20130728

Un llistat de comics sobre l'Antiga Roma

Data Estel·lar amb un tros de paper Diumenge 20130728

Tinc un tros de paper a punt de llençar. Hi té anotat un difícil llistat de còmics sobre Roma. Difícil de fer però més encara de trobar a biblioteques o comprar a botigues.

 1. Murena
 2. Águllas de Roma.3 vol.
 3. Alix
 4. Thermae Romae.Un manga delirant.
 5. Por el Imperio. 3  vol.
 6. La Expedición Trobat 1 volum. À suivre. Les Mines del Rei Salomó romanes amb escenaris coneguts del Jabato o del Príncep Valent.
 7. Yugurtha.2 volums.  Numidis exaliats de Carthago, mig-sotmesos a Roma
 8. Peplum (Blutch)
 9. El Tercer Testamento. Julius.
 10. El Asno de Oro.
 11. La Última Profecía.
 12. Assassins Creed.3vol...hum?
 13. La última batalla
 14. Jabato. 12 vol.
 15. Vae Victis
 16. Calígula
 17. Neronivs. Pomponivs Triponvm.
 18. Diferents editorials dels anys 40-60 van fer biografies o adaptacions de novel·les o aventures romanes: Julio César, Virgilio, Kayan, Olac el Gladiador.
 19. Numancia Estrella del Crepúsculo.Editorial Saure. Com per trobar-lo, tu, tan impossiblement com  aquell de Yoko Tsuno que només  l'atzar... Caldria veure el paper de Yugurtha en aquest volum.
 20. El Libertador. .Anys 50. Nominal ambientació a Tarraco d'un Zorro romà.
 21. Eutyches.Sobre l'auriga de Tarraco.
 22. Astèrix.
 23. Príncep Valent. Oh, i tant que és de romans!
El llistat no es exhaustiu però és del mes complets

2 comentaris:

Nani Blasco ha dit...

Em sona aquesta llista. Només 2 comentaris. Sobre el "hum?" d'Assassins Creed: hi han diverses sèries d'aquesta nissaga de videojocs passades al còmic, que tracten sobre uns assassins que viatgen en el temps. De les moltes històries, 2 d'elles s'ambienten a l'Antiga ROma, amb el nom de "Aquilus", i "Accipiter". El primer volum d'aquesta sèrie prou ben ambientada en l'imperi romà és "Desmond", però aquest encarrila la història, però no se situa en aquell context. La història no té apunts històrics, per`no és més delirant que el Jabato, per exemple.
Tota la llista la tinc bastant llegida, excepta a aqueta darrera aportació sobre el Príncipe Valiente, que penso posar-m'hi amb totes les ganes.
Una vegada més, moltes gràcies per aportar i per acompanyar!

maginelmago ha dit...

Lògicament t'ha de sonar la llista.
Passa que no tinc temps per dedicar a comentar cada cosa, pero he pensat que igual li pot servir a algú que busqui comics sobre romans.