20090410

Tebeos de verdaz

.


Data Estel·lar marchaaaando uuuna de taaaapas Divendres 20090410


Aquest article es diferent de la majoria dels que es poden trobar per aquests internets.

Generalment, i em sobta molt, quan es parla de còmics per Internet o inclús en persona, semba que la gent els tingui ben guardadets, ordenadets, nets. Sovint dic coses com: "em falta la tapa de..." I em sembla sentir una remor -ooooooh- desaprovatòria o amb característiques d'enigma: "és que és possible que els còmics es facin malbé?".... Si parlo de superhumors o d'àlbums de tapa dura en males condicions, aixó pot arribar a ser difícil d'entendre.

Doncs resulta que la gent normal va comprar tebeos, o els hi van comprar, els va llegir, els va arraconar, o els va llençar o els hi van fer llençar... Sovint, els que es guardaven, es llegien, es prestaven i els fulls se soltaven de les grapes. Tebeos de grapa! Què lluny que sembla quedar això ara! Eren revistes, periòdics que la gent feia durar molt més del que hauria pensat el fabricant: anys.

I en això que em topo amb unes quantes tapes sense budells (els fulls interiorss... se'n diuen "budells"="tripa", segons la nomenclatura oficial, tret que ja l'hagin canviat).

Aquest article és interessant perquè conté aspectes molt diferents que poden interessar a més d'un.

Entre d'altres, a aquells que pensen que falten imatges en aquest blog. ;D

Els tebeos, de tota la vida, s'han llegit, s'han embrutat, s'han acabat trencant.. i no passa res. Plas, una taca; ras, un full estripat; una suma d'anar a la compra... El que em sobta moltíssim és trobar-me milers d'imatges internàutiques sense taques, sense mostres d'ús.

No era rar que les tapes d'un tebeo acabessin amb el contingut d'un altre.

D'això calia donar constància a Internet. Va succeïr. Així sigui dit i aixì sigui escrit.

Continuarem en un altre moment.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahora que veo esa foto de "Marujito" de Cerdán... No sé sobre ese autor pero la primera vez que vi una historieta suya pensé que era Rojas de la Cámara!! Su estilo es muy parecido, casi cuesta creer que no sean la misma persona... :-D

maginelmago ha dit...

Le puede dar un aire.

A mí me ha pasado montones de veces que no sé si tal personaje es de tal autor o tal otro.