20140113

Fent dissabte en dilluns

Data Estel·lar mentrespero Dilluns 20140113

Fer dissabte=fer neteja general.

De vegades em miro els enllaços "Pican, pican serán los mosquitos" i tot allò... i efectivamente, com sospitava, hi ha enllaços antiquats, que no funcionen o que no m'interessen.

Anem a fer neteja.


Eines informàtiques per fer historietes Jaime Martín semblava curiós però la veritat és que pensava que tindria continuïtat. Suposo que era un espai dintre del blog: Taller per crear una pàgina de comic.

La part important l'enllesteix ràpid i de manera molt discutible:

Finalmente mandamos el trabajo a la editorial, que a su vez lo enviará a la imprenta y la distribuidora lo entregará a kioskos y librerías.  [segur que el distribuirà? segur que l'editorial el voldrà publicar?)

Interessant, però no per tenir-lo als enllaços sinó per comentar-ho al blog.

Clar i Català, del col·lega forer Barrufet: fa anys que no funciona la seva barrufaweb.

Eslabón de Cristal tractava sobre revistes espanyoles de material francobelga, com Strong, Spirou Ardilla o Fuera Borda. Ja no existeix. Si es troba en algun altre lloc web ningú no ens ho ha comunicat.

Trucosblogger fou el primer enllaç de la maginoteca. Al seu moment que podria servir de guia, de xuleta i, amb aquella candidesa, de mirall perquè altres perdessin la por als blog... Ara és una pàgina en japonès

Arte Secuencial: de nou una cosa que potser té interès per ser enllaçat i comentat però no el veig com a consulta habitual.

A Losotros Somos Las Muestras LSLM hi havia el blog de Perditah, que al 2012 es va traslladar a Fransiquita... i, en fi, doncs adéu-siau. Suposo que això us ho recomanen als cursos d'il·lustració: fer un blog en anglès per vendre... i us ho creieu i ¿funciona?

De totes maneres, blogs que no s'actualitzen...

Fragmentos de realidad tenia potencia per comentar films... però des del 2010, res. Em sap greu perquè la maginoteca encara hi està enllaçada.

La Bitxa y el Kaos va deixar d'emetre al 2011, amb les darreres anàlisis dels Indignats/DRY Democràcia Real Ja/15M. El seu autor va passar a altres instàncies com ArsMediatio (tampoco no emet des del març 2013) L'orientador laboral que passa a ser company aturat dels seus antic alumnes i després mediador... hum, per reflexionar.(també del 2011). Sobretot, al 2014 i pel que ens interessa: Colectivo Prometeo. Hasta nuevo blog, lo elimino no sin antes destacar una gran frase:

Carajo, me estoy pareciendo a Magín con tanta verborrea...

Com deia aquella gran pegatina de cotxe: Peñarroya-Pueblo Nuevo, conmigo siempre te llevo.

 En una època d'efervescència bloguera, de gran participació forera i del que semblava una era d'organització va sorgir el Cuartel General del foro de la TIA. Buit. Eliminat.

Enciclopèdics són el diccionario de Mortadelo y El Archivo Secreto... obsolets arrel de La Página No Oficial de Mortadelo y Filemón

Víctor1988+Mortadelo va deixar de funciona al 2010. Era un blog curiós d'un lector que posava les seves lectures i algunes curiositats, com portades d'extres de Nadal, autocaricatures d'Ibáñez. Va ser un forer força actiu durant la seva estada a latiacomforo. I el seu blog parlava una mica de tot, des de Segura fins a Cera.


 Un text que, modèstia aparta, parlava sobre un tal magin:  

Magin (desconocemos su nombre). Si hemos hablado de la sabiduría del Señor Ogro, qué menos podemos decir de la facilidad de palabra del señor Magín... No hay más que ver su maginoteca para ver que sus conocimientos no se limitan sólo a los cómics, qué va... Su blog está dedicado a todos los temas que uno se puede imaginar. Y lo más sorprendente de él es que sus textos, larguísimos tanto en el foro como en la maginoteca, nunca aburren. Su dato es escalofriante: más de 4000 mensajes en el foro son suyos, una buena parte con grandes dosis de contenido, y encima podemos afirmar que 1 de cada 10 mensajes del foro son suyos (4000 de 40000 aproximadamente). Otro imprescindible, que es miembro del foro casi que desde que existe.

L'anterior va tenir relació amb Mortadelo de la Rápita, blogaire també desaparegut.

El Entrecomics de Alaminos no se actualiza desde ...uuff... mayo del 2013. Me interesó porque denominamos como "el último de Bruguera".

Logística Mental Inencontrables Encontrables també va desaparèixer. Diria que tenia enllaços a historietes senceres antigues descarregables.

Ho sento molt per Tebeos21, la base de dades del comic que tenia una fòrum amb informació definitiva i contrastada a meitat dels anys zerontes. Impulsada i muntada per nathan, qui també va treure el fanzine ezine OjodePez. Va ser abandonat, gairebé oblidat i, a sobre, atacat per hackers. Ja no existeix. Una idea pionera en la qual hi vam participar amb molt de gust uns quants quan ningú no havia tret cap gran llibre sobre Bruguera i això era cosa de quatre gats.

La web escarolitr... de Yoko Tsuno tampoc no funciona. Canviem l'adreça per una de cachislamar i nom nou: Yoko Tsuno ¡en España! Escarolitrópica.

També posem l'adreça correcta al blog de I'm a poor lonesome cowboy sobre Lucky Luke. De totes maneres, entra en el tipus de webs i blogs no actualitzats des de fa anys (2009, etc.). Pot tenir certa informació rellevant però potser...

Del llistat de Pican, pican elimino el Helechoverso, perquè ja està destacat amb un apartat propi.

A Liaison havíem col·locat enllaços relacionats amb l'idioma francès. En canvio l'adreça d'un: en fr

Segurament hauria d'haver podat més.

Si algú pensa, per contra, que el seu blog o web pot estar aquí, que ho comenti.
Un altre dia menys.