20170306

Sabadell: Laboratori de lectura: herois i heroïnes de vinyeta. Animació lectora

Data Estel·lar saballuda Dilluns 20170306

http://www.sabadell.cat/ca/fitxa-agenda/60363-agenda-1114275

Copio la informació

LABORATORI DE LECTURA: HEROIS I HEROÏNES DE VINYETA. ANIMACIÓ LECTORA

A càrrec de Marta Aloy. Activitat per a famílies amb infants de 4 a 9 anys que convida a descobrir i experimentar al voltant dels llibres. Cal inscripció prèvia.
Dia: 17/03/2017 | Hora: 18:00h | Telèfon: 93 745 17 03 | Lloc: Biblioteca Vapor Badia. Veure Plànol
Horari: A les 18 h

En Benet Tallaferro, la Hilda, el petit Vampir i en Fantomàquet, en Tintín, la Marieta, la Yotsuba,en Yakari, en Sam Sam, en Fone Bone, l‘Akissi o en Kid Paddle et volen conèixer. Vols venir a la nostra festa?

 

 Per afegir-me a la festa, proposo per altres ocasions parlar d'altres personatges per a tots els públics i que han anat entrant darrerament de la mà de Dolmen i d'altres editorials: Quena y el Sacramús, Los Hombrecitos i altres clàssics francobelgas.

 A la Biblioteca Vapor Badia, la del centre de Sabadell.Vol dir al costat de l'estació Renfe R4, de l'estació d'autobusos interurbans Sarbus (Barberà, Badia, Ripollet, Barcelona), Sagalés, els interurbans associats a la TUS, i els urbans de la TUS. 


És sortir de l'estació i caure a la biblioteca.


Per fi una activitat de tebeos a les biblioteques. Que tingui èxit.

COMPTE: QUE ÉS FINS A 9 ANYS. Com si es pogués entendre amb 9 anys l'escena quan en Benet Tallaferro obre la caixa forta del circ.

En fi, són aquestes tonteries pedagògiques que realment l'únic que fan és allò que el capitalisme de mercat en format tècniques de marketing i microeconomia diu "segmentació del mercat", que al món educatiu (escoles, instituts) i cultureta ho fan per edats. Sempre dic el mateix: la vergonya aliena que fa veure com hi ha revistes i textos adequats de 8 a 9 anys, de 9 a 10, 10 a 10 i mig... Algú cobra per retallar la vida a bocins.


 Amb més edat, ja cal que només et fiquin Sin City o Maus. La resta és pervers.


Evidentement, no hi estic d'acord ni ho estaré mai amb la segmentació per edats.
 

Per fi. 3 o 4 anys després d'haver demanat informació a biblioteques de fora de Barcelona, el que hom anomena "Segona Corona Metropolitana" o inclús més enllà, comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i alguna del Garraf, per fi em trobo amb una activitat de tebeos a Sabadell.

Si miressiu l'agenda de les biblioteques us faríeu un fart de plorar. Això dels llibres no és per elles. Imagineu que volguéssiu anar a jugar a futbol a un camp d'ídem, ridícul: s'hi va a fer calçotades. Doncs això.

Així que hem de destacar  quan hi ha una activitat cultural o de lectura que no sigui seguir best-sellers o modes... tot i que els tebeos SÓN una moda, tinguem-ho claríssim, una moda que ve de les pel·lis de tiros i colors foscos anomenades "cinema de superherois" i no de cap interès lector, barrejat amb una tontà intel·lectualoide, de fet força explicada al sector de llibre, del paio que fa un llibre autobiogràfic -així em vaig treure les ganes de mossegar els llapis- que es considera apte per a ser publicat i venut però que no es menja un rosco ni comercial ni literàriament amb el següent llibre -això al comic s'anomena "novel·la gràfica", i suposo que ara ja m'he posat en contra a un terç de la penya-.