20150219

Sous per a regidors invisibles

Data Estel·lar transvallesana Dijous 20150219

Entro en enllaços per veure com va quedar allò de les reunions de Barberà del Vallès. Em va fer gràcia que, en una setmana, la localitat de 30000 habitants justos tingués dues reunions de partits polítics. Per cert, em consta que va haver-hi una xerrada sobre StopDesahucios i política d'habitatge , amb rara participació de l'Ajuntament, com si hagués fet algun cop política d'habitatge, cosa que NO ens consta.

Per tant, tres reunions interessants.

D'un tema a un altre, arribem a l'informe Quins Sous 2000-2014.

Va d'opacitat: que no sabem què cobren els polítics esdevinguts regidors.

I l'EAB (ara EAB-CUP, que ja us vaig dir que entrava a l'òrbita de les CUP) doncs resulta que han extret les dades dels sous.

Si es llegeix, queda clara una sospita: un ajuntament i un partit són empreses de col·locació de treball temporal per a alguns militants. El cas de Lluís Monge, que passa al Sabadell de Bustos des de la Barberà de Robles. Recordo que sembla que, tradicionalmente, qualsevol localitat ignora una que sigui veïna, de cara als ciutadans però resulta que els càrrecs polítics de cobrar que llencen aquelles mentides, doncs sí que coneixen totes les localitats àlies "empreses on cobrar-hi". Ara, Monge és el bàcul que acompanya als tribunals l'encausat exalcalde Bustos. L'altre cas és el de Pepe Rivera (que igual assessora a Cerdanyola que a Barberà que al que sigui). No són casos únics i només heu de resseguir els complexos anomenats Aqua que hi ha per diferents localitats per trobar-ne un altre, de cas, de gent que va voltant per tot arreu, sempre a l'aixopluc d'un partit que el va col·locant per fer una feina la que sigui.

Els sous pugen amb ICV-EUiA, cosa trista.

Els sous depenen de l'ambició personal i no de les característiques tècniques, polítiques (de responsabilitat en el càrrec).

Amb un 30% de la jornada, cobren 17395.42€ (1450€ bruts/mes). Ja us dic que no és habitual a l'empresa privada ni pública cobrar això per un 30 ni un 40 ni un 50 ni un 60 ni un 70 ni un 80% de la jornada laboral. De fet, ni pel 100%.

Al 2010, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) recomenà reduir els sous. Va durar poc la cosa a Barberà.



Sous mitjans dels partits polítics de Barberà del Vallès:

PSC: 4040€/mes
PCPB (una escissió del PSC): 2240€/mes
PP: 2240€/mes
ICV-EUiA: 1520€/mes
CiU:  1520€/mes
 



Entenc que assistència al ple (200€/mes) i portaveus van afegits al marge.

La majoria dels regidors tenen una dedicació del 30%. 


Apart, cal afegir els sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), on Ana del Frago, alcadessa de Barberà del Vallès, ha cobrat dietes rares junt amb els altres 40 alcaldes de diferents partits, cap dels quals no era ni advocat ni sabia de lleis ni tenia assessors polítics ni legals del partit, de la Diputació, de l'Ajuntament o gestors privats que els poguessin assessorar sobre la legalitat. Tampoc cap d'ells i elles no va tenir l'olfacte polític per no acceptar aquelles dietes sospitoses en èpoques de vaques magres, enllumenat que no funciona, beques insuficients, asfalt que cau a trossos i atur generalitzat.

 Una qüestió molt important és que no tenen cap presència pública, pel que ens consta. ¿Coneixeu els regidors de la vostra localitat? ¿Es mouen? ¿Els veieu passejar? ¿Els podeu preguntar alguna cosa, algun dubte? Elimineu els que són veïns, del vostre bloc de pisos, del vostre carrer, del carrer del costat, del mateix-mateix barri.  ¿Resolen o s'impliquen en problemes col·lectius, socials? ¿Atenen dubtes i demandes?

Generalment, els regidors són invisibles, per no dir inexistentes. Cobren molt els regidors per no existir, 1500€ al mes cap amunt.