20171102

Felip V al segle XXI

Data Estel·lar mitsetcentscatorzera Dijous 20171102

Esperem que la Història, sinó les urnes, siguin severes i dures.

Es pot dir que la dreta y ultradreta espanyola, tant de dintre del govern, de l'Estat, del partit o partits, com de la pròpia societat espanyola, hagi creat un clima negatiu i absent sobre el debat polítics territorial català amb un foment de boicots i males maneres (a TVE-1, programa del paio aquell del bigoti que ha passat des d'un programa de cant i ball fins a la Cope). El que vulgueu: ja sabíem que ens deien que eren centralistes, que eren poc o gens demòcrates, que no els hi agradava la plurielquesigui (plurinacionalistat, plurilingüisme, pluriculturalitat)... ara bé...

Sí... però no ha estat ara el "malvat estat espanyol" (Estat Espanyol seria correcte), no ha estat Felip V qui ha col·laborat  en la destrucció de les institucions catalanes, Parlament, Govern, universitats, mitjans de comunicació (TV3, Catalunya Ràdio... ¿heu sentit l'anunci d'Icat dient que són una ràdio convenientment "independent, amb música catalana i internacional"?), policia, escoles, economia,... sense parlar de les institucions per a les quals la destossa ha estat la tradició: benestar social (coses per a pobres per a les quals mai no hi ha diners) o sanitat pública (perquè, i cito textualment, els textos oficials dels governs de CiU sense que ningú no els hagi discutit mai: "a Catalunya hi ha mútues des de l'Edat Mitjana", com si això fos una cosa bona en comptes d'imposar una sanitat pública de veritat i en condicions). 

Qui està destruint les institucions catalanes, tant les tradicionals, les històriques, les estatutàries com les democràtiques són els diferents actors nacionalistes o independentistes. 

Oriol JunquerasCarles Puigdemont, Artur Mas i Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart serien els noms a destacar dels actuals Felips Cinquens que han atacat amb èxit les institucions catalanes.

Les nova coalició de ropes borbòniques són ANC, Òmnium, ERC o PDCat.

Han robat un país sencer. No està malament per posar-ho al currícilum del seu linkedin.