20080212

Per què moren els coloms?

Data Estel·lar ennuvolada Dimarts 20070212



Localitat: La Llagosta

Data: 20070211

Número de coloms morts: 5



Localitat: La Llagosta

Data: 20070212

Número de coloms morts: com a mínim, 2 més.



Trucades a l'Ajuntament conegudes: 2

Segona resposta d'un policia local amb el que hom parla: "no sé per què t'han passat amb la policia. Això és cosa de Sanitat. Ja passaré l'encàrrec a... qui correspongui". Primer han dit que era de Medi Ambient però que no hi havia ningú, i per això passaven amb la policia.



Els coloms es veuen al terra sense taques de sang ni esgarrapades. Com congelats. Una cosa molt rara que jo no he vist mai abans. Algú que ha trobat algun colom mort diu que n'ha vist algun altre com desorientat, com si s'hagués donat un cop amb un vidre, vaig entendre.



Sembla lògic que la policia es dediqui a rebre notícies de morts o assassinats.

No han vingut a veure què passava. Com és habitual en l'Administració Local, s'han desentès del tema. Després faran escarafalls escandalitzant-se de qualsevol cosa però anem a pams: més de 24 hores després, res. Els coloms segueixen morint i no se sap per què.



És una malaltia de les aus? És grip aviar asiàtica o alguna cosa d'aquesta? És contagiós per als ésser humans?



Algú està enverinant els coloms per la raó que sigui, que sol ser perquè no li agraden?



Es diu que els coloms són rates amb ales. També es diu de les gavines. Curiosament, dues aus que viuen prop dels humans perquè els alimenten.



En qualsevol cas, és un cas de problema ecològic. També de salut pública... A banda d'això... que potser a algú li fa pena que morin uns coloms?



Altres llocs on se n'han trobat de coloms morts: a Santo Domingo (Murcia): http://www.20minutos.es/noticia/199117/0/Alarma/palomas/muertas/



http://www.20minutos.es/data/edicionimpresa/barcelona/06/02/BARC_15_02_06.pdf

Però va ser al 2006. Curiosament, la notícia surt el 20060215, és a dir, la mateixa setmana que aquest cop de fa justament un any.



Sabent que no esbrinarem res, acabo aquest missatge que no li farà cap gràcia al Perrito Piloto quan ho sàpiga.