20080710

Diuen que la Martha Jones salvarà el món

Data Estel·lar gestió de stocks és un bon nom per una empresa Dijous 20080710

Acabava de preguntar si aquest blog havia escrit sobre la Martha Jones.

Doncs acabo de trobar la nota (això de veure la tele anotant és més viciós que Internet)

Al Doctor Who, l'aspecte físic del protagonista sol canviar. És una manera de no eternitzar un actor en un personatge però no desfer-se del personatge. Ja sabem que això és impossible a Espanya/Catalunya perquè aquí tots sóm artistes i ningú accepta una sèrie llarga o un personatge que duri molt. La gent es cansa aviat: els actors, els primers. Succeeix a sèries de televisió i de còmic, i també a la vida real: gent que jura fidelitat al que sigui, sense que ningú no ho demani, quatre mesos després és capaç de barallar-se amb tu negant que allò hagi passat. Suposo que forma part de la mala socialització d'aquest entorn mediterrani.

Al Doctor Who, però, intenten mantenir l'esperit i l'interès, tot i que canviïn els actors. I també canvien els acompanyants. La Rose Taylor (actriu: Billie Piper) , acompanyant dels primers episodis d'aquesta versió del segle XXI del Doctor Who, dóna pas a la Martha jones. (actriu: Freema Agyeman) Per cert, el final de la Rose Taylor té una frase impactant, molt de còmic Marvel: "aquesta és la història de com vaig morir" (this is the story of how I died)... una història d'univers paral·lels... que, buff...

En una de les sagues mes complexes, tenim que tothom a la Terra ha estat diguem-ne hipnotizat per uns mòbils que obeeixen a un extraterrestre... Intento no esbudellar continguts però hi ha molt més que no pas això.

Només la companya del Doctor, la Martha Jones té alguna oportunitat. Algun element de la resistència diu la frase: "Diuen que la Martha Jones salvarà el món". La Martha és una noia negra.

A mi em va recordar el títol d'un tebeo de Frank Miller: Martha Washington Saves The Worldperò no l'he llegit. L'he vist molt cops, he mirat la portada... he pensat... què? He vist massa bandera ianki i he passat de tot. Però pot tenir-hi alguna relació: una noia, també és negra i també salva el món, se suposa. Però no he trobat cap referència per Internet

Hi ha més curiositats: en un dels primers números de The Ultimates, la versió del Venjadors per "a veure si els del cine copien un tebeo d'una vegada i no s'inventen coses estrafolàries" (aposto a que ni així), apareixia un espant: portaavions gegants de Shield. No aportava res. Només demostrar que volaven. Doncs, aquí també n'hi ha. Per tant, una pel·lícula que copiés aquesta idea del còmic, es trobaria que ja ha estat utilitzada. El meu consell és oblidar-ho i tornar a l'helitransport de Shield. En aquest cas, no ho recordo, però seria de l'organització Torchwood.

Tinc apuntada una cosa que no acabo d'entendre gaire bé: la humanitat de la fi de l'Univers es convertiria en una mena de daleks. Ho apunto per si a algú li serveix aquesta idea.

Ja puc llençar un altre tarjeteta.
Al marge de tot: còmics de Torchwood

1 comentari:

maginelmago ha dit...

Yo no lo sabía: resulta que en Cutre, la madrugada del 20080729 al 20080730 darán el primer episodio de la segunda temporada de Torchwood. ¡Osea que ya habían dado la primera! No me entero de nada, especialmente de lo que me interesa.