20171125

Em pregunto per algunes candidatures: Eleccions Catalunya 2017

Data Estel·lar electoralista Divendres 20171124

Em pregunto per dos partits: Escons en Blanc i PACMA. Quina és la seva intenció de vot?

És que ja sabem que els partits colpistes i auto-colpistes tenen moltes possibilitats d'èxit, així que ens aturarem més en els altres, que no tenen la sobreprotecció de les premses del règim.

Totes aquestes candidatures encara havien de superar el tràmit dur de les signatures, per culpa de la reforma antidemocràtica que van fer PP, PSOE, CiU i PNV... sempre de la maneta.

Esmentarem que, d'ultradretes, n'hi ha tantes i tant variades, que és difícil de classificar-les. La majoria s'empipen si són titllades d'ultradretes. Partits que no parlen d'igualtats i que emmascaren les llibertats.

La llista de candidatures  ja ha aparegut al DOGC i al BOE. DOGC 7498 de 20171119, en paral·lel al BOE 281 de 2017111,  basat en el Real Decreto 946/2017, de 27 de octubre, de convocatoria de elecciones al Parlamento de Cataluña y de su disolución  de BOE 261 de 20171028. No el trobareu al Mercat de Sant Antoni.

Per l'ordre que apareix a la normativa de les candidatures de la circumscripcio electoral de Barcelona, àlies província àlies demarcació si ets de Catalunya Ràdio o Televisió de Catalunya segons l'EDICTE de 18 de novembre de 2017, pel qual es fan públiques les candidatures presentades davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017.

 1. PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA (PSC-PSOE) Sigles: PSC. Es el que queda del PSC i la màfia d'Unió, amb l'exportaveu del govern indepe d'Artur Mas dient el contrari des que el van fer fora.

2. PARTIT POPULAR/PARTIDO POPULAR Sigles: PP. El partit del chapapote i la corrupció institucional. Han forçat un autocop d'Estat. La desigualtat extrema és la seva pràctica.

3. PARTIT ANIMALISTA CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL. Sigles: PACMA. Potser no els queda gaire per aconseguir el primer escó. Estaria bé que fossin una força amb un escó=un diputat que matxuqués el número senar de 135 escons al Parlament. Correspon visibilitzar una mica el seu missatge, que no apareixerà ni ha aparegut en tertúl·lies i noticiaris dominats per la gran coalició d'ultradretes: 
Defenderemos la prohibición de los correbous, como llevamos años haciendo.
Pondremos el foco sobre el terrible problema ambiental que sufre Cataluña como consecuencia de las miles de explotaciones de cerdos, que son uno de los principales contaminantes.
Recordaremos que la oposición de PACMA contra la caza es total, y que nuestra propuesta es parar las balas de los cazadores en toda Cataluña.
Priorizaremos la exigencia de medidas urgentes para combatir el cambio climático, que es la mayor emergencia ambiental que hemos sufrido en las últimas décadas. La terrible sequía que estamos padeciendo puede tener consecuencias irreparables si no se actúa de forma inmediata
Destacaremos nuestro compromiso con la justicia social, que ha sido olvidada en estos meses por el resto de partidos.
Cataluña sigue sufriendo gravísimos recortes en sanidad y mantiene una elevada tasa de paro, entre otras cuestiones que afectan al día a día de los catalanes y las catalanas.
El desempleo, la corrupción, la situación económica, la sanidad y la educación siguen siendo las principales preocupaciones de la ciudadanía, y merecen ser atendidas.
 4. CIUTADANS –PARTIDO DE LA CIUDADANIA. Sigles: C's. Partit emparat per la gran banca: Oliu digué "necesitamos un Podemos de derechas" i la seva paraula es feu obra. Un partit de grans tertul·lians que apareixen arreu, molt preparat per xerrar. Sembla que diuen coses normals però poden ser molt perillosos. Ara bé, ¿ho poden fer pitjor que els altres? Els seus fets: recolzar el partit mé corrupte d'Espanya i Europa. Són com els que veurem després: consideren que ells són la ciutadania i xerren molt però només dialoguen entre dintre del seu grupet del partit de notables.

5. Esquerra Republicana- Catalunya Sí. Sigles: ERC-CatSí. El seu candidat és a l'ombra, en el doble sentit: un es troba a la presó, l'altra és la tipa que va insultar mil cops al President de la Generalitat, arrobaKarles Puigdemont, creant-li una campanya d'insults (traïdor, botifler) quan deia de fer eleccions en comptes de proclamar la República. Ha dit coses perilloses -perill és el concepte- i sense proves com que es parlava que l'exèrcit mataria la gent pel carrer. Ara, la perillosa és la tapada, la que es troba a l'ombra i vol arrossegar un vot zombi. Evidentment, ja han tingut la seva oportunita de governar. Ni han sabut governar ni han volgut contestar: Junqueras és un Rajoy sense plasma així que no contesta mai. Van donar un cop d'Estat el 20170906 i 20170907, amplificat en setmanes posteriors. Van suprimir els drets polítics de més de la meitat de ciutadans. Una candidata seva, Carme Forcadell, era la presidenta del Parlament, i no va exercir d'àrbitra. Durant anys "era de la societat civil" però un dia es va dir, un cop i no més, que havia estat regidora d'ERC a Sabadell. Com que sonava malament perquè "la independència", repetia el periodisme del règim, "era un procés ciutadà aliè als partits", fins el novembre el 2017, no va quedar clar, que sí, que ella era una eina més del partit. Nom adient: Dreta Republicana de Catalunya fins que es trobi un hereu de Martí L'Humà.


6.  DIÀLEG REPUBLICÀ. Sigles: DIÀLEG. Marca blanca de ERC "per si els il·legalitzen"... entenem que, arribat el cas, els tribunals o fiscals no serien tan idiotes de deixar sense il·legalitzar ambdues candidatures. La seu fundacional es troba a Mollet del Vallès. Curositat vallesenca. Els diputats que realment seurien al Parlament serien escollits per ERC, és a dir, que no serien els desconegut de la seva llista sinó els famosos d'ERC., segons el diari Ara.

7. Candidatura d'Unitat Popular. Sigles: CUP. Diuen que són d'esquerres. Encara no ho han demostrat. Canviar noms de carrer no et fa d'esquerres. Et fa inútil. S'hi van divertit fent parlamentarisme perquè deien que ells no eren parlamentaristes. 

8. PER UN MÓN MÉS JUST. Sigles: PUM+J.    1. Mar Martinez Turallols: única candidata, cosa que demostra realisme. Webs que no funcionen; PUM+J i Mundo Justo. Si ni els funciona la web...  no podrem saber què defensen.

9. CATALUNYA EN COMÚ- PODEM. Sigles: CatComú-Podem. NO ENS REPRESENTEN. Com Iniciativa, incapaços de colar ni un missatge de caire igualitari ni social. Només saben parlar del referèndum i de coses així de burgeses, que és d'on venen, és clar... portes giratòries universitàries. Llàstima. Un altre segle serà dic jo. Dubtem molt que siguin capaços de generar ni il·lusions ni missatges sobre economia i societat en una Catalunya, on caldrien uns cascos blaus d'assistents i treballadors socials que anessin pis per pis, casa per casa, residència d'ancians per residència d'ancians, i que prenguessin els hospitals públics i privats. Des del dimarts 20171121 tímidament diuen "mmmsocial" o "només pactarem amb algú amb agenda social". No hem comprovat que cap coalició municipal on governin ells hagin tingut una sensibilitat especial sobre temes socials. Treure fotos del rei i altres estupideses no donen pa. A Ada Colau o a Xavier Domènec els han entrevistat mil cops i mil cops que han optat, sota la seva irresponsabilitat, per no dedicar ni mig minut a dir "miri, ja està bé de tanta nyonyeria i vaig a parlar de la pobresa, que ja està bé de tant mocador amb ratlles".

10. JUNTS PER CATALUNYA. Sigles: JUNTSxCATALUNYA. Són el PDECAT àlies de CDC+uns quants d'UDC.  Es pensen que ells són Catalunya. Barregen el cop d'estat, el dissimil, la corrupció, la ineficàcia i la hipnosi zombi. Porten així des del 1980. A ells els hi va bé. Als altres, malament. El seu líder ha fugit. La candidatura està plena de colpistes que han robat els drets polítics a la ciutadania de Catalunya des del 20170906. S'han rigut de la ciutadania. Van aprovar unes lleis importants sense debat i van declarar una independència per a dir després que no ho havien fet. 

Con el partit 1, duen màfia d'UDC, que va de centrada i sabem que van fer campanya purament xenòfoba en unes eleccions municipals de principis del segle XXI per tal de guanyar vots, i ho van aconseguir, a la Platafarma X  Catalunya, molt forta a Vic i la comarca d'Osona i en creixement... en part per la situació d'arribada d'immigrants i els xocs en barris eternament problemàtics... i quin partit havia tingut durant 30 anys la conselleria de Benestar Social? Correcte... y en part perquè el seu líder apareixia cada setmana en la tertúl·lia àmplia de Canal Català conduïda per Carlos Fuentes... però aquí s'ha menystingut sempre el que no siguien les teles formalment majoritàries. 

Així que compte en concret i en general.

11. LA FAMILIA PAZ Y LIBERTAD. Sigles: LA FAMILIA. Amb aquest nom són molt de dretes: anti-avortista, amb vídeos de l'ultradretà César Vidal i anti-igualtat de gèneres. Curiositat vallesenca: la seu principal la tenen a Castellar del Vallès... i aquí és on comença una interessant i profitosa recerca. Sospitem ràpidament, en mirar la seva web, que té un rerefons evangelista (Església Evangèlica)... ¿pot ser un partit cristià més enllà del catolicisme? Veiem que diu coses rares o fora dels discursos habituals, tant en la forma d'expressar-ho com en el fons de les qüestions: sobre el matrimoni gay, contrari a la Biblia... hum... quan parla de monuments al genocidi evangelista, gitano, jueu i altres, comencen a pensar que també en això marquen una interessant diferència de discurs...  per tant, plantegen una incidència que ningú no es planteja al món burgès de les ràdios, teles, diaris o internets: sobre els problemes de les residències d'avis o sobre minusvalidesa: "se están denegando a los enfermos la minusvalía que padecen, y se les deniega una y otra vez la ayuda que les corresponde por su grado de enfermedad. Así para evitar estas injusticias, se pondrán una vigilancia, UN DEPARTAMENTO, DISTINTO AL ACTUAL, AL CUAL PODRÁ ACUDIR EL CIUDADANO, ANTES DE RECURRIR A LOS TRIBUNALES, A FIN DE QUE VALOREN LOS DOCUMENTOS APORTADOS, Y ESTOS EVITARÁN EN LO POSIBLE QUE EL ENFERMO ACUDA A LOS TRIBUNALES Y PODRÁN RECONOCER SU MISNUSVALIA. ESTE PROCESO DEBE SER DE RAPIDA RESPUESTA.". Castellar és la localitat veïna a Sabadell on hi va gent amb diners... diguem-ne, que és una expansió de gent amb més diners sorgida dels barris de Ca n'Oriac o Can Deu, per simplificar-ho al màxim. Doncs resulta que el seu líder, fundador i cap de llista és Lisardo Cano Montes, i la segona és la seva dona, Maria del Pilar Delgado Ávarez, i el tercer, llur fill, Josue Cano Delgado, i apareixen més cognoms relacionats (cosins, etc.), en el que seria l'estructura bàsica d'un partit a polític a Catalunya o Espanya : l'alcaldessa de Montcada i Reixac és filla d'un anterior alcalde; l'alcalde de La Llagosta és fill d'un regidor, la famíllia de Pujol, la família d'Aznar o la del clan Jiménez Villarejo, ministres, alcaldes, consellers, directors d'empreses, càrrecs intermitjons en partits, col·locats en universitats i centres de recerca... la famiglia ho pot tot.

Així mateix,  és el patró de Radio Televisión Amistad... amb seu tradicional a Ca n'Oriac... sí, home, si heu tingut curiositat haureu vist un cap gros gemegant a Canal Amistad (tele) o la seva veu aturant la generalment pobra programació de ràdio: "no tenemos dinero... da 50, 100, 200€ para pagar la luz de nuestro local... o Radiotelevisiónamistad se sierra"... així porta des del 1994, tirant baix. Plorant per rebre diners, com tants polítics... i propietari o vinculat a mitjans de comunicació: la dona de Jordi Cuixart és la periodista i guionista que va fer allò del Canal 33 (i després va passar al RAC, és clar) sobre disparar fotos del rei i d'altra gent: tot és llibertat d'expressió i tot és casual i no planificat, inclús l'estúpida polèmica que va seguir, com si algú encara veiés el 33 (no ho puc assegurar però crec que ja no el veig ni jo mateix, i n'era l'únic), fins que un dia resulta que tots són societat civil i tots estan implicats a fons en tot i que tots estan en llocs d'influència i mediatizació política i social.

 Aquí el seu vídeo. Val la pena sentir-lo: pocs mitings trobareu fets des d'un cotxe i rodejat de blocs de pisos... per tant, un entorn molt habitual. 


Si pensem que es tracta de "l'església dels gitanos" i que demana el vot de cristians, de gent catòlica, evangèlica, que demana un tracte igual al català i al castellà (compte, perquè ho fa amb una forma de parlar molt planera i molt com pensa la gent corrent que només surt a la tele quan esclata una bombona de butà al seu bloc de pisos), i que inclús demana "vot dels ateus"... doncs podria tenir un èxit.


Que ningú no rigui: a Catalunya hi ha uns 80000 gitanos (hom diria que n'hi ha més). Imagini's un vot gitano (evangèlics i "ateus" o no religiosos) a una candidatura, junt amb un vot més extens, que sembla el que demana el líder del partit... un escó sí el poden tenir, ben mobilitzats...  La informació sobre la quantitat de gitanos a Catalunya prové de la Guía para la actuación con la comunidad Gitana en los Servicios Sanitarios perquè ha estat impossible trobar-la a l'Idescat, cosa que no ens estranya als que ens barallem des del 1998 amb aquesta altra incompetència de la Generalitat.També res a Fagic.. que s'ho faci mirar tohom perquè paguem impostos per alguna cosa.


Pot ser interessant sense que realment puguin aportar més que color

Si el mateix Carles Puigdemont ha passat per mil empreses de periodismedelrègim (inclosa la societat mercantil Intracatalonia s.a. àlies de l'Agència Catalana de Notícies, perquè ho tenen tot privatitzat de manera encoberta cap a quatre col·legues), Jaume Barberà, o el ploramiques aquell de La Razón que mai no vol recordar que va ser portaveu d'Aznar, si Vicent Sanchis (gran cap de TV3 durant el 2017 i tertul·lià habitual de Catalunya Ràdio o del RAC, director de BarçaTV... i també habitual de Ficomic, de la part dels que cobren, home), si el director del RAC Eduard Pujol passa a Junts per Catalunya, si Txell Bonet (33, TVE, RAC... Bestiari Il·lustrat), si l'avi d'Aznar, si tants altres (pero no estendre'ns i per no sortir de l'àmbit català massa) tenen relació, vincles de propietat, de feina, d'influència en mitjans de comunicació... per què no ho hauria de tenir en Lisardo Cano Montes en passar de l'església a la ràdio i la tele i d'allà a la política? 

Nota: és que resulta que estava a Tips, de La2, durant la tardor de  2016-primera meitat del 2017 i que la presentadora, Ruth Jiménez, abandonarà (deixant sol al copresentador) i passa a TV3 durant la primavera del 2017...i al programa de la tarda de TV3 a  la tardor del 2017... on serà entrevistada... buf... tot casual... tot... bucles casuals...   

12. RECORTES CERO-GRUPO VERDE Sigles: RECORTES CERO-GRUPO VERDE. Sempre cal posar en qüestió que un grup sigui ecologista pel fet de portar les sigles. ¿Era ecologista i va fer polítiques ecologistes ICV o ICV-EUiA o el PSOE quan va dur Los Verdes al Senat fa anys? No sé on vaig llegir que aquell Verdes era el de pare d'Errejón, cosa que ens posaria sobre la pista d'una altra porta giratòria i d'una altra família... però caldria tornar-ho a comprovar.


Ara bé, queda clar que donen una preeminència a les dones... o, si més no, que apareixen en els tres primers llocs sense problemes: 1. Nuria Suarez  ,   2. Eva Avendaño Mata    3. Arelis Guaramato Díaz. Hi duen gent de la PAH, mobilitzats contra els desnonaments. Han fet manifestacions que no han aparegut al 3Cat24 ni a Catalunya Ràdio, ni al RAC ni a RNE-1 ni a 24 Horas ni enlloc. Així que potser és que és important el que fan i per això els amaguen. És un grup aparentment d'esquerres (tampoc no ho hem de sospitar prèviament als seus actes legislatius i executius: canviar noms de carrers no et fa d'esquerres) i, a més, és directamente "anti-independentista". Surt una frase que es pot llegir en alguns llocs: "els que no comptem", en aquest cas, afegeixen, "per al nacional-catalanisme". Aquest "no comptem" l'he llegit ocasionalment durant el mes de novembre de 2017. Si igual és una consigna, m'hauria d'haver fet un llistat de qui ho deia.



 
Eva Avendaño, activista social y miembro de la Coordinadora de Recortes Cero en Cataluña, ha desgranado parte de los números que se difundirán en la campaña, exponiendo que “en Santa Coloma apenas votó un 21% del censo… solo uno de cada cinco. En Hospitalet, la segunda ciudad de Cataluña los Síes a la independencia apenas llegaron al 19% del censo… frente al 81% que se negó a apoyar la ruptura. En Tarragona apenas votó el 23% del censo. Y los votos a favor de la independencia solo llegaron al 21%. Incluso en Girona, puntal del independentismo, solo votó el 1-O el 47% del censo”.

 Vinculen directament el seu interès de votants a l'àrea metropolitana, que segueixen denominant "cinturó roig" per més que ha passat a taronja (C's) violeta (Podemos... i no tant ECP; més Pablo Iglesias i les idees originals del principi, aquelles que ells no poden acceptar perquè són burgesets, són benestantets i han parlat amb gent a qui nosaltres no veurem mai i els han dit que "ni parlar-ne" de res). També parlen d'un cinturó obrer... certament, hi ha més obrers en el sentit d'assalariats o de treballadors per compte d'altri inclús en format fals autònoms... ara bé, en un país on els nens ridículament volien només ser Shuster's i tenir Ferraris i això ho han trasmès eficaçment als seus fills, la consciència social obrera és, com a mínim, nul·la, potser inexistent i, si de cas, difícilment recuperable si és que realment ha existit algun cop. El Black Friday té més força que el Dia del Treballador.

 De totes maneres, cal tenir molt en compte que tot això no forma part d'un procés reflexionat pels fets sinó unes premisses de partida, donat l'origen de Recortes Cero en el polèmic (¿és un partit? ¿són d'esquerres? internacionalistes, no, perquè són només espanyolistes) Unificación Comunista de España, un partit que va demanar el vot per IU però també per a Unión Progreso y Democracia i després per a Ciutadans... així que compte. El seu òrgan de comunicació és De Verdad.

13.DEMOCRACIA NACIONAL Sigles: DN Només 3 candidats:   1. Alberto Bruguera (us pensàveu que en aquest article no sortiria aquest mot)  2. Víctor Rubia   3. Blanca Hernandez. Ja hem parlat de la varietat de la ultradreta: aquí, tenim l'exemple clar de la tradicional: xenofòbia, anti-islamisme, lepenisme, troben fluixa l'aplicació de l'article 155... i han aconseguit la quantitat de signatures suficients com per presentar-se a les eleccions, a més d'acceptar el parany de llenguatge de la premsa indepedendista al anomenar "unionista" com a vocable de clara arrel del conflicte bèl·lic i terrorista d'Irlanda del Nord (Ulster) entre els protestants i els catòlics, els anglesos i els irlandesos. Com se us queda el cos?

 En un vídeo diu que esperaven unes 500 persones però han arribat unes 3500-4000 persones. cosa que consideren un èxit. No tinc dades per rebatre les expectatives inicials perquè així queden ridiculitzades per part de la premsa habitual aquestes manifestacions: "només eren uns 300" però, quan són dels seus, diuen "gairebé mig miler de personajes es concentraven davant de..." Li diuen periodisme...

14. PARTIT FAMILIA i VIDA Sigles: PFiV. Tot i aparèixer a l'Edicte, el partit comunica que: 

La Junta Electoral Provincial de Barcelona no aprova la candidatura de PFiV per la falta de 4.157 avals.
La manca d’aquests avals impedeix que la nostra candidatura sigui present el 21/12/17.
Volem comunicar:
1r Lamentem i demanem disculpes als afiliats, simpatitzants, electors i a la societat en general per no haver posat més mitjans, per a què les paperetes de la candidatura del Partit Família i Vida (PFiV) siguin presents a les eleccions autonòmiques al Parlament del 21 / 12/2017.

Increïble: primer apareix a l'Edicte del 18 de novembre i el 21 encara no té avals (signatures, per una reforma antidemocràtica que fan fer junts el PP i el PSOE, el PNV i, és clar, el còmplice habitual, CiU).


15. CONVERGENTS Siglas: CNV, partit independentista i marca blanca de Convergència àlies PDECAT àlies Junts pel Sí àlies Junts per Catalunya. Efectivament, hi trobem a Germà Gordó, de Nova Convergència, expulsat del PDECAT, que té el millor de cada món: corrupció al 3% i el desastre del JxS. I a, Teresa Maria Pitarch i Albós, l'excap de l'Institut Català de les Dones (encara cal saber la utilitat per a la ciutadania... ¿ha reduït la desigualtat? ¿la violència de gènere?  per a ella, sí, diners i contactes o endolls a dojo). Un altre partit molt de dretes i independentista que diu ser de centre. Doncs sí que hi ha rics a Catalunya, oi?

Per tant, de les poques candidatures que hi ha: 4 són 2 amb les seves marques blanques ERC i Diàleg Republicà... Junts per Catalunya i Convergents. 1 diu que no es podrà presentar. Unes 10 són de l'eix de xoc entre nacionalistes. Potser només 2 o 3 siguin de l'eix esquerra-dreta. Definitivament, la democràcia ha perdut Catalunya.  

 16. Unidos y Socialistas+por la Democracia (UNIDOS-DEf-Socialistas). Un partit socialista "no catalanista"... que es presenti un partit socialista no aragonesista, no castellanista, no andalusista...

 Per tant, es tracta d'un altre partit que juga en l'eix de xoc de nacionalismes i no en l'eix dreta-esquerra. Si analitzem l'origen social i el lloc social d'arribada, que seria la barreja de la família que tenen, amb qui es relacionen, les feines que tenen (si tots són empresaris, advocats i profes d'universitats) i el lloc on viuen, on van de vacances o d'esbarjo... notarem que la vida real no els afecta. Si sabem que un nivell baix com pot ser un/una mestre/a de Primària amb certa estabilitat professional (i més si és funcionari de carrera) pot tenir, i de fet, no és rar que no en tingui (surt a les converses), "una noia que ve a ajudar", grotesc eufemisme per dir "chacha", "minyona", "dona de fer feines", "dona de la neteja però que a més també planxa i fa el llit"... doncs, d'aquí cap amunt, la vida és absolutament diferent amb la gent que ha de bregar entre buscar feina, fer entrevistes, apuntar-se a no sé quines llistes a veure si sona la flauta, donat que la capacitat i el mèrit no existeixen com a valor d'empleabilitat a Catalunya, problemes de salut personals o familiar, o problemes de rebot del veïnatge, pagaments d'hipoteques o impagaments, tan d'hipoteques pròpies com alienes, de pagaments i quotes pròpies com dels del voltant. Si el banc no paga l'escala, arruïna l'estabilitat d'un bloc de pisos... són vides tan distintes... si les vacances es fan a Puigcerdà o a Blanes... o a Indonèsia... és curiós, tot això i més afecta als interessos de vot i de participació política i de quins temes incidir en un partit polític... si és que un considera que pot entrar-hi, muntar-lo, i fer campanya... o si té interès perquè ell o l'entorn li hagin dit que sí o que millor que no...

 

Moment trist: no s'hi presenta Escons en Blanc. Si hagués tingut l'oportunitat d'obtenir un diputat... de nou, estaríem en el joiós moment polític de permetre empats als que només tenen una idea al cap.

 

Ara cal recordar què vol dir votar a les no candidatures: 

 

  • VOT EN BLANC: FICAR EL SOBRE ELECTORAL BUIT O AMB UN PAPER EN BLANC.

  • VOT NUL: ERROR. ÉS FICAR LA LLISTA DE LA COMPRA, DUES PAPERETES, TATXAR CANDIDATS, ETC.  

     

     Convé recordar que erà el DOGC o potser al BOE o als dos, del dia 20171125 on sortiran les candidatures efectives, avalades pel número mínim de signatures.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pues los de PACMA demuestran que no se enteran de la realidad del mundo rural porque precisamente los agricultores de mi pueblo y de amplias zonas del campo español se ven afectadas por plagas muy dañinas de conejo corzo y en algunos lugares como Teruel, incluso ciervos; plagas que habrá que acotar con el concurso de los cazadores. Y es que ya se cansa uno de la demagogia política, la verdad.
carlos