20140114

Greenpeace 2013

Data Estel·lar res i res Dimarts 20140114

Tot i que és tècnicament possible, és impossible que els cotxes de preus normals siguin elèctrics. Seat, en una carrera que no duu enlloc de bo, és a dir, amb voluntat de ser enfonsada per part de Volkswagen, no té ni un cotxe elèctric ni se li espera. Les gammes altes -els Audis i BMW- abominen de l'eficiència energètica. 

Els poders públics negligeixen en crear xarxes de transport públic col·lectiu i ecològic. La xarxa de metro interurbà per la Regió Metropolitana de Barcelona NO existirà. No s'ha plantejat. Només recordo un petit partit local que demanava l'arribada del metro a una localitat d'uns 10000 habitants a 6 kilòmetres de Barcelona: era el PIBE (sí, amb aquest nom) de La Llagosta. Evidentment, rialles grolleres i cap anàlisi de la situació.

Hem vist com partits que inclouen l'apel·latiu "Verds" fan especulació immobiliària a Santa Perpètua de Mogoda. 

Notem un menyspreu total per les ribes dels rius: construcció a sobre del Riu Sec a Sabadell. 

Mister Chapapote Mariano Rajoy governa amb prepotència antiecològica a Espanya.

Com va sortir a la televisió Canal Català (programa Catalunya Opina, dilluns 20140113), l'alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, del Partit Popular, es va mofar de la pretensió de fer que les pistes de l'aeroport del Prat tinguessin en compte els ocells... "per salvar quatre ocellets"... ni respecte a la vida ni a la natura ni a les zones d'alt nivell ecològic ni res. Només el negoci del ciment.

La criminalització de les energies netes per part del ministre de la plataforma petroliera canària, Soria, ha posat en evidència la greu crisi antiecològica que es viu a la batalla pel pastissal dels negocis bruts a Espanya.

Són atacs continus tant a la mentalitat com als processos ecologistes per part de tots els partits 

 La realitat és tossuda: el medi ambient és la gran crisi a resoldre.  I no és indestriable de la crisi econòmica i social, tot i que ja sabem que per als portamveus dels poders dominants no hi ha cap crisi social: gent que no veu Hay una cosa que te quiero decir ni programes similars o mitjans de comunicació que mai no veuen notícies als barris on hi ha desnonaments però després corren a dir que hi hagi violència en protestes veïnals com a Gamonal, barri de Burgos apilotonat d'edificis i localitat independent fins el 1955 amb greus problemes socials dels que no existeixen, com desnonaments, atur i assistència social i sanitària variada.

En tot això, val la pena tenir en compte el resum d'activitats d'organitzacions com Greenpeace per al 2013. Si li feu un cop d'ull, veureu que no està tan allunyat dels vostres problemes immediats: preu de la llum, porta giratòria entre empreses i polítics