20150211

Reunions Procés i CAV a Barberà

Data Estel·lar pararaapapa Dimecres 20150211

Mira, tu, que és difícil trobar informació sobre reunions i debats locals.

Tot és Barcelona, excepte que estiguis a fora.

De casualitat, em trobo amb això que afecta  Badia i Barberà del Vallès. No fa res que parlàvem sobre partits que s'estaven formant en aquesta àrea del Vallès. Llavors no vaig trobar aquest enllaça amb una reunió per: AVUI, DIMECRES 20150211. 

HORA: 18h30'-21h.

El partit-cosa Procés Constituent farà una reunió a l'Ateneu de Barberà per a temes que afecten tant a Badia com a Barberà. Per qui no conegui l'entorn urbà: d'ajuntament a ajuntament hi ha uns 20 minuts tirant llarg, caminant xino-xano.

Benvolguts/des companys/es,

Us convidem a participar de la propera Assemblea Territorial del Procés Constituent a Barberà i Badia del Vallès, que es durà a terme dimecres
11 de febrer a dos quarts de set de la tarda, a l’Ateneu de Barberà del Vallès.

Ordre del dia:
0. Propostes de modificació de l’ordre del dia.

1.
Informació Aliança Pobresa Energètica.
2. Campanya contra el tractat TTIP.
3. Informació trobada Canviem
4. Comissió de municipalisme
5. Altres.


Dia: 11 de febrer de 2015
Hora: 18.30-20.00
Lloc: Ateneu de Barberà del Vallès (C/Sant Pere 4, Barberà del Vallès, 08210)


Sembla molt important. La Pobresa Energètica és quan no pots posar l'estufa quan fa fred perquè no pots pagar el gas o no tens butà. És possible que estiguis en aquesta situació o coneguis algun veí o veïna que hi estigui.

El TTIP és aquest cop d'estat transcontinental que Rajoy, la Unió Europea y Obama estan fent a esquenes, a les fosques i d'amagat, per tal d'empresonar-nos a tots els honrats en una presó de grans rics sense escrúpols que disposaran de la nostra vida a tots els nivells. Ni sanitat ni educació ni serveix públics ni medi ambient net, res que molesti a les grans empreses transnacionals és allò que s'estimen tots els polítics que s'ho callen (en concret, PP, PSOE, CiU, PNV, ¿n'heu sentit dir res a ERC?). Feudalisme amb turbocapitalisme. Sí: t'afecta, i molt.


Ara bé: resulta que les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) també es reuniran a Barberà del Vallès:

DIA: DISSABTE 20150214

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han estat un actor central en el municipalisme vallesà, i en aquest moment de tanta activitat política, és necessari recuperar com a candidatures un espai de debat per posar punts en comú entre les diferents candidatures alternatives i d'unitat popular, de cara a enfocar els nous temps polítics. Aquest debat tindrà lloc a Barberà del Vallès, aquest dissabte 14 de febrer, a partir de les 9:30 a la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie (Sala Salvador Allende). L'estructura del debat serà el següent:

9:30h Benvinguda i presentació de la jornada
10h Breu explicació del procés i situació actual de cada candidatura
12h Explicació i debat de la proposta "Preservem les CAV i anem més enllà"
13h Ronda per candidatures per manifestar la posició respecte acords comarcals


 Sempre solen haver-hi partits locals a les Eleccions Municipals de tot arreu. Un sempre havia pensat per què no s'unien. Inclús ho havia plantejat en algun lloc (potser aquest blog i tot). Agrupar punts semblants dels programes per tenir més força negociadora, o aclarir tècnicament la proposta (com dur-la a terme).

La meva idea anava molt més enllà, és clar:

1.-unificar cartells electorals, de tal manera que fossin més barats per unitat de producte. Abaratir costos econòmics de la campanya electoral.
2.-La unitat visual i de disseny fa que un pugui passar de localitat en localitat i veure el mateix rètol del PSC amb el mateix vermell. El mateix es pot fer amb cartells de les CAV.
3.-Si un candidat té la sort d'aparèixer en un debat electoral (tele local, ehem; ràdio), pot arrossegar l'interès cap a les candidatures de municipalisme alternatiu, fent-ne algun esment.


Els meus dubtes són si les candidatures que es diuen alternatives són populars, són transversals, arriben o volen arribar arreu del territori i dels barris. La meva percepció és que, sota una aparença alternativa, volen mantenir el seu xiringuito i punt. No volen ni rebre més sol·licituds o demandes socials o donar-ne respostes, o mantenir al debat massa gent.

Alhora, tinc la sensació, que es repeteix amb qualsevol grupet municipal que no veuen més enllà del darrer carrer del seu terme municipal. És un gravíssim error. Poca gent viu de manera integral en cada localitat, que solen ser ciutats-dormitoris. El més habitual és dormir aquí, treballar allà, tenir família a l'altre lloc, comprar en un altre, anar al col·le o a l'insti, al cine, de marxa... La ciutat és més que la localitat. Barberà o Badia o Sabadell o Sant Quirze o Cerdanyola o Ripollet o... no s'acaben on diu el rètol. Més enllà no hi ha el desert (com pensen i exclamen molts habitants de Barcelona en parlar de més enllà de la Meridiana). Al contrari, més enllà del fi del terme municipal, comença un a veure els mateixos problemes i situacions que "al meu poble".

Massa anys semblava que, quan aquí hi havia un problema amb la zona blava era perquè aquest ajuntament fa així les coses, quan realment utilitzaven la separació física i mediàtica per amagar informació: per tractar com a empreses diferents amb consumidors captius sense accés a més informació allò que afectava a tot arreu. A tot arreu, feien igual de malament els carrils-bici, o feien els mateixos aparcaments soterrats, les mateixes zones blaves, hi havia els mateixos problemes de la Renfe, o les freqüències d'autobus (o que vagin seguits de manera absurda) eren iguals. I no hem sortit de la mobilitat (un tema que ja sabeu que tracto força). La manca de política real d'habitatge públic succeeix desde 1980 a tot arreu, tot i que sembli que "això passa aquí". I el que és curiós és que gran part de les mancances d'informació les feien partits diferents, és a dir, que no es podia pas dir, tot i que se'n digués, que l'estil de tal alcalde de tal partit hi fa així.

La ciutat canvia de nom però segueix existint: es diu Vallès. 


Noti's, per cert, una presència de la CUP, a la qual s'han mig-integrat grups anteriorment aliens, en part perquè el seu votant no era necessàriament independentista:


Candidatures convocants:
ACR Rubí
AEB Badia
L'Altraveu Castellar
Compromís Cerdanyola
COP Ripollet
CUP Palau-solità i Plegamans
CUP Santa Perpètua
CUP Sant Cugat
EAB Barberà
Entesa Sabadell

Candidatures convidades:

AUP Rubí
Crida per Sabadell
CUP Matadepera
CUP Sant Llorenç Savall
CUP Terrassa
CUP Montcada i Reixac
Decidim Castellar