bèl·lic i hàgiogràfica, que parlava de reis, aristòcrates i militars i res més. Les dones apareixen i les professions també. La Història Local i els seus historiadors hi tenen sovint molt a veure.




Escoltar.cat, subtitulat com El Paisatge Sonor dels Països Catalans (sona bé, oi? )


Noteflight: per compondre partitures musicals.




Edu365 és una web relacionada amb l'Educació. La solen utilitzar els alumnes catalans o les seves famílies, que no vol dir que sigui majoritària ni que la utilitzi tothom. 

Això de l'Educació em recorda una cosa que he vist darrerament. Una pila de bosses negres... al final, la curiositat fa que hi miri: llibres aprofitables, fotocòpies només per una banda aprofitables per l'altra cara (més de mil... per l'amplada ho sé... era molt més que un dels habituals paquet de 500 fulls), un joc de muntar de peces de fusta, en bones condicions, murals de paper dur, d'altres que semblen de tela (dels que es feien servir als anys 80)... però nou, o aprofitable... I el número de bosses negres grans que no vaig poder mirar era més gran. Em diuen les senyores de la neteja que no s'ho poden creure. Una em diu que pensa endur-se unes carpetes de plàstic als camps... quins camps?... els camps de sahauris... on van servir la part d'avall dels tetrabriks com a pots...

Tot procedent d'escoles.Què no ensenyen cap mena d'ordre els docents? Què no ensenyen ni saben Ecologia? Què no és que la majoria de mestres ja són gent als quals els hi van explicar coses sobre reciclatge i ecologia? Què no saben que hi ha una crisi? Que hi ha retallades? Que, fins ara igual han pogut gastar-se alegrement molts quartos en tot... però que igual valdria la pena

Què no hi ha ningú en aquest país que, en comptes de dedicar-se a mirar sous, primer no facin per controlar aquest continuat i repetit desastre? Ara, multipliqueu per totes les escoles i instituts, per tots els ajuntaments o conselleries... i després feu el mateix a totes les empreses, naus industrials, gestories, consultories... quant de paper, només paper, no es pot reapriftar abans de ser llençat? 

Segueixen les dones de la neteja: i entrepans sense obrir, pastes del forn de pà sense tocar, suc en tetrabrik que moltes vegades hem deixat a consergeria... qui controla els patis? Els mestres? I els pares i mares no saben ni volen saber què mengen el fills al pati, o si s'ho mengen? I què passa, que no se'ls hi diu ni repeteix que no llencin el menjar?

Però si els primers que fan aquest desastre són mestres, en la seva majoria, joves... què hi podem esperar? So els que educan maleduquen o fan unes pràctiques oposades a la racionalitat ecològica i econòmica com es pot pretendre que el missatge arribi als alumnes, infants i pares i mares demà, o a les famílies?