20141210

Mapa TTIP

Data Estel·lar elgrandictat Dimecres 20141210

Mariano Rajoy va tornar a mentir, tres cops. Va fer una entrevista a Televisa afirmant que: 

-l'havien deixat parlar. La mentida és que a Espanya sí el deixen parlar. No és que l'hi prohibeixin.
-No pensa canviar la Constitució. Com que està a favor del TTIP
-A Espanya les institucions funcionen: que les institucions l'obeeixen i només l'obeeixin vol dir que efectivament NO funcionen.

Rajoy planteó que no es el momento para modificar la Constitución, vigente desde hace 36 años.

Com que està a favor del TTIP. ¿O algú li ha sentit dir un NO rotund? I el TTIP és un tractat internacional que fa anys que s'està negociant d'amagatotis per mitjà del qual s'atorgarà tot el poder a les grans empreses transnacionals buidant de contingut els Estats, doncs resulta que sí, que Rajoy considera que ARA SÍ és el moment de modificar la Constitució. Ja la va ferir greument amb l'article 135CE (el que són les coses se'm marcava 135C€) el 2010. Va suprimir de fet qualsevol article sobre drets econòmics i socials amb allò. 

Ara el TTIP passa per sobre d'instàncies democràtiques, públiques, legals, populars, del sentit comú i dels ciutadans, que esdevindran més súbdits que mai del Feudalisme capitalista de la Globalització. Qualsevol empresa pot i podrà denunciar un país perquè no li permet contaminar, destruir, aniquilar boscos, tenir esclaus, en fi, tot allò que sí li permeten en altres llocs. Les normatives de qualitat per fabricar o per vendre un producte seran virtualment suprimides. Amb això, s'obre la porta immediatament a la privatització i elitització de la sanitat, l'educació, la seguretat. Recordeu que el PP ja va proposar que guàrdies privats patrullessin els carrers però que al Senat se'n van desdir

la primera versió [de la llei dels vigilants], que els guàrdies puguin vigilar, detenir i patrullar en zones de vianants comercials, com per exemple la zona del Portal de l'Àngel. (data: 20140213).

 Es pot signar per fer pressió contra aquesta amenaça censurada per tots els mitjans de comunicació. Lògicament, només li hem pogut sentir a un membre d'EUiA en una tertúl·lia en una cadena de tele local en una hora intempestiva a principis de desembre del 2014.

Esperances: poques. Tingueu en compte que Rajoy permet que l'Exèrcit faci de vigilant privat d'una empresa privada d'energia bruta com és Repsol a Canàries, i que els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Canàries no s'equivoquen i han decidit que les prospeccions de Repsol no cal aturar-les ni cautelarment ni res, que la gent què s'ha pensat, que no fan més que molestar, que l'article 45 de la Constitució no existeix i que els ciutadans canaris no han de tenir dret d'empara. 

El risc futurible basat en experiències passades no compta per a un poder judicial absolutament sotmès al poder executiu, per grau o amenaçat (Garzón, Silva, al carrer; Ruz de Gürtel, fins el març per deixar de molestar; el jutge Castro del cas de la Infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarín amb pressions contínues i amb els fiscals a favor de l'acusada, en comptes d'exercir d'acusació pública)el Ministerio Fiscal vela especialmente porque se cumpla; con ello hace que se satisfaga el interés social, que es el interés de todos; por eso, cuando el Fiscal actúa ante los Tribunales no está representando el interés de una persona concreta, sino el de toda la sociedad, a quien interesa que la ley se cumpla.

No actua a favor d'una persona concreta. En principi, sense excepcions, ni que sigui infanta ni de la Casa Reial.

La institució dels Fiscals (Fiscal General de l'Estat, Fiscalia, etc.) és una altra de les que ha quedat tocada del ja anomenat "règim del 78". Sotmesa al govern del PP i a una ideologia reactiva, entre l'espanyolisme caspós i tancat (cas de la consulta no-referèndum de Catalunya del 20141109) i la defensa dels interessos corporatius (de la corporació aristocràtica de la Casa Reial, en aquest cas)

 Un jutge de tots els del TSJ de Canàries vota en contra de la decisió favorable al fracking de Repsol:
Que sàpiga que s'acaba de jugar el caviar de la seva família. Segons La Voz de Lanzarote:

Los valores medioambientales serán seriamente puestos en peligro durante la ejecución de los sondeos de Repsol y necesitan de amparo”. Eso es lo que sostiene el voto particular emitido por uno de los magistrados del TSJC, Luis Helmut Moya, que sí era partidario de paralizar cautelarmente las prospecciones.

(...) lo que ha hecho el Tribunal es “renunciar” a su “función de control de la actividad administrativa”. Y eso, según este magistrado, equivale a “una vulneración del derecho a la tutela judicial efectiva del demandante”, es decir, del Gobierno de Canarias.  Entre otras cosas, Helmut Moya subraya que “la presunción de validez de los actos administrativos no es una justificación suficiente” y cuestiona que no se haya tenido en cuenta que “el proceso quedará sin objeto cuando se dicte una eventual sentencia estimatoria de las pretensiones de la demandante”, ya que para entonces “la compañía Repsol habrá terminado las prospecciones y la sentencia estará privada de efecto alguno”. Por eso, cuestiona que el Tribunal, “pretendiendo dar garantías a las partes de su imparcialidad”, lo que ha hecho al rechazar las medidas cautelares es “favorecer resueltamente la posición de una de las partes
(...)En opinión del magistrado, la paralización cautelar “solo afecta a los intereses de Repsol, que no son los intereses generales”
  Las conclusiones del TSJA son aún provisionales, ya que en el futuro tendrán que pronunciarse sobre el fondo de esta causa, algo que se dilatará en el tiempo.

No costa res d'entendre que la gent no confiï en el poder judicial ni en la justícia. No paga la pena ni posar-ho en majúscules.

El 20Minutos diu que que Málaga, València i Balears s'ha fet una declaració negativa d'impacte ambiental amb prospeccions també a 50km. La diferència és que el conflicte mediterrani podria fer estavellar electoralment al Partit Popular que no governa a Canàries però sí a la Mediterrània. 

Per descomptat, amb censura (d'això no se'n parla a 24Horas ni a RNE ni és portada mai a cap diari). Per  descomptat, amb mentides que agreugen el diferent tracte: als canaris se'ls hi deia que a la Mediterrània les prospeccions eren a 3 km. De fet, que ningú es cridi a engany: les prospeccions seran a tot arreu, i amb el TTIP (l'anul·lació de la Constitució que propugna Rajoy i el PP, per no dir, mister Marca España Espinosa de los Monteros que ho va a dir a RNE-1, un vespre de principis de desembre de 2014, "una cosa muy bonita" això del TTIP: si ell ho diu, és que és lleig)
El presidente ha recordado que lleva meses anunciando que la declaración de impacto ambiental negativa en el Mediterráneo "se venía cocinando a fuego lento", ya que, a su juicio, "han querido resolver un conflicto político en Valencia, Málaga y Baleares propiciando una declaración de impacto negativo". "Nos están tomando el pelo, se ríen de todos los canarios", ha destacado al señalar que en su momento, el rechazo se basaba en que los sondeos se harían a 3 kilómetros, y el propio informe, ha dicho, dice que están a 50 kilómetros de Valencia e Ibiza. "Además de atropellos, nos han mentido", ha apuntado. Para Rivero, la actuación del Gobierno central "es de trato colonial, de desprecio al pueblo canario", ya que supone una "clara arbitrariedad" que vulnera la Constitución, por lo que el Ejecutivo ya estudia emprender acciones legales y penales contra autoridades y funcionarios. De hecho, a este informe ha contrapuesto otro de la Universidad de La Laguna (ULL) que demuestra que "la diferencia de trato es escandolosa", ya que, según la versión del presidente, en Baleares se desprecia el informe de impacto de la empresa concesionaria y en Canarias, "se asume al 100%" el de Repsol, por ejemplo.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2319362/0/tsjc-jueces-rechazan/suspension-cautelar/prospecciones-petroliferas-canarias/#xtor=AD-15&xts=467263


Hi ha un mapa molt interessant, passant-hi per sobre hi apareixen dades, sobre com va la signatura contra el TTIP i el CETA (un altre). Cops d'Estat antidemocràtics, antiecològics, anticiutadans, contra els pobres, contra els que volen un món millor.El presidente ha recordado que lleva meses anunciando que la declaración de impacto ambiental negativa en el Mediterráneo "se venía cocinando a fuego lento", ya que, a su juicio, "han querido resolver un conflicto político en Valencia, Málaga y Baleares propiciando una declaración de impacto negativo". "Nos están tomando el pelo, se ríen de todos los canarios", ha destacado al señalar que en su momento, el rechazo se basaba en que los sondeos se harían a 3 kilómetros, y el propio informe, ha dicho, dice que están a 50 kilómetros de Valencia e Ibiza. "Además de atropellos, nos han mentido", ha apuntado. Para Rivero, la actuación del Gobierno central "es de trato colonial, de desprecio al pueblo canario", ya que supone una "clara arbitrariedad" que vulnera la Constitución, por lo que el Ejecutivo ya estudia emprender acciones legales y penales contra autoridades y funcionarios. De hecho, a este informe ha contrapuesto otro de la Universidad de La Laguna (ULL) que demuestra que "la diferencia de trato es escandolosa", ya que, según la versión del presidente, en Baleares se desprecia el informe de impacto de la empresa concesionaria y en Canarias, "se asume al 100%" el de Repsol, por ejemplo.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2319362/0/tsjc-jueces-rechazan/suspension-cautelar/prospecciones-petroliferas-canarias/#xtor=AD-15&xts=467263
El presidente ha recordado que lleva meses anunciando que la declaración de impacto ambiental negativa en el Mediterráneo "se venía cocinando a fuego lento", ya que, a su juicio, "han querido resolver un conflicto político en Valencia, Málaga y Baleares propiciando una declaración de impacto negativo". "Nos están tomando el pelo, se ríen de todos los canarios", ha destacado al señalar que en su momento, el rechazo se basaba en que los sondeos se harían a 3 kilómetros, y el propio informe, ha dicho, dice que están a 50 kilómetros de Valencia e Ibiza. "Además de atropellos, nos han mentido", ha apuntado. Para Rivero, la actuación del Gobierno central "es de trato colonial, de desprecio al pueblo canario", ya que supone una "clara arbitrariedad" que vulnera la Constitución, por lo que el Ejecutivo ya estudia emprender acciones legales y penales contra autoridades y funcionarios. De hecho, a este informe ha contrapuesto otro de la Universidad de La Laguna (ULL) que demuestra que "la diferencia de trato es escandolosa", ya que, según la versión del presidente, en Baleares se desprecia el informe de impacto de la empresa concesionaria y en Canarias, "se asume al 100%" el de Repsol, por ejemplo.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2319362/0/tsjc-jueces-rechazan/suspension-cautelar/prospecciones-petroliferas-canarias/#xtor=AD-15&xts=467263
El presidente ha recordado que lleva meses anunciando que la declaración de impacto ambiental negativa en el Mediterráneo "se venía cocinando a fuego lento", ya que, a su juicio, "han querido resolver un conflicto político en Valencia, Málaga y Baleares propiciando una declaración de impacto negativo". "Nos están tomando el pelo, se ríen de todos los canarios", ha destacado al señalar que en su momento, el rechazo se basaba en que los sondeos se harían a 3 kilómetros, y el propio informe, ha dicho, dice que están a 50 kilómetros de Valencia e Ibiza. "Además de atropellos, nos han mentido", ha apuntado. Para Rivero, la actuación del Gobierno central "es de trato colonial, de desprecio al pueblo canario", ya que supone una "clara arbitrariedad" que vulnera la Constitución, por lo que el Ejecutivo ya estudia emprender acciones legales y penales contra autoridades y funcionarios. De hecho, a este informe ha contrapuesto otro de la Universidad de La Laguna (ULL) que demuestra que "la diferencia de trato es escandolosa", ya que, según la versión del presidente, en Baleares se desprecia el informe de impacto de la empresa concesionaria y en Canarias, "se asume al 100%" el de Repsol, por ejemplo.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2319362/0/tsjc-jueces-rechazan/suspension-cautelar/prospecciones-petroliferas-canarias/#xtor=AD-15&xts=467263